BarbeSale Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Czy ktos mi moze powiedziec co trzeba do mlodziezowego championa wegier i do championa wegier ? :) byl bym bardzo wdzieczny :) Quote
efra-husky Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Zasady championatu Węgier Młodzieżowy: 3 CACJ (w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej) od 2 sędziów Champion: 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień, Quote
Monia-Fionia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Witam, a ja mam pytanie, czy któras z odwiedzających to miejsce osób miałaby jedno miejsce dla osoby z małym pieskiem- ow.szetlandzkim. Jedziemy na 2 dni. I własciwie żadnych wymagan spoecjalnych nie mamy. Jestesmy z Wroclawia, ale możemy dojechac w okreslone miejsca. Jesli będzie ktoś zainteresowany, to proszę o odpowiedż. Quote
Marusia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Mnie interesuje taka kwestia, czy jadąc na Węgry z Ch lub Ml Ch w przypadku zwycięstwa dostaje się Championat Węgier i analogicznie Ml Ch Wegier? Quote
karenina Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Marusia na Mł Ch wegier potrzebne sa 3 Zwyc Mł ( HPJ to sie u nich nazywa), a na dorosły Ch 4 CAC, jeden z miedzynarodowej. Kilka postów wyzej Efra to wyjasniała.. Quote
Marusia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Tak, tak czytałam to wyjaśnienie, ale w niektórych krajach jadąc z Championem wystawiając go w klasie Championów i wygrywając automatycznie dostaję Championat danego kraju (np. Rosja, Luxemburg itd). Rozumiem, że na Węgrzech nie ma takiej możliwości. Quote
staff-ka Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Niestety Marusiu..nie ma takiej mozliwości w dodatku z ML. .. jakby tak było mój SBT byłby juz podwójnym Ch.H hihi bo ma 2xCAC z kl.CH..a tak to niestety musze zaiwaniac na Węgry w celach ukończenia (jak los da ..??!!) , w dodatku muszisz miec 12 miesiecy przerwy .. :p między 1 a ostatnim :diabloti: Quote
bajadera Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Węgry, Słowacja, Austria - żadnych skrótów w zrobieniu Championatu Quote
Marusia Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Staff-ka, Sirion, Bongobongo wielkie dzięki. :D W wątku Slowacji, Czech i Austrii byłam zorientowana , natomiast w przypadku Węgier nie. Quote
ichtys Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Witam, czy ktoś z Dogomaniaków dostał od Węgrów potwierdzenie zgłoszenia?? Quote
Monia-Fionia Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Witam, od naszych znajomych jeszcze nikt nie dostał potwierdzenia. Ja osobiście do nich dzwoniłam i pisałam maile i w końcu po paru dniach odpowiedziano mi, że mamy 2 psy zgłoszone, a zgłaszaliśmy mailowo. Chcieliśmy potwierdzenia, gdyz musimy załatwić sobie nocleg. Quote
karenina Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Jesienią przed Tata potwierdzenia pzychodziły w kilku rzutach. Ja dostałam chyba we srode przed wystawa. Quote
wandko Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ciężko jest z noclegiem. To znaczy w porównaniu z innymi krajami jest mało hoteli które zgadzają się na psy i na dodatek hotele na Węgrzech chyba wogóle nie są za tanie. Ja tam jadę pierwszy raz, ale długo mi zeszło zanim coś sensownego znalazłem i w końcu zdecydowałem się na Budapeszt. Quote
wandko Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Tym bardziej, że moje pieski mają lekko ponad 90 w kłębie, a jak coś sensownego było, to z zastrzeżeniem, że albo mały piesek, albo tylko trzymany w kenelu. Quote
Elitesse Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 wandko napisał(a):Ciężko jest z noclegiem. To znaczy w porównaniu z innymi krajami jest mało hoteli które zgadzają się na psy i na dodatek hotele na Węgrzech chyba wogóle nie są za tanie. Ja tam jadę pierwszy raz, ale długo mi zeszło zanim coś sensownego znalazłem i w końcu zdecydowałem się na Budapeszt. hmm ja jadac do szombathely znalazlam nocleg za 10 eur dziennie + 2 eur za psa - no ale to w innej czesci kraju Quote
ichtys Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Dzięki - trzeba uzbroić się w cierpliwość :) Quote
Monia-Fionia Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ja znalazłam nocleg w internecie w 10 min. Bardzo tanio, ale na Słowacji, a to w końcu niewiele kilometrów do przejechania. Za psy nic się nie płaci. za osobę około 3O zł. Polecam szukać na Słowacji. Quote
wandko Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 tak, właśnie tego zapomniałem dodać. Na Słowacji jest sporo noclegów. Ale ja specjalnie szukałem na Węgrzech. Quote
ichtys Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 A o której zazwyczaj Węgrzy zaczynają sędziowanie? Quote
wandko Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Właśnie przed chwilą dostałem potwierdzenie z Węgier. Przyjęcia psów od 7.oo. Rozpoczęcie sędziowania od 9-tej. Quote
Recommended Posts