Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
kurcze... szkoda małej na wieś.. jak wieś... to pewno i buda :placz:

Niekoniecznie, ja mieszkam na wsi, agaga21 też... a zobacz, jakie porządne dziołchy z nas :evil_lol:
Chociaż budę mam, a nawet dwie ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Niekoniecznie, ja mieszkam na wsi, agaga21 też... a zobacz, jakie porządne dziołchy z nas :evil_lol:
Chociaż budę mam, a nawet dwie ;)

ale TAKICH jak WY to u nas na palcach policzyć

Posted

z tego co czytam...to raczej wsiowi ci ludzie wiec i pojęcie o tym, ze to prawie "goły" pies i nie nadaje sie do ciaglego mieszkania w budzie (łańcuch) jest dla nich pewnie abstrakcyjne...

Posted

Asior napisał(a):
kochana, ale wy nie jesteście normalne :diabloti:
dogomaniacy mają nierówno pod sufitem przecież :D

obdarłaś mnie ze złudzeń :diabloti:

dokładnie andzia ...ja sie obawiam łańcucha i spuszczania z niego żeby pobiegała ....a tak buda ....

Posted

eh...dziewczyny.... co do tego czy sunia nie zmarznie w budzie to facet sie pytał czy sie nadaje własnie bo widzi ze krótkowłosa.... no i dostał odpowiedz że nie powinno byc problemu, jeśli w mrozy będzie w domu :/
mówił też że codziennie będzie biegać.... nie mówił o łańcuchu...ałkiem rzeczowo się z nim rozmawiało, a jego nastoletni syn zakochał sie w psinie wiec moze przekonan rodziców żeby ja do domu wziać
ALE... ja do nich dzwonie na poczatku marca żeby się upewnic czy jeszcze ja chcą, jesli nie to może z pomoca Fundacji AST da się ją wyadoptować, a dzieki wam załatwic dt bo doddy mówiła że oni tymczasy maja zapchane
Alicjo, zmień może temat na "pitbulka w schronisku - czekamy do marca" tzn jak uważasz :P

Posted

Betta zostawmy , jakby ktoś chciał małą to zaczeka ....
moze jak będziesz dzwoniła , może szło by z ludźmi dogadać pewne sprawy ... kurcze no nie wiem .... sterylke bo jak będzie biegać to pewna ciąża ... mieszkanko w domu , a przynajmniej w zimne dni ....

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witajcie,
co u suni słychac... karmi małe do ok. 20ego marca.... tyle wiem bo tyle moge wiedziec

ale...dzwoniłam do tych państwa, którzy byli chętni... wzieli juz pieska z tyskiego schronu...i mają go w domu !! wiec jednak domek był niezły :/

natomiast do kobiety co podejrzewalismy ją o pseudopociągi pisac nie zamierzam... ale kto wie czy nie zgłosi sie około połowy marca do rybnickiego schronu....

co robimy ?? szukamy jej dt ? FundacjaAst cos pomoze ?

Posted

rozumiem.... nie wiem czy mam sie martwic tą kobietą co chciała ja dla swojego pitbulla...cholera jakbym wiedziała ze po nia nie przyjedzie to spokojnie bym jej DS szukała....

popytajcie znajomych może ktoś by ją wziął na DT ...ona szybko powinna pójść do adopcji bo jest sliczna i urocza

PROSZĘ....

zaraz napisze do kogoś żeby banerek zrobił

Posted

ale przeciez po zabiegu sterylizacji sunia powinna dochodzic do siebie w warunkach domowych bo w schronie nie ma możliwości przechowywac takiego pieska
a jesli miałas na mysli to czy schron miałby te sterylizacje zfinansowac to nie ma mozliwości tez :/
jak sie znajdzie dt to bede szukac pieniazków na sterylke

Posted

Betta napisał(a):
ale przeciez po zabiegu sterylizacji sunia powinna dochodzic do siebie w warunkach domowych bo w schronie nie ma możliwości przechowywac takiego pieska
a jesli miałas na mysli to czy schron miałby te sterylizacje zfinansowac to nie ma mozliwości tez :/
jak sie znajdzie dt to bede szukac pieniazków na sterylke

już pisałam , ze jak by była możliwość sterylki to będziemy prosić , błagać , żebrać o wsparcie , może dziewczyny na dogo też pomogą . TRzeba by by już zrobić jakieś Bazarki . W weekend zrobię książkowy , mam nadzieję , że coś uzbieram i będę mogła ofiarować jakąś kasiorkę .
Zapytaj , czy jest szansa .

