Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W soboty i w niedzielę w schronisku są wolontariusze.Rebusik wychodzi na spacerki:

...tu właśnie szykuje się do wyjścia na spacer.Nie zawsze jest to ta sama osoba:

...ale wszystkie spacerki to jest to co Rebusik lubi najbardziej i na co czeka cały tydzień.Tu na spacerku z Romką,poznaję po torbie...;)

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale ja lubię najbardziej spokojne, długie spacerki...lubię jak mnie gładzą i mówią do mnie...wtedy jestem taki szczęśliwy jak na zdjęciach DogAngel:

...już w sobotę pewnie też będę na spacerku...to już tylko jeden dzień...:lol:

Posted

[quote name='szafra']Piękne zdjęcia Rebuska :loveu: a jaki zadowolony i pysio uśmiechnięte !

To ja już bardzo uśmiechałbym się do Szafry o wyróżnione allegro - tekst przepleciony fotkami (większość zebranych na wydarzeniu FB - żeby nie szukać już na wątku). Czy można byłoby?...:lol:

[FONT=Arial Black]ŁAGODNY REBUSIK JUŻ SZÓSTY ROK W SCHRONISKU TĘSKNI ZA DOMEM...[/FONT]

Rebusik ma około 7 lat, z czego ponad 5 spędził w schronisku w Łowiczu. Z pozoru to taki zwykły mieszaniec, ale pozory mylą! To mądry, piękny i łagodny psiak, kocha ludzi ponad wszystko i marzy codziennie i co noc śni o swoim człowieku do kochania! Nie narzuca się, raczej usuwa się na bok bo jest spokojny i zrównoważony.
Nie rozumieją czy nie dostrzegają tego osoby szukające psa dla siebie - rozglądają się za skaczącymi, szczekającymi. Rebus patrzy więc tęsknie, jak inne psy bardziej zauważalne i ze znacznie niższym stażem schroniskowym zabierane są do domu, a jemu pozostaje ciasny boks. On sam chyba już traci nadzieję...
Rebus to cudowny psiak!
Wyprowadzony na spacer tuli się, całym sobą pokazuje jaki jest dumny z tego, że to właśnie on towarzyszy na spacerze, że pozwolono mu kilka chwil spędzić u boku człowieka.
Rebus szuka osoby która popatrzy na niego sercem, kogoś, kto doceni w nim wielkie serce, inteligencję i charakter! Teraz, kiedy Rebus jest jeszcze młody, dostosuje się do każdej rodziny, każdego człowieka, oferując najbardziej wyjątkowe poczucie - pełnej akceptacji jako bezwarunkowo kochający i zawsze będący blisko towarzysz na dobre i złe.

POMÓŻMY Rebusikowi - jego wspaniała, łagodna osobowość i szlachetność nie zasługuje na dożywotnią, schroniskową poniewierkę!

Wątek Rebusika na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/threads/179579-Rebusik-nikt-mnie-nie-zauważa-nikt-po-mnie-łzy-nie-uroni...?p=17721956#post17721956

Może być adoptowany w każdym miejscu, na terenie całej Polski, w razie potrzeby pomożemy w transporcie.
Kontakt z wolontariuszkami z Łowicza ws. adopcji:
Martyna
m.gorzynska@wp.pl
tel. 604 101 165

Posted

Marycha35 napisał(a):
Właśnie co tam u naszego Przyjaciela?

Dzisiaj nie był na spacerze, bo wśród dzisiejszej szczęśliwej osiemnastki na wątku łowickim go nie było. Ale może wyjdzie jutro...

Posted

Cz nasz słodziak był dziś na spacerze? Jeśli tak, to uśmiecham się o kilka słów na jego temat. I jak teraz układają się jego relacje ze współmieszkańcami boksu. Cioteczka Szafra napisała mi na PW, ze wkrótce wyróżnione allegro Rebusikowi zrobi...

Posted

[quote name='UBOCZE']Zaraz wprowadzę na FB fotki Rebusa. I chyba jeszcze przydałyby się informacje dotyczące kastracji i innych rzeczy standardowo wymaganych...[/QUOTE]
Rebusik jest wykastrowany, na kota schroniskowego Łiskasa nie reaguje,potrafi chodzić na smyczy i spacerki z nim to sama przyjemność bo chodzi wolno i spokojnie.A ja jak zawsze bardzo dziękuję Ci Ubocze za pomoc przy szukaniu domku dla Rebusika...

Posted

[quote name='UBOCZE']Cz nasz słodziak był dziś na spacerze? Jeśli tak, to uśmiecham się o kilka słów na jego temat. I jak teraz układają się jego relacje ze współmieszkańcami boksu. Cioteczka Szafra napisała mi na PW, ze wkrótce wyróżnione allegro Rebusikowi zrobi...[/QUOTE]
Rebusik był na spacerku zdjęcia ze spacerku robiła DogAngel,na pewno wrzuci...byli całym boksem:Rambo,Hera i Rebusik.

Posted

[quote name='emotoli']I co u Rebusa ? Jest ktoś nim zainteresowany ? Czy można przysyłać karmę dla Rebuska i innych piesków ? Jeśli tak to na jaki adres :)
Nikt nie pytał o Rebusika...Emotoli,bardzo chętnie podam Ci adres na PW(prywatna wiadomość)...mamy w hotelikach psiaki,które potrzebują co miesiąc karmy.Te psiaki to:Kuba Cichacz,Laseczka,Erni,Elmo,Rufus.Już wysyłam informację...Bardzo dziękuję za pomoc!Laseczkę masz w moim podpisie...:lol:
To jest wątek Kuby:
http://www.dogomania.pl/threads/196531-Kuba-zwany-Cichaczem-%C5%82agodny-psiak-czeka-na-dom-w-hoteliku
To Elmo:
http://www.dogomania.pl/threads/180916-ELMO-z-ulicy-Sezamkowej-w-%C5%81owiczu!!!-%29w-hotelu-czeka-na-cz%C5%82owieka...
To jest Erni:
http://www.dogomania.pl/threads/186862-Erni-kochany-psi-staruszek-w-hoteliku

A to jest Rufus:
http://www.dogomania.pl/threads/202266-RUFUS-Niewidomy-ONek-bez-szans-MA-JU%C5%BB-WSZYSTKIE-DEKLARACJE-STA%C5%81E-DZI%C4%98KUJEMY!