Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cyt :[quote name='zoja.']Ewcia, rozmawiałam z p.Jolą i już wiem, ze nie chodzi o tajemnicę. Ja o karmie także wiedziałam ,ale nie wiedziałam ile jej jest i, że jest darem od Fundacji -choć do dziś nie wiem jakiej ;) Jak się okazało p.Jola tez nie wiedziała.

:crazyeye:P.Jola podpisala pokwitowanie odbioru 300 kg karmy na druku Fundacji, po za tym wiedziala od kogo dostala karme, wczesniej miala rekomendacje od lamia2 i kontaktowala sie z nami telefonicznie.
Nie zamierzam wiecej wypowiadac sie na ten temat mysle ,ze wszystko zostalo wyjasnione i dziekuje za wspaniale przyjecie na tym forum....................:shake:

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ellig.. ale zamieszania się przez to wszytko zrobiło.. To, że dałyście karmę dla przytuliska to jest BARDZO, BARDZO WSPANIAŁE i absolutnie nie dopatruj się żadnych złośliwości, bo ich zwyczajnie nie ma.
Nazwa fundacji nie jest NAJważniejsza, ale ciekawość mnie zżerała -dlatego zapytałam, bez podtekstów i bez złośliwości. O tym, że nasze psy dostały karmę wiedziałam, ale widocznie p.Jola, przy całym swoim przeziębieniu i zakręceniu nie doczytała i nie powtórzyła dokładniejszych info. Każdemu czasem zdarzają się jakieś "niedogadania", więc nie gniewaj się, bo nawet jeśli coś zabrzmiało złośliwie, to nie było to zamierzone/wymierzone w Ciebie. Nooo... Ellig... nie gniewaj się już, co? ;)

Posted

Ellig, ja tez przyłączam się do prośby Zoi - zrobiło się spore zamieszanie..
Nie gniewaj się, i wybacz całą zaistniałą sytuację.

Zaczyna umykać fakt, że psiaki, dzięki Tobie mają co jeść przez spory okres czasu.

Jestem pewna, że wszystkie ciotki, które pomagają p.Joli w taki, czy inny sposób - są Ci bardzo wdzięczne za okazane serce - takie wsparcie nie zdarza się często.
Powiem więcej -ja osobiście pierwszy raz spotkałam się z taką akcją.

Jeszcze raz dziękujemy!

Posted

[quote name='Ellig']Dziekuje lamia2, jestem wolontariuszem wielu organizacji charytatywnych i nie widze potrzeby identyfikowania mnie tylko z jedna z nich.Szkoda, ze bez mojej wiedzy i zgody udzielasz na moj temat informacji na forum publicznym.
wydawalo mi sie ,ze tak duza pomoc dla Przytuliska Pani Joli ucieszy Wolontariuszy, jak widac z powyzszych wypowiedzi, jednak nie wszycy o tej pomocy wiedzieli.:)
Jezeli ktos zadalby mi pytanie na pw to bym chetnie na nie odpowiedziala.Pomoc nie polega na afiszowaniu sie tylko na konkretnym dzialaniu.
Nie jestem w stanie codziennie przjrzec okolo 100 tematow i odpowiadac na wszystkie pytania.
Teraz okazuje sie ,ze najwazniejsza informacja jest kto pomogl a nie w jaki sposob.
Milo mi Cie poznac lamia2:)

Ellig ale dlaczego tak się złościsz? :shake: chyba to nie wstyd być wolontariuszem tej organizacji, bo nie rozumiem w czym problem :niewiem:

Posted

[quote name='Ellig']Dziekuje lamia2, jestem wolontariuszem wielu organizacji charytatywnych i nie widze potrzeby identyfikowania mnie tylko z jedna z nich.Szkoda, ze bez mojej wiedzy i zgody udzielasz na moj temat informacji na forum publicznym.

Mnie również miło Cię poznać [FONT=Wingdings]:)[/FONT]
i śpieszę wyjaśnić, że ja Cię nie identyfikuję „tylko z jedną” organizacją ale skoro w postach używasz określeń „nasza” fundacja, to dla mnie oznacza, że z PFOZ się jednak identyfikujesz (zresztą w kolejnym poście też piszesz ... kontaktowała się „z nami”), zgodzisz się przecież, że wolontariat w jednej nie wyklucza wolontariatu w innych organizacjach. Dla mnie zaszczytem jest być wolontariuszką takiej organizacji która rozdaje karmę :)[FONT=Wingdings][/FONT] i w tym miejscu składam jeszcze raz najpiękniejsze podziękowania Polskiej Fundacji Ochrony Zwierząt za wspaniały dar dla przytuliska Pani Joli.
Zgodę na publikację nazwy Fundacji otrzymałam bezpośrednio od Bogusi.
p.s.
drażliwe słowo usuwam z mojego posta [FONT=Wingdings]:)[/FONT] za które Cię bardzo przepraszam [FONT=Wingdings]:)[/FONT]

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Basia 1968 - odezwij się!
Podaj adres wysyłki!

Basiu, Basiu, hej, hej gdzie jesteś???????????????? Czekam na adres, bo ręczniczek i torebusia czekają.

