L/Olka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 no to my układamy się do snu. Mam nadzieję, że Mania tez tak sądzi... może jak wszystkie światła w domu zgasną, zrobi się cisza - to i ona uzna, że czas spać. I że można spokojnie leżeć i spać. na razie wstaje na każdy nasz ruch, własnie się zerwała, bo otworzyły się drzwi od łazienki. Sprawiedliwośc musi być, a że wczoraj Mania spędziła nac w klatce - więc dziś moje suki śpią zamknięte, a ona "luzem". Odezwiemy się rano. Może jutro zawita do nas trochę osób... Quote
zerduszko Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 L/Olka napisał(a):Ale ona miała normalny dom. [SIZE="1"]normalny? Bardzo ciekawe... Quote
L/Olka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 a jest jakiś pomysł na płatny dt, ale domowy? i ile potrzebujemy? bidulka, tak jej szkoda do kojca :( niestety, jak nie będzie lepszego pomysłu, to do kojca musi trafic jeszcze dziś :( Quote
L/Olka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 karolina_g_k napisał(a):Esperanza zmień może tytuł, napisz, że sunia bardzo potrzebuje deklaracji jednorazowych i stałych bo inaczej czeka ja schronisko, a dla niej schronisko to dożywocie :(. Ja porozsyłam wątek gdzie się da. Tylko najpierw określmy jaką kwotę miesięcznie musimy mieć na bank. słuchajcie, musimy poznać kwotę i powiedzcie, czy jest szansa na płatne domowe dt. Ja też poszukam zaraz deklaracji, tylko muszę wiedzieć, czy jest na co... Quote
esperanza Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Wiszę na telefonie i szukam. Przeciętnie, w miarę dobry hotel kosztuje 450-600zł, kojec zewnętrzny z budą, bez socjalizacji z warunkami praktycznie schroniskowymi to 300zł. Hotele, do których dzwoniłam są zajęte przynajmniej do wekendu. Nikt na razie nie wyraził chęci przyjęcia Mani. Quote
L/Olka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 dlaczego nikt nas nie odwiedza :placz: tak tu pusto u Mańki... Quote
esperanza Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Ja już nie mam pomysłu. Sprawdziłam ceny komercyjnych hoteli i nie znalazłam nic tańszego niż 30zł. Nie mamy pieniędzy, nie mamy deklaracji, ale za to mamy problematycznego psa, z którym nie mamy co zrobić! Quote
malagos Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 nie mam pomysłu.... Nawet kojec u kogoś niezapsionego, spokojnego, przy domu... I za darmo, cholerka......... Quote
esperanza Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Jedyna opcja, którą znalazłam to ogrzewany kojec u szkoleniowca za 450zł miesięcznie. Nie mamy jednak ani grosza. Prosimy, wręcz błagamy o wsparcie finansowe dla Mani... Quote
karolina_g_k Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Bardzo prosimy o deklaracje, kazde 10z to szansa dla tej suni! Quote
esperanza Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 wciąż cisza :-( Nikt nie chce jej pomóc... Quote
karolina_g_k Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Do góry! szukamy kasy gdzie sie da! Quote
karolina_g_k Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 no to jeszcze raz to samo! Do góry!!!! Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 powiem Wam, że to bardzo przykre :( nikt nie zagląda do Mańki, cisza tu i pustki. Miałam nadzieję, że ktoś jednak do nas zawita :( to taka miła suczka... nie chcę oddawać jej do kojca zewnętrznego. Jeśli wyciągamy psa ze schronu, to taki kojec ma poprawić jego los. W jej przypadku niewiele będzie się to różnić od schroniska. To dość... okrtutne oddać ją teraz w takie warunki. Dlatego trzymam ją jeszcze u siebie, robię co mogę, żeby to wszystko jakoś pogodzić. Moje suki chyba niedługo zaczną jeść ziarna i kręcić się w kołowrotku - spędzają w klatce tyle czasu, że staną się chomikami. Ale oddanie jej teraz do kojca cofnie wszystko, co dało się z nią już wypracować, przez te parę dni. Niestety, jeśli nie będzie wyjścia...:( Quote
