Marycha35 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 :):):) Pycha! Znalazłam na Dogo: Mam namiar na dom dla mlodej ONki . Okolice Trzebini. Dom i ogród, ale mieszkanie w budzie. Nie mam zadnej kandydatki, moze Wy jakąs macie? Pisała Bela51. Quote
Romka Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Marycha35']:):):) Pycha! Znalazłam na Dogo: Mam namiar na dom dla mlodej ONki . Okolice Trzebini. Dom i ogród, ale mieszkanie w budzie. Nie mam zadnej kandydatki, moze Wy jakąs macie? Pisała Bela51. Maryś,Telmę podrzucaj!http://www.dogomania.pl/threads/207006-TELMA-podarujmy-jej-lepsze-jutro Quote
Olivin Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Rebusik dziś miał robione zdjęcia... niebawem zostaną umieszczone. Quote
Kalva Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Kochany mój Rebusiku, myślę o Tobie codziennie, znajdziesz wspaniały dom, nie spoczniemy:) Quote
Romka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='Kalva']Kochany mój Rebusiku, myślę o Tobie codziennie, znajdziesz wspaniały dom, nie spoczniemy:)[/QUOTE] Kalva,dziękuję Ci bardzo,podnosisz na duchu! :lol:Rebusikowi należy się dom...:lol:A zdjęcia robiła DogAngel(cudne!) i ja (mnie cudne!)ale wrzucę...;) Quote
Romka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 I już mamy zdjęcia DogAngel: Rebusik wybiera się na spacer. Rebusik i Rambo Quote
Romka Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Pogadali sobie z Ewą i jesienna melancholia zniknęła a poza tym spacerki są super...;) Quote
Olivin Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='emotoli']Nie dało by się dać Rebusikowi do boksu innych piesków , jakichś mniejszych ?[/QUOTE] Udało się :multi: Dziś Hera była w nienajlepszym nastroju. Rebusik został przeniesiony do dużego, odkrytego boksu, w którym przebywa ze szczeniaczkiem(większym od niego, ale łagodnym) i z Liszką, która już czuje się bezpieczniej. Towarzystwo wydaje se byc dobrze dobrane, oczywiście będziemy kontrolować ich zachowanie. Quote
UBOCZE Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Olivin']Udało się :multi: Dziś Hera była w nienajlepszym nastroju. Rebusik został przeniesiony do dużego, odkrytego boksu, w którym przebywa ze szczeniaczkiem(większym od niego, ale łagodnym) i z Liszką, która już czuje się bezpieczniej. Towarzystwo wydaje se byc dobrze dobrane, oczywiście będziemy kontrolować ich zachowanie.[/QUOTE] Super wieści!:multi: Żeby następnym już sukcesem był ciepły domek dla Rebuska!:lol: Quote
UBOCZE Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Oczywiście piękne fotki Rebusika już wczoraj na FB wrzucone... Quote
Romka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Miejmy tylko nadzieję,że w schronisku nie przybędzie nowych psiaków bo wtedy może się zdarzyć,że trzeba będzie znów zrobić roszady...mam oczywiście zdjęcia,brakuje tylko czasu na wrzucenie ich na forum.Ale póki co tak jak pisze Olivin,Rebusik przesadzony i bezpieczny.:lol: Quote
Romka Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Rebusik w nowym boksie: Pychol raczej zadowolony...mamy nadzieję,że nadal rezyduje w tym boksie. Quote
UBOCZE Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Wzruszające fotki! Serce się kraje. Jak nazywa sie ten drugi psiak? Quote
emotoli Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Rebus to naprawdę piękny i sympatyczny pies . Dlaczego nikt go jeszcze nie przygarnął ? :( Quote
