Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak- wejsśie jest od Kartezjusza- jakieś 100m od skrzyżowania z Kaliskiego. Wiecie- raczej trudno grać w piłkę między drzewami, na tym stadionie to przynajmniej boczki są odrzewione (od Kartezjusza wzdłuż płotu sa "choinki" ale trawa długa- może jak pierwsza ekipa się tam przetarmosi to w niedzielę będzie lepiej ;), a od strony poligonu sa duże drzewa i one dawały więcej cienia. Ja myślę, że to jednak lepsza lokalizacja niż Gwardia. No to czekamy na recenzje z jutra od przecierających szlaki.

Posted

A my mamy na 2 dni przed oceną zmianę sędziego, ringu i godziny :angryy:

i co ciekawe sędzia do którego zgłaszaliśmy będzie oceniał na tej wystawie :-o czemu ta zmiana ?

Miał na oceniać sędzia który często ocenia ACS w krajach gdzie jest ich dużo pokazywanych :multi: dlatego ACS zostało zgłoszonych 12 szt ;)

Posted

Wróciłam, a właściwie uciekliśmy ;) bo upał straszliwy, a na ringach jak na patelni. Ludzie porozstawiani z namiotami, psy chodziły z ręcznikami na karkach. Dobrze, że wokoło sporo zacienionych miejsc.
Teren duży, dojazd dobrze oznakowany. Jest możliwy wjazd na teren, ale sporo osób pozostawiało samochody na zewnątrz (my przyjechaliśmy ok 11 i miejsca do parkowania były).
I pare zdjęć:

Posted

A jutro my mamy mieć jeszcze lepszą patelnię ;)

A my mamy na 2 dni przed oceną zmianę sędziego, ringu i godziny

To jest ostatnio taka moda, jak na jakieś wystawie nie zrobią takiego numeru to nie są TRENDY -haha- ja już nie sprawdzam, bo się boję. Dopiero co Lublin nas tak załatwił-wrrr

Posted

miejsca do parkowania były bo wszyscy po ocenie uciekali. Koszmarny upał bardzo poważnie zastanawiam się czy pojechać, my mamy ring na samym środku patelni, przewiewu brak a do cienia daleko a namiot jak akwarium daje cień ale chłodu nic

Posted

Igam napisał(a):
Wróciłam, a właściwie uciekliśmy ;) bo upał straszliwy, a na ringach jak na patelni. Ludzie porozstawiani z namiotami, psy chodziły z ręcznikami na karkach. Dobrze, że wokoło sporo zacienionych miejsc.
Teren duży, dojazd dobrze oznakowany. Jest możliwy wjazd na teren, ale sporo osób pozostawiało samochody na zewnątrz (my przyjechaliśmy ok 11 i miejsca do parkowania były). (...)

Igam, co znaczy że można było wjechać ?
Chodzi o cenę parkingu ?
I ewentualnie czy jest to dużo bliżej ringów ?

Wiesz jestem sama a sprzętu do pudla jak zwykle sporo ....

Posted

aneta napisał(a):

Chodzi o cenę parkingu ?
I ewentualnie czy jest to dużo bliżej ringów ?

Wiesz jestem sama a sprzętu do pudla jak zwykle sporo ....

Parking jest bardzo blisko ringów, ale żeby się na niego dostać ... koszmar. Ludzie parkują tam nawet przyczepami campingowymi i chyba nocują. Z tego co wiem, opłata za parking wynosi 15 zł.

Posted

Jutro wrzucę mnóstwo zdjęć z dziś ;3
Pytanie co do dojazu :
Wysiadam na Wawie Zachodniej a potem gdzie jest przystanek autobusowy? Ma ktoś rozkład jazdy?
I jeśli wysiądę na Kocjana to długo trzeba iść do samej wystawy? Nie orientuję się bo dziś byłam samochodem.

Przepraszam ale nie mam siły googlować , spaliło mnie tak ,że weszłabym do lodówki. Skwar straszny ale blisko torku agi było dużo przyjemnego cienia.

Posted

saluczki napisał(a):
INF. DLA TYCH CO JADĄ POCIĄGIEM !!!
wysiadać na Dworcu Zachodnim, autobus 154 w stronę Bemowa, Przystanek KOCJANA (ok.30min)

Czy ten autobus jezdzi tez jutro, w niedziele?

Posted

Vectra napisał(a):
Czy na terenie wystawy jest jakiś hydrant ?

Nie rzucił mi się w oczy, może gdzieś z boku, bo na samym stadionie na pewno nie.

linia 154 jeździ w niedziele, a gdzie są przystanki i o której są autobusy:
www.ztm.waw.pl

z ul. Kocjana na teren stadionu blisko jest (Kocjana prosto i w prawo w Kartezjusza - stadion po lewej, za basenem - krytym niestety ;) )

Sklep spożywczy na ul. Archimedesa (kawałek prosto Kartezjusza za stadionem i pierwsza w prawo) dziś był czynny. Nie sprawdziłam niestety czy jutro także.

http://mapa.targeo.pl/Warszawa,Kartezjusza%20(BEM);si[2072260,2558165]

Posted

Tak więc przyjezdzam KM na zachodni, w autobus i heja na wystawę :D
Mam nadzieje że nic nie pokićkam :P
Może mnie nie wywalą za psa który gubi więcej futra niż ma, a klatke kupie dopiero na wystawie,..

Posted

My się dziś wystawialiśmy.

Ring 23 na trawce.

Było sporo miejsc z wodą dla psów i były to miejsca dobrze oznakowane. Mało tego był udostępniony szlauf do polewania psów.

Na trybunach jest dużo cienia i można się tam rozkładać lub pod drzewami.

Ringi dobrze oznakowane i dojazd również.

Posted

Dzięki za info dot. dojazdu.
Generalnie wszystko jest ok, ciekawe jak będzie jutro ;3
Szkoda ,że lodów nie sprzedawali :lol:

A wgl to na tym zdjęciu z seterem jest moje siedzenie w niebieskiej sukience 8D

Posted

Dzięki za info o wodzie :)
Faktycznie jest dobry dojazd i dużo miejsc parkingowych za zewnątrz , byłam wieczorem zobaczyć :)
Ja na wystawę mam dokładnie 5 km :D ale staffiki idą w samo południe .. więc w największą spiekotę