Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy dla starszego psa z alergią na zboża i kurczaka będzie odpowiednia karma?
Odkąd dowiedzieliśmy się o alergii nie możemy znaleźć odpowiedniej karmy która by mu odpowiadała. Od Acany przez orijen, royal canin itd.
Poszukujemy karmy po której nie będzie miał ani objawów alergicznych ani problemów jelitowych i będzie chętnie ją jadł :mad:

czy byłaby szansa dostania jakieś próbki z pokarmem?

pozdrawiam

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Mam 2 pytanka..
Czy najmniejsze opakowanie karmy to 7,5 kg?
Czy możliwe jest otrzymanie próbki Nord Salomon albo Wild Forest?
Mój erdel jest bardzo wybredny i chciałabym przed zakupem po prostu spróbować jak będzie mu smakować ta karma.

• 4 weeks later...
Posted

Orijen nie smakuje, Biomil nie pasuje, na Hill'sa nie chciał nawet rzucić okiem (a schronisko dostało jakieś 40 kilogramów karmy) i oczywiście korzystamy z dobrodziejstw BARFu. Z tym, że wyjeżdżam, a moja mama uznała, że ona wolałaby jednak wrócić do suchej karmy. Widziałam u mojej znajomej White Wolfa i bardzo spodobały mi się granulki i ich zapach.
Ale nie mam pojęcia, która karma byłaby najlepsza dla długowłosego owczarka niemieckiego (więc potrzebujemy coś na sierść), ruchliwego wyjątkowo (przydałyby się składniki na wzmocnienie stawów) i wyjątkowego niejadka. Moglibyście coś doradzić?

Posted

[quote name='Marz']Orijen nie smakuje, Biomil nie pasuje, na Hill'sa nie chciał nawet rzucić okiem (a schronisko dostało jakieś 40 kilogramów karmy) i oczywiście korzystamy z dobrodziejstw BARFu. Z tym, że wyjeżdżam, a moja mama uznała, że ona wolałaby jednak wrócić do suchej karmy. Widziałam u mojej znajomej White Wolfa i bardzo spodobały mi się granulki i ich zapach.
Ale nie mam pojęcia, która karma byłaby najlepsza dla długowłosego owczarka niemieckiego (więc potrzebujemy coś na sierść), ruchliwego wyjątkowo (przydałyby się składniki na wzmocnienie stawów) i wyjątkowego niejadka. Moglibyście coś doradzić?

Hmmm... psiak ma konkretne wymagania :cool3: i słusznie :smile:
Najwięcej mięsa w suchej masie jest w White Wolf Wild Forest (64%). W Nord Salmon - 54%. Nasze psy wcinają zamiennie obydwie karmy i obydwie trafiły w ich gusta. Jednak jeżeli psiak jest niejadkiem, to proponuję skorzystać z możliwości zamówienia 1kg karmy na próbę (29zł plus 10zł kurier). Możemy zmieszać po 500gram każdej z karm. To powinno dać szybką odpowiedź, która z karm będzie dla psa atrakcyjniejsza ;-)
Zarówno Wild Forest jak i Nord Salmon mają dodatek w postaci glukozaminy, chondroityny i MSM, jednak w przypadku dużych ras dobrze byłoby zastosować dodatkowo suplementy z tymi składnikami. Co do sierści, to odpowiedni stosunek Omega 3 do Omega 6 w karmie powinien sprostać wymaganiom owczarka długowłosego :smile:

Jak będą jeszcze jakieś pytania, to napisz do nas na adres biuro@free-dog.pl

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przyszłam pochwalić :) Od dwóch tygodni mamy White Wolf Wild Forest i może nie rzuca się na karmę, ale (z pewnym widocznym ociąganiem się) zje :)
Ale jak worek będzie się miał ku końcowi, to chętnie skorzystamy z próbki Nord Salmon, może ta bardziej mu zasmakuje.

P.S. Wysyłacie też paczki do Londynu? Bo mi by się przydało, za jakieś parę miesięcy ;)

Posted

Marz napisał(a):
Przyszłam pochwalić :) Od dwóch tygodni mamy White Wolf Wild Forest i może nie rzuca się na karmę, ale (z pewnym widocznym ociąganiem się) zje :)
Ale jak worek będzie się miał ku końcowi, to chętnie skorzystamy z próbki Nord Salmon, może ta bardziej mu zasmakuje.

No to chyba jak na wyjątkowego niejadka to całkiem nieźle, prawda? :D Pewnie najchętniej zjadłby Duck&Peas - psiaki bardzo lubią tę karmę.

Marz napisał(a):
P.S. Wysyłacie też paczki do Londynu? Bo mi by się przydało, za jakieś parę miesięcy ;)

Ło matko! My możemy wysłać wszędzie, gorzej z kosztami takiej wysyłki :)

Następny raz przy zamówieniu prosimy w uwagach dodać, że jesteś z dogo (dogomaniacy to swojaki i dla nas specjalna grupa klientów) i nie zapomnij o nicku! :)

Posted

Witokret napisał(a):
Duck&Peas - psiaki bardzo lubią tę karmę.

)

Ta karma życie mi uratowała !!!Po tych wszystkich kąmbinacjach co ja robiłam(jest oddzielny temat nie bede przypominać)
pies je już miesiąc i daje duży plus nie zamierzam nic zmieniać !!!!

• 4 weeks later...
Posted

[FONT=Comic Sans MS]Mój japoniec juz pochłonął kilka worów White Wolfa i powiem po raz kolejny, że karma jest super. Jagnięcina bardziej preferowana od łososia póki co, ale czekam teraz na kaczkę, zobaczymy... :evil_lol::lol:[/FONT]

Posted

[FONT=Courier New]i mój niejadek pochłania juz 3 miesiąc[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]White Wolfa [FONT=Franklin Gothic Medium]i też jestem BARDZO ZADOWOLONA !!! tylko że je kaczke :evil_lol:[/FONT]
[/FONT]

Posted

Baaardzo nas cieszą takie opinie :). Nasze psiaki wcinają White Wolfa już od ok. 2 lat i może nie wypada już chwalić skoro zaczęło się sprzedawać ;) ale mimo wszystko napiszę: to jedyna karma, którą mogę karmić wszystkie 4, różnej maści, postury i wieku psy :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]dostaliśmy w bonusie śliczny kubek z wilkiem! z White wolfa ! :loveu: niestety radość się skończyła gdy się okazało, że jest w 4 częściach buuu :placz: Ale i tak miło dostawać takie niespodziewajki :lol: Kaczka akicie smakuje, oooj smakuje. Do tego w kaczce rozsmakowała się też cziłała hihi i york :evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Angelika_Roser']

[FONT=Comic Sans MS]do[B]staliśmy w bonusie śliczny kubek z wilkiem! z White wolfa ! :loveu:

oooooooooooooooooooooooooooo ;)

• 2 weeks later...
Posted

Oficjalnie Shasta zakończyła pierwszy worek WW Nord Salmon. Ma piękną sierść jest pełna energii a znajomi pytają czy to na pewno ten sam pies, który przyjechał ze schroniska. Teraz jagnięcina, a potem... Może kaczka jednak? Dziewczyny coś doradzą :) Polecamy, no Shasta poleca :)