Donata Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='UBOCZE']Super wieści!:multi: Żeby następnym już sukcesem był ciepły domek dla Rebuska!:lol: No i są, Rebus już dzisiaj w południe pojechał do swojego stałego domku. Nowa Pani Rebusika odebrała autem i odbył podróż do swego domku przy nogach swej Pani. Wreszcie.. , udało mu sie znaleśc swój domek. Rebus należał Ci się domek, myślę że właśnie taki .. tylko szkoda że tak długo musiałeś na niego czekać . Ale najważniejsze jest, że go Rebusiku znalazłeś. Dużo szczęścia i miłości dla Ciebie i nowej Opiekunki. Resztę wieści przekaże Romka bo ma ich więcej no i bedą zdjęcia. Quote
Olivin Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Umówiona na dzień dzisiejszy adopcja Ruperta- pięknego białego pieska, okazała się przekłamaniem nazwy psa (gdzieś po drodze podczas rozmowy telefonicznej kogoś z kimś- to już bez znaczenia, choć szkoda,że Rupercik miał pecha). Przyjechała dziś Pani z Córką i dwiema dziewczynkami do schroniska, twierdząc, że była umówiona na adopcję Rebusika, zrobiłam takie oczy :crazyeye::crazyeye::crazyeye: i próbowałam wytłumaczyć, że chyba Rupercika, a Pani na to, że nie!!! Że po Rebusika, tego pieska, co 5 lat w schronisku jest...tego bez ogonka...więc ja znowu :crazyeye::crazyeye::crazyeye: i nagle:placz::placz::placz: ze szczęścia i emocji... Był krótki spacerek z dziewczynkami, zdjęcia, i szczęśliwa adopcja. Pani Rebusika jest świadomą, kochającą zwierzęta osobą. Pożegnanie, a po pewnym czasie telefon, że Rebusik dojechał już do domku... Będziemy z domkiem w kontakcie. Wszystkim osobom zaangażowanym w pomoc Rebusikowi serdecznie dziękujemy. Rebusiku, dużo szczęścia piesku... Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Uzupełniam informację Olivin i kopiuję z wątku Ruperta: "Juldan,tak jak pisze Kaja do domu poszedł dziś Rebus!! :crazyeye::lol:!Kiedy Pani przyjechała do schroniska okazało się,że pies o którym rozmawiałyśmy przez telefon to nie RUPERT tylko REBUS.Pani nie odebrała mojej korespondencji mailowej.Rebusa znalazła na portalu ogłoszeniowym i jak sama przyznała tak bardzo chciała go adoptować,że chyba była trochę zakręcona.W rozmowach telefonicznych,(kilku)rozmawiałyśmy o Rupercie.Trochę mnie zastanowiło,kiedy p.Marek pracownik schroniska powiedział,że pani przyjedzie o Rebusa a nie po Ruperta ale nadal nie przyszło mi do głowy,że tak będzie faktycznie.Kiedy Pani przyjechała dziś i powiedziała,że przyjechała po Rebusa,poprawiłam ją i powiedziałam,że po Ruperta chyba.Ale Pani stwierdziła,że przyjechała po tego z krótkim ogonkiem...no to już nie miałam wątpliwości,że chodzi o Rebusa.I wiesz co,cieszę się...Rebus siedział ponad 5 lat w schronisku i intensywnie szukaliśmy mu domku.A Rupertowi,trzeba teraz to wynagrodzić i...znależć mu domek.:lol: " http://www.dogomania.pl/threads/180018-RUPERT-kawaler-do-wzi%C4%99cia!!!do-domku!!?p=17856581#post17856581 Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Domek dla Ruperta(Rebusa) sparwdzała nam Juldan,oto co napisała o domku Rebusa: "Byliśmy u Pani wczoraj i .... DOMEK SUPER:multi: Duży ogrodzony teren (ogrodzenie z podmurówką), bardzo zadbany. Zwierzęta: 5 kotów (2 "swoje" i 3 przybłędy) i sunia Bella (przyszła kiedyś za dziećmi i została)- szczęśliwe