Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nietypowe raczej pytanie.
Czy ta karma mogłaby byc stosowana jako smaki do szkolenia?
Wyjaśniam:
Sucz jest na diecie eliminacyjnej - gotowany ryż z wieprzowiną, od jutra wprowadzamy marchew. Po zatruciu wyszły jej kiepskie wyniki badań (np mocznik) i wet zalecił zmianę karmy na weterynaryjną dla nerkowców. Po konsultacji z drugim stanęło raczej na testowaniu suczy pod kontem alergii pokarmowych - stad ten ryż z wieprzem. Ale..... zaczęliśmy szkolenie i potrzebuje smaków. Wzięłam się za pieczenie ciasteczek z tego ryżu z miesem, ale gdyby któraś z dobrych karm nadawał sie dla psa z wrżliwym żołądkiem i alegią (jakaś - najprawdopodobniej kukurydza, pszenica, moze jajo ale nie jestem jeszcze pewna) to byłoby świetnie.

Posted

Jeśli chodzi o zboża to w WW Nord Salmon nie uświadczysz jajka też nie widzę. :) Skład masz poniżej:

[FONT=Tahoma]Świeży łosoś, mączka z łososia, ziemniaki, puree pomidorowe, olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, olej z łososia (OMEGA 3, OMEGA 6), drożdże piwowarskie, białka ziemniaczane, tymianek, majeranek, pietruszka, oregano, szałwia, pełne ziarna siemienia lnianego, ekstrakt z rośliny Yucca-Schidigera, zestaw minerałów i witamin, prebiotyczne fruktooligosacharydy i mannanooligosacharydy FOS i MOS, kompleks ochrony stawów (glukozamina, MSM, chondroityna), L-karnityna, biotyna, tauryna, beta karoten[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Dla mojego psiaka typu mix teriera z jamnikiem na smaki się nie nadaje ze względu na wielkość. Za długie postoje byśmy mieli. Ale kaczka z tego co pamiętam ma mniejsze granulki. [/FONT]

Posted

Dzięki - właśnie ten skład nasunął mi mysl, ze ta karma byłaby chyba OK
Moja sucz jest wieksza - 30 kg prawdopodobnie mieszaniec labka ze stafikiem.... takie spekulacje, bo sucz ze schronu :)

Posted

Witokret napisał(a):
To prawda, wiele psów najlepiej reaguje na kaczuchę - widocznie zapach i smak są dla psiaków najlepsze :) Karma godna polecenia.

To może dlatego mnie zszokowało, jak mój prosiak się wczoraj na tą kaczkę rzucił; w życiu nie miał takiego apetytu, nawet na BARF :evil_lol:

Doszła do nas wczoraj paczka od Was i póki co wszyscy zadowoleni; nareszcie jakieś smakołyki dla młodego alergika, bo jak karm jeszcze jakiś wybór jest, tak z tymi smakołykami dla uczuleniowców chyba najtrudniej.

Posted

[quote name='Martens']To może dlatego mnie zszokowało, jak mój prosiak się wczoraj na tą kaczkę rzucił; w życiu nie miał takiego apetytu, nawet na BARF :evil_lol:

Doszła do nas wczoraj paczka od Was i póki co wszyscy zadowoleni; nareszcie jakieś smakołyki dla młodego alergika, bo jak karm jeszcze jakiś wybór jest, tak z tymi smakołykami dla uczuleniowców chyba najtrudniej.

Witamy serdecznie
Bardzo nas cieszą pozytywne opinie na temat karm WhiteWolf, czego najlepszym wyznacznikiem jest zdrowy, zadowolony i najedzony pies. Stanowi to dla nas wielką satysfakcję. Dlatego też, dla naszych Stałych Klientów oraz użytkowników Dogomanii, karmy WhiteWolf oferowane są w specjalnej cenie.
Wszelkich informacji na temat karmy oraz oferty cenowej można uzyskać pod numerem telefonu +48 796 652 686 lub drogą emailową: info@zdrowypupil.pl

www.whitewolf.eu
www.zdrowypupil.pl

Posted

Martens napisał(a):
To może dlatego mnie zszokowało, jak mój prosiak się wczoraj na tą kaczkę rzucił; w życiu nie miał takiego apetytu, nawet na BARF :evil_lol:

Marta, to Ty?? No cholera jasna, a prosiłam, żeby mówić, że z dogo??!! :mad:
My wprawdzie White Wolfem już nie handlujemy, ale na free-dog.pl zawsze będą wyłącznie karmy bezzbożowe i tylko te sprawdzone i najlepsze, więc bardzo bardzo serdecznie zapraszamy :) Po poradę również :) Smakołyków Ci u nas też zawsze będzie dostatek i to tylko tych najzdrowszych :lol:
Jak będziesz potrzebowała próbek do weta, to pisz! :)

Posted

Witokret napisał(a):
Marta, to Ty?? No cholera jasna, a prosiłam, żeby mówić, że z dogo??!! :mad:

Ano wątek odkryłam dopiero jak już miałam White Wolfa w domu :evil_lol:

Posted

hejka :) zna ktoś może procentowy skład (choci głównie o ilość mięsa) karmy Duck&Peas Gold Edition ?? :) (tak jak to jest podane w Nord Salmon GE i Wild Forest GE)

Posted

Nano napisał(a):
hejka :) zna ktoś może procentowy skład (choci głównie o ilość mięsa) karmy Duck&Peas Gold Edition ?? :) (tak jak to jest podane w Nord Salmon GE i Wild Forest GE)

Ktoś poza producentem pewnie zna, ale zawsze lepiej usłyszeć to od samego producenta ;)

Posted

[quote name='Nano']hejka :) zna ktoś może procentowy skład (choci głównie o ilość mięsa) karmy Duck&Peas Gold Edition ?? :) (tak jak to jest podane w Nord Salmon GE i Wild Forest GE)

Witam Nano
Kaczki w WhiteWolf DUCK & PEAS jest około 45 % w suchej masie.
A przy okazji chciałem poinformować o wprowadzeniu niebawem nowej wersji karmy WhiteWolf dla szczeniąt ras dużych i olbrzymich, której głównym składnikiem jest łosoś.
Pozdrawiam

www.whitewolf.eu
www.zdrowypupil.pl

Posted

WhiteWolf napisał(a):
Witam Nano
A przy okazji chciałem poinformować o wprowadzeniu niebawem nowej wersji karmy WhiteWolf dla szczeniąt ras dużych i olbrzymich, której głównym składnikiem jest łosoś.
Pozdrawiam

Z góry przepraszam wszystkich moich klientów, którym przekazałam informację, że w White Wolf Duck&Peas jest 40% kaczki w suchej masie - taką informację otrzymałam od producenta. Powyższa informacja jest pierwszą przekazaną w formie pisemnej na ten temat, więc zakładam, że jest bliższa prawdy, niż ta przekazana mi ustnie.

Posted

[quote name='WhiteWolf']Witam Nano
Pozdrawiam

www.whitewolf.eu
www.zdrowypupil.pl

My jesteśmy wierni White Wolfowi, i póki co tak pozostanie. Moje rude z karmy bardzo są zadowolone. Przetestowaliśmy już wszystkie wersje. Z niecierpliwością czekamy na tę dla szczeniaków ras dużych. Miałabym pytanko, ile białka będzie w niej? Przy leonbergerach to bardzo ważne.
Z góry dzięuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Posted

Nano, cieszymy się, że próbki wysłane przez nas na coś się przydały :) Szkoda tylko, że u nas nigdy takiej ceny klientom nie mogłyśmy zaproponować. Jednak co producent, to producent ;)

Posted

Witokret napisał(a):
Jednak co producent, to producent ;)

nie rozumiem... przecież sprowadzacie karmę z tego samego źródla czy nie ?? wiec dlaczego nie możecie oferować takiej ceny ?

Posted

Witokret napisał(a):
Nano, cieszymy się, że próbki wysłane przez nas na coś się przydały :) Szkoda tylko, że u nas nigdy takiej ceny klientom nie mogłyśmy zaproponować. Jednak co producent, to producent ;)

nie no nie mogę ci tego zrobić :) zamawiam u Ciebie 15 kg kaczuchy :D

Posted

moje też są niejadki straszne, i żadna z próbek nie zadziałała na nich tak jak kaczka... :) wiec Witokret zamówienie już zrobiłam, mam nadzieje, że zrobiłam to dobrze ;p