esperanza Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Nie rozumiem dlaczego nikt tu nie zagląda. Jest nas tutaj zaledwie kilka osób. :-( Quote
esperanza Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Nie rozumiem dlaczego nikt tu nie zagląda. Jest nas tutaj zaledwie kilka osób. :-( Quote
Ewa Marta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ja jestem... Pomóc nie mam jak, sama mam na głowie psiaka, którego musimy socjalizować i znaleźć mu miejsce do mieszkania. Ale jestem i trzymam kciuki za ro, żeby sunieczka znalazła dobry dom. Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Ewa Marta napisał(a):Ja jestem... dzięki Ewuniu, że wpadłaś do nas ! :loveu::loveu: to też wsparcie - zresztą widzisz, jak u nas smutno i pusto. a przy okazji - dostałam własnie pw w sprawie Twojego podopiecznego, już odpisałam i postaram się pomóc ;) Quote
Lulka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 EVA2406 napisał(a):Jeśli ktoś może wystawić bazarek to ja mam jakieś fanty. Mogę wysłać na maila zdjęcia i opisy. ja mogę pomóc jeśli jeszcze nikt się nie zgłosił a pytałyście o miejsce u AlinyS? Może uda się jakąś przyzwoitą cenę wynegocjować dla tej biduli? Quote
esperanza Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Przepraszam Ewo, przegapiłam Twojego posta. Lulka jeśli mogłabyś poprowadzić bazarek dla Mani byłabym bardzo wdzięczna. Nadal nie mamy jakichkolwiek deklaracji :-( Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 witaj Lulka, wielkie dzięki, że jesteś :loveu: jakoś tak się raźniej robi,jak ma się kawałek "swojej" ekipy :) zwłaszcz - Lulko, Ewo, że w takim składzie przyniosłyśmy już szczęście pewnej pannie :) za pomoc w bazarku będziemy bardzo wdzięczne! EVA2404, czy bazarek aktualny?? Quote
Lulka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 EVA2404 - pisalas ze masz juz fotki, to poprosilabym na maila ;-) viva21@wp.pl L/Olka - najwieksze szczescie to Ty przynioslas naszej Misi :eviltong: Quote
Ewa Marta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Lulka napisał(a):L/Olka - najwieksze szczescie to Ty przynioslas naszej Misi :eviltong: Z ust mi to wyjęłaś Lulka:-) Nie mam pomysłu jak pomóc, ale będe myślala intensywnie co zrobić. Popytam o miejsce, choć z tym jest jak wiecie duży problem, bo wszędzie przepełnienie. Olu, dzięi za gotowość pomocy Rufusowi, zwłaszcza w tak trudnym momencie dla Ciebie. Na szczęście tam się wszystko rozwiązuje powoli, teraz fajnie by było, gdyby tutaj ktoś pomógł... Narazie trzeba pościągać ludzi na wątek, zawsze w grupie raźniej i więcej pomysłów sie rodzi... Quote
L/Olka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Słuchajcie, a ja tak sobie myślę, że trzeba ją zacząć ogłaszać... tak naprawdę poza strachem przed dużymi psami, to normalny pies choć nieufny i zachowujący się jak "po przejściach". Jeśli trafiłby do Warszawy lub w okolice, mogę zapewnić przyszłym właścicielom bezpłatną pomoc w wychowaniu i szkoleniu. Zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona. Nieufna, zwłaszcza do panów, ale jak zaufa - miła i oddana. Lubi dzieci. Toleruje koty i małe/średnie psy. Czysta, ślicznie załatwia się na spacerach. Nie ciągnie na smyczy, zna podstawowe komendy. Nie niszczy w domu, umie zostawać sama. Wciska się w nocy do łóżka :) Quote
Recommended Posts