i piękne:loveu: Pani w sierpniu odszedł ukochany pies- jużak, po którym został ogromny kojec (takie 3/4 tego gdzie siedział Wasz Lobo- ten ostatni po lewej stronie), w którym są trzy porządnie ocieplone budy. Psiaki są tam zamykane tylko kiedy otwierana jest brama albo pojawiają się goście, których one nie lubią:evil_lol: w pozostałych wypadkach kojec jest otwarty a sunia chodzi wszędzie gdzie chce... w altanie było posłanie, na palecie, z dwoma kocami- w korytarzu domu drugie, podobno trzecie w garażu- ale tam nie zaglądałam- uwierzyłam Pani na słowo:lol: Widziałam miseczki z wodą i karmą zarówno dla Belli jak i kotków:lol: Pani mieszka na wsi, ale jest świadoma szczepień i innych zabezpieczeń zwierząt przed chorobami- nie jest to typ "wsiowej baby"... nie doczytałam, że Rupercik jest wykastrowany:oops: mówiłam o kastracji i Pani pytała o jej koszty i zapewniła że nie będzie z tym problemu. Jedyne o co Pani się martwiła to transport Ruperta, bo może przyjechać po niego tylko w sobotę... i o jego zachowanie przy koteczkach:lol: ale stwierdziła, że poradzi z tym sobie. Acha, popłakałyśmy sobie, kiedy Pani opowiadała o tym jak strasznie ciężko było jej wybrać spośród tylu bid... Pani nie wyobraża sobie jak wejdzie do schroniska po Ruperta (jeśli go jej wydacie)... mówiąc to strasznie trząsł się Jej głos i ręce... Jednym słowem- bardzo kochający i wrażliwy na los zwierząt dom. Oby tylko takie się zgłaszały:loveu:" Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='Donata']No i są, Rebus już dzisiaj w południe pojechał do swojego stałego domku. Nowa Pani Rebusika odebrała autem i odbył podróż do swego domku przy nogach swej Pani. Wreszcie.. , udało mu sie znaleśc swój domek. Rebus należał Ci się domek, myślę że właśnie taki .. tylko szkoda że tak długo musiałeś na niego czekać . Ale najważniejsze jest, że go Rebusiku znalazłeś. Dużo szczęścia i miłości dla Ciebie i nowej Opiekunki. Resztę wieści przekaże Romka bo ma ich więcej no i bedą zdjęcia. Już przekazuję:tak jak pisze Donata,Rebusik pojechał siedząc na pierwszym siedzeniu w nogach opiekunki.W czasie podróży wszystko go interesowało i podobno...chciał prowadzić samochód.Kiedy przyjechali do domu Rebus poczuł się tak jakby był u siebie,zaznaczył to co trzeba było zaznaczyć,przywitał się z rezydentką Belką,zjadł napił się wody i poszedł oglądać swoje włości...czyli ponad 5000 tys metrów ogrodzonej działki.Pani jeszcze raz zapewniła mnie,że Rebus będzie miał u nich dobrze i ,że nie powinniśmy martwić psiaka.Nie wątpimy ,że tak będzie...nasza dzisiejsza rozmowa w schronisku,sposób w jaki Rebus przywitał Panią,prezent ,który dostał(kiełbaska),wyniki wizyty przedadopcyjnej wskazują,że domek myśli o dobru Rebusika a nasz podopieczny wyczuł to znakomicie.Kaja ma super zdjęcia,obiecała,że je dziś wrzuci.:lol::lol::lol: Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 No już nie mogę się doczekać jak wszyscy wieczorem spadną z krzeseł przed komputerami!!!:p Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A tak wygląda Rupert: Nie martw się piesku i dla Ciebie znajdziemy domek,tak samo dobry jak i domek Rebusika. Quote
Romka Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 http://www.megavideo.com/?d=Z0S71FAT A ja zamówiłam dla Rebusika taki filmik...a tu proszę taka niespodzianka.:lol: Quote
Recommended Posts