Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na FB Jola napisała kolejny fajny wierszyk:

[FONT=Arial Black]Chcesz rozwiązać tę zagadkę ?[/FONT]
[FONT=Arial Black]Przejrzyj zdjęcia, otwórz klatkę[/FONT]
[FONT=Arial Black]Powiedź w uszko „mój kochany”[/FONT]
[FONT=Arial Black]No i Rebus rozwiązany[/FONT]

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też to potwierdzam, oczywiście gwaracji nikt nie da na 100 % ale jak trafnie okresliła Romka osobowośc ma podobną do Dekusia. Więc nie powinno byc niespodzianek.

Jutro jak bedziemy w schronisku na wszelki wypadek sama wezmę aparat i przeprowadzimy próbę. Wiec mozna uznać że jest Ok.

Posted

UBOCZE napisał(a):
Na FB Jola napisała kolejny fajny wierszyk:

[FONT=Arial Black]Chcesz rozwiązać tę zagadkę ?[/FONT]
[FONT=Arial Black]Przejrzyj zdjęcia, otwórz klatkę[/FONT]
[FONT=Arial Black]Powiedź w uszko „mój kochany”[/FONT]
[FONT=Arial Black]No i Rebus rozwiązany[/FONT]

Piekne słowa odpowiadającej osobie Rebusika, trzymam w kciuki, żeby szybko znalazł miły, kochajacy dom z opiekunem i miską ciepłej strawy

Posted

[FONT=Arial Black]Czy pokocha ktoś Rebusa?
Jego słodki pychol wzrusza.
Szósty roczek w schronie siedzi, [/FONT]
[FONT=Arial Black]A czas leci, leci, leci... [/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Arial Black]"Ciągną chłody, blisko zima...
Mego domku nigdzie ni ma.
Szósty rok już życia w schronie
Czy tu będzie też mój koniec?"...[/FONT]:-(:-(:-(

Kto pokocha cudownego Rebusika??? Nie zostawiajmy go!!!

Posted

UBOCZE napisał(a):
Witam, czy są jakieś wieści weekendowe słodziaku Rebusiku? Kilka zdań do przekazania na FB.:lol: Plizzzzz. Pozdrawiam łowickie cioteczki...:lol:

Ubocze,zapytam,mnie nie było w schronisku...ale w tę sobotę to już jakieś wieści będą...

Posted

tak, na pewno się uda Rebusikowi znaleźć wspaniały, kochający dom i będziemy znów świętować jak u Dekusia:) a na fb duże zainteresowanie, Rebusik ma coraz więcej przyjaciół!

Posted

Przenoszę wieści o Rebusiku z wątku schroniska łowickiego

Donata napisał(a):
Rebusik dzis nie był na spacerze, musiał ustapić swą kolejke innym bardziej potrzebujacym psiakom. Ale nadgonilismy juz zaległosci, tak, że faktycznie w weekend wszystkie psiaki znajdujace sie w schronisku miały okazje zaczerpnąc śiweżego powietrza i byc na spacerku.

Rebusik jakos daje sobie rade chodzi bo boksie ale nowy kolega Rambo wyrażnie przejal swoje rządy. Najlepiej byloby żeby nasz Rebus juz nie doswiadczał kolejnych zmian w swoim boksie i był na własnym podwórku lub domku.

Posted

UBOCZE napisał(a):
Jakiekolwiek kolejne informacje do przekazania na temat boksu Rebusika mile widziane. Dziesięć słów moich mniej tu warte niż jedno słowo wolontariuszki...

