panienkabubu Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 My już po wystawie. Niestety teren wystawy jest w ogóle nieprzygotowany na przybycie psów. Po całym stadionie i parkingu porozrzucane są odłamki szkieł po butelkach, najwięcej na trybunach i przy ringu honorowym, więc PATRZCIE POD NOGI. Żar, skwar, to wiadomo - niestety nie jest za ciekawie. Te puste miejsca bez trawy (akurat zdjęcie z ringu gdzie się wystawiałyśmy dzisiaj) to piach, rzekłabym KURZ. Wokół stadionu (tzn. między murawą, a trybunami) istny PYŁ, pies przebiegł - to chmura dymu w górę. Nieciekawie. Wjechać można za 15 zł na teren wystawy, tak że przejdzie się tylko schódkami i jesteśmy na murawie gdzie są ringi. Można na około trybun, ale to jak kto woli. W miejscu cienia - poustawiane stoiska handlowe, także szukajcie a znajdziecie! I weźcie dużo wody, dla siebie, i dla psiaków! My dzisiaj z moją bernardynką Franią - CWC, CACIB, Zwycięzca, Zwycięzca Rasy i ukończony Interchampionat :) Quote
panienkabubu Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Nasz synek, boston terrier w klasie mlodziezy - IVO OF Dreams Become A Reality FCI - Zw. Mł, Best Junior :-) Quote
Graba Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 panienkabubu napisał(a): My dzisiaj z moją bernardynką Franią - CWC, CACIB, Zwycięzca, Zwycięzca Rasy i ukończony Interchampionat :) No to Kasia, brawko dla Frani:) Quote
Frytela Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Właśnie wróciłam z w-wy. w skrócie: Ugotowana, zakurzona, głodna i spragniona. Warto było :cool3: Kokos dosk, 1/2, cwc, r.cacib, lecz po int ch więc kokosisko ma CACIB'ka :multi::multi::multi: Quote
Flaire Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Mój wnusio, Eyeson (Gingerdream ALL EYES ON ME; hod. i wł. Angelika Żabicka) wygrał dzisiaj w Warszawie BIS Puppy! To jego trzeci polski BIS Puppy pod rząd :shock: - w międzyczasie był też na światówce, gdzie na BIS Puppy był "tylko" w finałowej ósemce. :) Jeśli ktoś ma zdjęcia z pudła, byłabym bardzo wdzięczna... Quote
Marlena j Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 zna ktoś wyniki chihuahua krótkowłosych psów z klasy pośredniej i otwartej? Quote
lilix4 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 ja chciałam równiez poprosić o wyniki chihuahua ale długo i krótkowłosych.Gratuluję Quote
Shetanka Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 My: BLACK&WHITE Milthon Bohemia (Syriusz) - 1dosk, Zw.Młodzieży, NJwR, BOB Młody Prezenter: Sobota: 4/5 punktów,finał, IV lokata Niedziela: 5/5 punktów, półfinał Quote
aneta Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 My od Luksemburczyka wracamy z tarczą :) REGINA VICTORIA FORTUNATA CZarna Fuga - CWC, Zw, CACIB :) Quote
Kaya Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 My też już w domu Kaja - dosk, 4 Fiolka - dosk, 3 Muszu - wo, 1 ;) Quote
Frytela Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Kaya napisał(a):My też już w domu Kaja - dosk, 4 Fiolka - dosk, 3 Muszu - wo, 1 ;) Widziałam was... :) kręciłam się niedaleko z moim czarnym paskudem, ale nie miala czasu zeby zajść.. Quote
Agnes Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Mam zdjecia z dzisiaj z agility, tylko nie bardzo wiem gdzie wrzucic, zeby ew chetni mieli do nich dostep ;) Mam tez AZ ;) 3 zdjecia pudli i jedno spanielowe Quote
Kaya Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Ja wlaśnie myślałam czy to nie ty, ale ja ślepa z daleka nie widzę i tak pomyślałam, że mi się przywidziało bo ty z maluchami siedzisz ;) Quote
aneta Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Agnes napisał(a):Mam zdjecia z dzisiaj z agility, tylko nie bardzo wiem gdzie wrzucic, zeby ew chetni mieli do nich dostep ;) Mam tez AZ ;) 3 zdjecia pudli i jedno spanielowe Agnes - to ja poproszę o te zdjęcia pudli jeżeli możesz ... Każde jest na wagę złota bo nie jest to obiekt chętnie fotografowany, szczególnie przez osoby postronne ;) Quote
Agnes Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 "Obiekt" bardzo fotogeniczny, ale sie zasiedzialam przy agility i wystawa sie juz skonczyla:evil_lol: To daje co mam I wrzucam linka z Agility moze ktos jest zainteresowany http://s248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/Wystawa%202010/ (5 stron) Quote
KaRa_ Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Tanmark's DREAMS COME TRUE 1. wo Najlepsze Baby w Rasie oraz IV BIS Baby :D A to nasz debiut :D Quote
h&p Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 COTTON CANDY Pumilo - CACIB LE-VENDOSK WAFER BREAKING NEWS - CACIB, BOB Quote
McDzik Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Na tej wystawie byłam głównie spotkać się ze znajomymi, poznać kilka osób i kilku hodowców, z którymi jakiś czas mailowałam, dodatkowo jako handler. Nie zgłosiłam Arniego z powodu przewidywanych upałów... Prognozy się sprawidziły i pierwszego dnia trochę przypłaciłam to zdrowiem... Na szczęście drugiego dnia było już ok i przybyłam na miejsce wystawy ponownie. Dnia pierwszego u sędziny Małgorzaty Hałas oceniane były m.in. Leonbergery. Miło mi było spotkać hodowcę Barrego, starych znajomych z leonkowego forum, jak i poznać nowych! Upał był koszmarny a na wystawę zgłoszono 30 leonków, kilka z nich nie dojechało, ale stawka i tak była bardzo pokaźna. Mimo to w samcach wg. sędziny żaden pies nie zasłużył na tytuł Zwycięzy i CACIB, a nawet na CWC! Posypało się sporo ocen bardzo dobrych. Również juniorom się nie powiodło, ani pies ani suka nie dostali wniosków Zw.Mł, nie przyznano tytułu BOB Junior. Wchodziłam na ring z miotową siostrą Barrego, BRENDĄ Cavis Leonis, która ku mojej radości pokonała konkurencję, dostała jedyną ocenę doskonałą w swojej klasie i zdobyła pierwsze tego dnia w rasie CWC! Zwycięstwo rasy przypadło bezkonkurencyjnej włoskiego pochodzenia suce z klasy championów. Ja i Brenda: Drugiego dnia nadszedł czas na moje ukochane ozdóbki. Spotkałam wielu znajomych, niestety nie starczyło mi dnia, żeby ze wszystkimi się nagadać, a na wystawie każdy jest zakręcony! Miło mi było także w końcu poznać panią Beatę Ziemnicką - hodowczynię Lohrien, właścicielkę pięknej Zizi, owczarka szetlandzkiego, oraz przesympatyczne panie Anne i Krystynę Szulc z hodowli Vesca Montana, właścicielki Frosta, który tego dnia sięgnął po Zwycięstwo Rasy! Mam nadzieję, że jeszcze nieraz uda mi się spędzić wystawę w tak miłym gronie. Wystawiłam również mopsika w klasie młodzieży, otrzymał ocenę bardzo dobrą u sędziego Leosa Jancika (CZ). Quote
Recommended Posts