Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lulka napisał(a):
co tam u Majeczki?

no to najnowsze wieści. Majka jakoś sobie radzi, nawet nie tak tragicznie jest, jak się wszyscy baliśmy. Brak kontaktów z psami wpłynął na to, że się odstresowała. Podobno gania po (zaśnieżonych) łąkach, na spacerach jest wesoła, skacze, biega - na zawołanie wraca i wtula się mocno w człowieka. Poczuła się na tyle pewnie, że ciągnie strasznie na smyczy. Ale te przejścia chyba ją trochę umocniły - tyle zmian, a nic złego. I teraz łagodniej na zmiany reaguje. Nie warczała też na ludzi.
Domu można spokojnie szukać, bo jak widać Majeczka normalnieje, odpadł "psi" stres, a z nim inne problemy.
No tylko tęskni za bliskością ludzi...

Posted

kosu32, AlinaS - dzięki, że wpadłyście :loveu::loveu:
wątek nam zamiera kompletnie :-(

esperanza, dzowniłaś zapytać o Majeczkę? Ja chora, więc cały weekend zamiast pracować - przeleżalam. No i nie mam żadnych aktualnych informacji.

Posted

Ja nic nie wiem niestety - szukam miejsca juz dla tylu szczeniorow naraz, ze mi sie w glowie mąci...

Poprosze esperanze, zeby dzis zadzwonila.

Posted

Rozmawiałam z p.Jadwigą wczoraj. Majka ma się dobrze. Nie ma jeszcze cieczki na szczęście.
Na początku przyszłego tygodnia może mieć sterylkę za około 190-220zł. P. Jadwiga może ją zawieźć na zabieg, tylko potrzebujemy wsparcia finansowego na zabieg.
Są ludzie nią zainteresowani- w sobotę mogliby pojechać ją obejrzeć. Mieszkają w domku na obrzeżach W-wy, na Bemowie.

Posted

Byliśmy u Majeczki około godzinę. Sunia po początkowym obszczekiwaniu szybko dała się państwu obłaskawić smakołykami. Szalała na spacerku i pokazała cały repertuar zachowań ;-) od skakania na państwa przez ciągnięcie na smyczy, tarzanie się w krzakach, kopanie dołków i pożeranie martwej żaby, którą sobie wygrzebała ;-)
Mam nadzieję, że to państwa nie zniechęciło i decyzja będzie na tak. Na razie suczka ma w poniedziałek sterylkę.
Trzymajcie kciuki.