Już śpieszę donieść...dziś nie był na spacerku bo był na spacerku wczoraj, ze mną...Donata bardzo pilnuje kolejności wyjść ,żeby wszystkie psiaki były potraktowane sprawiedliwie.Rebusik siedzi w boksie z Rambo i Herą,oba psiaki są 2 razy większe od Rebusika i wystarczy tylko spojrzenie Rambo a nasz Rebusik chowa się do budy...w schronisku przepełnienie na razie nie ma możliwości przeniesienia psiaka do innego boksu,adopcji zero...,w soboty i niedziele zbieramy na spacer zawsze cały boks,żeby psiaki mogły pospacerować i wykąpać się (Hera,uwielbia wodę)...myślimy o przeniesieniu Rebusika do innego boksu,wraz z psiakami,które tak jak Rebusik są łagodne i boją się pobratymców...takimi psiakami są Lolek,Tymek.Czekamy tylko na jakąś adopcję,bo w tej chwili nie ma żadnej możliwości zmian.Rebus traktuje schronisko jak swój dom,kiedy oddalamy się na spacerku od schroniska od z niepokojem patrzy dokąd idziemy i zawraca do schroniska...tam czuje się bezpiecznie.Strasznie to smutne...

Posted

Romka napisał(a):
Już śpieszę donieść...dziś nie był na spacerku bo był na spacerku wczoraj, ze mną...Donata bardzo pilnuje kolejności wyjść ,żeby wszystkie psiaki były potraktowane sprawiedliwie.Rebusik siedzi w boksie z Rambo i Herą,oba psiaki są 2 razy większe od Rebusika i wystarczy tylko spojrzenie Rambo a nasz Rebusik chowa się do budy...w schronisku przepełnienie na razie nie ma możliwości przeniesienia psiaka do innego boksu,adopcji zero...,w soboty i niedziele zbieramy na spacer zawsze cały boks,żeby psiaki mogły pospacerować i wykąpać się (Hera,uwielbia wodę)...myślimy o przeniesieniu Rebusika do innego boksu,wraz z psiakami,które tak jak Rebusik są łagodne i boją się pobratymców...takimi psiakami są Lolek,Tymek.Czekamy tylko na jakąś adopcję,bo w tej chwili nie ma żadnej możliwości zmian.Rebus traktuje schronisko jak swój dom,kiedy oddalamy się na spacerku od schroniska od z niepokojem patrzy dokąd idziemy i zawraca do schroniska...tam czuje się bezpiecznie.Strasznie to smutne...

Bardzo Dziękuję Romka! Smutne wieści...:-(

A może coś uda się w związku z FB, bo Rebusik ma tam już prawie 300 sympatyków, a niektórzy nawet razem ze mną rymowanki poświęcone Rebusikowi tworzą. Może uda się mi zrobić (zamówić) w następnym tygodniu wyróżnione allegro...;)

Posted

Ubocze ,bardzo Ci dziękuję,bo Rebusikowi dom potrzebny od zaraz.Pewnie zapomniał co znaczy dom,trawa w ogrodzie,spacer z opiekunem i miska pełna przysmaków...DZIĘKUJĘ!:lol:

Posted

[quote name='Romka']Ubocze ,bardzo Ci dziękuję,bo Rebusikowi dom potrzebny od zaraz.Pewnie zapomniał co znaczy dom,trawa w ogrodzie,spacer z opiekunem i miska pełna przysmaków...DZIĘKUJĘ!:lol:

Nie ma za co, Rebusik też bardzo leży mi na sercu. Będę robił, co tylko mogę. Zmieniłem tytuł na wydarzeniu FB na bardziej adekwatny do obecnej, smutnej sytuacji:

REBUSIK - 6 rok w schronie,siedzi teraz w boksie z dużymi psami i się boi.(

Posted

Ile ten piesek musiał wycierpiec , ciagłe zmiany w boksie, co trafił na lepsze towarzystwo to na krótko. Czy nie ma czlowieka na tym świecie który wybierze własnie Rebuska za jego spokój, przywiazanie i niebywałą wprost cierpliwośc i ufnośc do człowieka?

Posted

Też nie mogę poradzić sobie z obecną sytuacją Rebusika. Rozpowszechniam go, jak tylko mogę... Te duże psy w jego boksie bardzo mnie zmartwiły. Nie dość, że tyle lat, to jeszcze teraz z takimi stresami... Mam nadzieję, że wkrótce pojawi się możliwość cieplejszej, bardziej przyjaznej konfiguracji w boksie. Choć rozumiem, że schronisko przepełnione. Kochany Rebusik...