Posted

Przepraszam, ale to wszystko moja wina, bo pojechałam po karmę bez okularów więc nie doczytałam jaka to jest Fundacja, potem w ferworze ładowania karmy i rozmów na temat zwierzaków, nie zapytałam, co było z mojej strony nieprzyzwoite. Oczywiście, że najważniejsza jest karma, którą otrzymałam dla swoich, naszych, waszych, zwierzaków(myśle, że one wszystkie są nasze), ale również liczy się to, od kogo się ja otrzymało, bo to zdarza się niezmiernie żadko. Natomiast, Ellig, powinnaś być dumna z tej Fundacji i z tego, że w niej jesteś, bo takich Fundacji i takich w nich Ludzi, dla których przede wszystkim liczy się los zwierząt, jest jak na lekarstwo, więc tym bardziej należą się Wam pochwały i podziękowania, jako znanej ( dlatego myślę było zapytanie o nazwę) i znaczącej Fundacji, gdzie liczy się pomoc, każdemu kto jej potrzebuje, a nie tak jak w większości, po uważaniu i koligacjach. Jesteście więc tą nieliczną grupą, która chce pomagać bezinteresownie i dlatego, uważam, że powiniście stać się znani, powinno się o Was mówić, w przeciwienstwie co do poniektórych innych. Bądz dumna z takiej Fundacji, ja bym była. Pozdrawiam Cię i życze dużo uśmiechu i samych wspaniałych osiągnięć całej Waszej Fundacji, myślę, że wszyscy tak właśnie to czują i odbierają i nic ze złośliwości w tym zapytaniu nie było, wręcz przeciwnie, ciekawość jaka to Fundacja, żeby pamietać, że zdarzają się i te które niosą pomoc - bo jest ich tak mało.:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

wszystko sie wyjaśniło, ja też dołacze owacyjne podziekowania za wspaniałe dary . " bo wszystkie pieski nasze sąąąą, Sonia i Cygan ,Wilczka ,Spiooooooch..." - jak spiewała znana i lubiana Majka Jezowska!

Posted

zoja. napisał(a):
Mimiś, ta Twoją poetykę trzeba koniecznie jakoś konstruktywnie wykorzystać ;)

To prawda ;).
Może ułożysz jakiś fajny tekścik i wystawimy bazarek z ładnym młodzieżowym kompletem mebli?
Mam już zdjęcia. Co o tym myślicie?

Posted

Eva, nie wiem czy nie lepiej pokusić sie o allegro-bo tam jednak wiekszy rynek -sama kupowałam jakąś szafe na allegro. ale fajny pomysł, bo to konkretna rzecz a nie popierdółki

Posted

W związku z tym, że nie ma chętnego do pomocy w allegro oddam mebel na innym wątku, gdzie dziewczyny podniosą " leżącą" kasę. szkoda, bo do psiobusu brakuje jeszcze pieniędzy.

Posted

Evcia, zaktualizowałam 2 post, dodając rozliczenia za wpływy z Twojego bazarku.
Pieniążki za wysyłkę (20zł) oddam Ci osobiście (przy najbliższej okazji).

Mamy 1584zł!!!

Z jednej strony to niesamowity SUKCES (ukłony w stronę wszystkich wspomagającycj, wpłacających i zaangażowanych cioteczek) - DZIĘKUJEMY :)

Ale jeszcze trochę brakuje... Mamy upatrzone auto za 2500zł...
Cena okazyjna. Sprawne. Jeżdżące. Mało spalające.

Ps. Eva, jeśli mebelek ma się "zmarnować"- przeznacz go na inne biedy.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Evcia, zaktualizowałam 2 post, dodając rozliczenia za wpływy z Twojego bazarku.
Pieniążki za wysyłkę (20zł) oddam Ci osobiście (przy najbliższej okazji).

Mamy 1584zł!!!

Z jednej strony to niesamowity SUKCES (ukłony w stronę wszystkich wspomagającycj, wpłacających i zaangażowanych cioteczek) - DZIĘKUJEMY :)

Ale jeszcze trochę brakuje... Mamy upatrzone auto za 2500zł...
Cena okazyjna. Sprawne. Jeżdżące. Mało spalające.

Ps. Eva, jeśli mebelek ma się "zmarnować"- przeznacz go na inne biedy.

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem na tym forum po raz pierwszy, ponieważ dopiero ostatnio dowiedziałam się o przytulisku Pani Joli. Byłam u niej dopiero raz, ale mam nadzieję, że będę częściej.
Chciałabym dorzucić się do autka. Czy osoba zbierająca będzie u Pani Joli w sobotę, czy dać "składkę" bezpośrednio jej?
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i bardzo się cieszę, że są takie dobre duszyczki, bo psiaki są genialne (podobnie z resztą jak sama Pani Jola)

Posted

EVA2406 napisał(a):
W związku z tym, że nie ma chętnego do pomocy w allegro oddam mebel na innym wątku, gdzie dziewczyny podniosą " leżącą" kasę. szkoda, bo do psiobusu brakuje jeszcze pieniędzy.

właśnie próbuję skontaktować się z koleżanką w sprawie allegro i nie wiem czy jest regalik czy nie ma :niewiem:

Posted

paros napisał(a):
właśnie próbuję skontaktować się z koleżanką w sprawie allegro i nie wiem czy jest regalik czy nie ma :niewiem:

Już zbiera pieniążki na bernardyny :lol: