Murka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Frida tak prosiła o zabranie ze schroniska zamojskiego... Jej marzenie się spełniło, dzięki biance0, p.Czesławie i p.Annie z Janowa Lubelskiego opuściła schronisko i przyjechała do naszego hoteliku. Miała być jamnikowata... ale w rzeczywistości okazała się niepodobna do niczego :evil_lol: Na wstępie musiała mieć wyrwane trzy zęby, bo miała starte do miazgi. Okazało się również, że ma chore serce: niedomykalność zastawki dwudzielnej oraz grzybicę uszu. Na razie jej serce nie wymaga podawania leków, uszka ma już wyczysczone i zakropiane codziennie. Została zaszczepiona, odrobaczona i zabezpieczona przed pchełkami obróżką. Za ok. 2 tygodnie sterylizacja :) Sunia jest młodziutka, ma ok. 2 lat. Jest przesłodka, straszna przylepa, całuśnica, nakolankowiec, pieszczoch i chodząca łagodność (jest bardzo uległa). Lubi dzieci oraz inne psy. Nie jest agresywna wobec kotów. W domu jest grzeczniutka. No po prostu ideał :loveu: tutaj widać, które zęby zostały usunięte... OGŁOSZENIA FRIDY lilk_a: allegro danka1234: alegratka gumtre kokosy ojej e-oferty kupie psa adopcja psa nasi pupile giełda ogłoszen ogłoszenia olx karolciasz28: Kupię psa, psiamania, przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, pet world, gumtree Quote
bianka0 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Witaj Frida - niedoszły jamniku :cool3: Na reszcie mogę sobie dokładnie ją obejrzeć. Przypomina troszkę pinczerka, ale nie miniaturowego.;) Zanim Frida zabłysła na forum, w ekspresowym tempie zebrała już na swoim bazarku całkiem niezłą sumkę na swoje utrzymanie - 253 zł. Właśnie się przed czasem zakończył, jutro zrobię rozliczenie. http://www.dogomania.pl/threads/179368-Koniec-Sprzedane-Dla-maA-ej-brunetki-od-duA-ej-blondynki-i-dla-Ciebie-na-Walentynki To dobry znak dla małej brunetki. Quote
danka1234 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 zaznaczam wątek niedoszłego jamnika,postaram sie jak najszybciej o banerek i ogłoszenia. Quote
karolciasz28 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ale fajniutka:loveu::loveu: Kto ułoży tekst do ogłoszeń?:razz: Quote
bianka0 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Komplet ogłoszeń oprócz allegro zrobi danka1234, banerek też. Jeżeli jest tekst gotowy, łatwiej jej wszystko przygotować. Quote
eloise Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ale cudo! moja Ania piszczała na widok zdjecia, ale nie wiem, kto jej sie bardziej spodobał-Hania czy Kawa? ;) a może Mariusz ;) Quote
bianka0 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='danka1234']banerki dla Fridy; Bardzo dziękuję za banerki, jeden z nich już wklejam :multi: Quote
Ra_dunia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Całuśnica radosna :) Jaki ona ma roześmiany pyszczek :) Śliczna psina. Pewnie właśnie dlatego, że nie wyrosła na jamnika trafiła na bruk... :( Quote
bianka0 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Teraz przypilnujemy, żeby to się już więcej nie zdarzyło :shake: Pieski z hoteliku u Murki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. A Frida to wyjątkowo apetyczna bułeczka ;) Quote
Tola Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Wreszcie tu dotarlam; Frida urocza, a z tymi usunietymi zabkami wyglada jak moja Tola, ktora tez miala usuwane przednie zęby Quote
danka1234 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Tolu napisz jakis tekst do ogłoszeń jesli mozesz ,cos tam sie doda i bedzie ok. Quote
E-S Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Frida to sobowtór naszej śp. Suni, wyciągniętej przez moją mamę pod koniec lat 80-tych z ... kontenera na śmieci pod blokiem w Zamościu, całej łysej, chorej, w zaawansowanej ciąży, żyła z nami długo, umarła ze starości jak miała ponad 20 lat, w upały 40 stopniowe serce nie wytrzymało po prostu mimo tabletek, była cudowna z charakteru, tak kochała mamę za uratowanie życia, że nie rozstawała się z nią, nawet pływała z nią rzekami w kajaku i na pontonie i niejedną wywrotkę wodną z moją mamą zaliczyła :) Frida ... psineczko, aż mi się płakać chce jak na nią patrzę, no nasza Sunia po prostu ... Najlepszy na świecie musi być dla niej domek. NAJ, NAJ ! Będę zaglądać i pytać te znane mi naj - naj (szkoda że tak zapsione już) Ewa Quote
bianka0 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Znajdziemy jej domek naj.;) Mam szczęście do adopcji ,, moich'' psiaków. Ogłoszenia Fridzie robi najlepsza obsada : danka1234 jak zawsze super-komplet i allegro wyróżnione lilk_a :loveu: Quote
lilk_a Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 allegro Fridy na razie podałam kontakt do bianki0 bo tylko ten znam :p napiszcie co zmienić co dodać to poprawię http://allegro.pl/item918600065_frida_jamnik_super_mix_szuka_nowego_domu.html Quote
bianka0 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 lilk_a napisał(a):allegro Fridy na razie podałam kontakt do bianki0 bo tylko ten znam :p napiszcie co zmienić co dodać to poprawię http://allegro.pl/item918600065_frida_jamnik_super_mix_szuka_nowego_domu.html Bardzo Ci dziękuję lilk_a za wspaniałe allegro dla Fridy :loveu: Jeżeli Murka nie będzie miała nic przeciwko, to proszę o kontakt na nr hoteliku, najrzetelniejszych informacji o suni będzie mogła udzielić właśnie ona :p To są namiary na hotelik u Murki, podane na stronie informacyjnej : 503 68 30 50 kasia@bezdomne.com prytek@tg.home.pl Quote
danka1234 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 widze ze allegro juz jest :lol: ja ogłoszen niestety jeszcze nie zrobiłam.:oops: postaram sie zrobic jeszcze dzisiaj,znowu mam problemy z dogo.:mad:muli i muli Quote
zadra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pomyśleć,że w schronie miała przypiętą łatkę "dzikiej suki". Jak odpowiednie podejście potrafi wpłynąc na zachowanie psa. Quote
danka1234 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ogłoszenia dla Fridy; alegratka gumtre kokosy ojej e-oferty kupie psa adopcja psa nasi pupile giełda ogłoszen ogłoszenia olx Quote
bianka0 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Co słychać u małej brunetki Fridy ? Dziękuję Danusiu za ogłoszenia :loveu: Murko czy mogę Cię prosić o umieszczenie ogłoszeń i allegra suni na pierwszą stronę ? Quote
bianka0 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Frida, gdzie się podziałaś ? Tak ładnie umiałaś się pokazywać ludziom w schronisku, a w hoteliku w kącik się schowałaś :shake: Quote
danka1234 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Frida pewnie szaleje w śniegu i nie ma czasu na nic innego.:lol: Quote
Recommended Posts