Posted

myśle że podstawa jest tu DT .... jeśli sie znajdzie to też cos wysupłam na bazarek... zreszta marzec jest miesiacem sterylizacji wiec znizki sa.....

tylko trzeba szybciutko dzialać .....

wiem, że fakt braku wieści o psiuni nie rozkreca poszukiwan.... wiem że potrzebne zdjecia.... w następna sobotę będe w schornisku to juz bedzie 20 ty wiec bede sie domagała zeby mi ją pozwolili w koncu wziac na spacer i zdjecia zrobie....

ale przypominam że tej pseudo powiedziałam (o ja nieroztropna) że sunia do ok 20ego wychowuje małe

Posted

ja niestety póki co nie mogę pomóc bo muszę teraz zająć się swoim życiem. czeka mnie przeprowadzka także na jakiś czas wyłączam się z jakiejkolwiek pomocy innym. trzymam mocno kciuki za sunieczke, bo szkoda mi jej :( znajomi też zapsieni maksymalnie także jakby co to będe ją miała na uwadze.

Posted

jeśli psina potrafi zostawać sama -> na czas sterylizacji i czas zanim znalazła by DT mogła by być u mnie wiem że to nie wiele eh ale to tyle co ja mogę jej dać ...źle by było jak by sunia miała trafić do pseudo i trzeba temu zapobiec (do 2 miesięcy -> czeka mnie niestety szpital)...

Posted

ooo.... wiesci.... kurcze to już coś.... dzieki dineh !! .... mówisz ok. 2miesiace ?? wiesz ona żywiołowa była bardzo, nie wiem czy po ciąży sie uspokoiła.... wiec nie wiem jak z zostaniem samej,....hmm ...a na ile godzin ?
tzn to trzeba dobrze przemysleć..... bo ja na własna odpowedzialnosć nie wyadoptuje psa, który za jakis czas nie bedzie miał sie gdzie podziac .... tzn ona mysle szybko powinna znaleźc dom...ale czasem lepiej czasem gorzej ida te sparwy a az taka ryzykantka nie jestem

chita - tak, kierownik mi powiedział że do ok 20ego marca napewno bedzie dokarmiac... teraz w sobote rozeznam sie co ijak

Posted

to zależy jak mam zajęcia mam dużo okienek na których tu siedzę ale jak jestem na zajęciach musiała by niestety zostać sama :(...
eh wiem że to mało ale niestety siła wyższa ...co nie znaczy że jak minie 2 miesiące to ciach do schronu bo nic sie nie znalazło
zawsze mogę troszkę odwlekać ...
widzę że ostatnio zastój z adopcjami eh nie wiem :(...

Posted

chita napisał(a):
byloby super, dzis juz 18 marca o ile pamietam do 20 miala karmic male(?)

jeśli sunia skonczy karmić to sterylka najwcześniej po ok. 1 mies od końca karmienia! więc teraz nie ma co myśleć o sterylce :shake:

Posted

andzia69, ano własnie pytałam o to jakis czas temu ...

jak juz mówiłam podstawą dla mnie byłoby wyciągnięcia suni na bezpieczne DT, czego następstwem miała być sterylizacja... jesli tu patrzeć na to ż emoże być łakomym kąskiem dla pseudo.... ja wczesniej zupełnie na to nie wpadłam,,, że jakis pseudo mógłby ją zechcieć.... generalnie mówia mi że naiwna jestem i zbyt wierze w dobro w ludziach
wiecie, ja w niej nie widze rasowca....zawsze kochałam się w kundlach a ona mnie ujęła cudownym radosnym sposobem bycia.... ja bym chciała żeby po prostu trafiła na dobrego człowieka... a tak na margiesie to ja osobiście chciałabym aby pierwsze do sterylizacji poszły schroniskowe starowinki.... bo dla nich to na wage złota,...

jesli znajdzie sie dla niej DT to będę starała się pozyskać fundusze na strylizacje (zerduszko może załatwi cos taniej :P).... a jeśli sie nie znajdzie to moge zrobic tylko ogłoszenia podajac kontakt do siebie i robiąc przesiew,a le nie wpłynę na to czy w schronie nie daja jej na przednie boksy i pójdzie do rybniczanina, któremu wpadnie w oko

dineh, kochana jestes ...tylko wiesz, pilnuj sie.....