Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Opowiem i ja co przeżyłam w Tata, bo to chyba swego rodzaju ewenement. Pierwszy dzień przeszedł normalnie, choć sędziowanie rozpoczęło się na naszym ringu o 10.00 a nie tak, jak to było oficjalnie zaplanowane czyli o 9.00. Drugiego dnia poszłam sobie rano po katalog i na jego podstawie wyliczyłam mniej więcej, o której godzinie powinno się rozpocząć sędziowanie mojej rasy. Zaplanowani byłiśmy jako przedostatnia rasa. Wychodziło mi, że godzina 13 - 14 to będzie mniej więcej tak. Ponieważ pogoda dla moich misów była aż za dobra, wyszliśmy z wystawy i poszliśmy sobie na spacerek do parku, gdzie było o wiele chłodniej. Kilka minut po 12 na całkowitym luzie (przecież mam w rezerwie jeszcze dużo czasu) zbliżamy się do ringu i..... przecieram ze zdumienia oczy - na ringu są pirenejczyki!!! I na dokładkę suki klasa pośrednia (później były już tylko championki). A ja mam zgłoszonego psa w klasie championów i sukę w tej samej klasie! Czyli dla psa już po zawodach! Sędzia zakończył sędziowanie suk i zrobił coś, w co nie mogę uwierzyć do dziś - powtórzył sędziowanie psów klasy championów i przyznawanie CACIB-a (na dokładkę dał go mojemu psu)!!!!!:-o. Szok zupełny! Tym razem miałam więcej szczęścia niż rozumu, ale w przyszłości na wystawach węgierskich nie będę się już zbytnio oddalała od ringu. Innym też tego nie radzę;)

Posted

Dziękuję za gratulacje:lol: Ja też nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam. Sędzia chyba miał sentyment do Polaków - znał nawet po polsku słowo "dziękuję". A potwierdzenia z Oberwartu dostałam już jakiś czas temu.

Posted

Sędzia węgierski - Soos Attila. Chyba nic w tym dziwnego, że uważam go za baaardzo miłego:lol:. Konkurencja węgierska w zasadzie jest sympatyczna i nic nie ma przeciwko zwycięstwom moich miśków. A pan Attila znalazł salomonowe wyjście z sytuacji - dał BOB-a suce z dużej hodowli węgierskiej (ludzie z tej hodowli faktycznie "kochają" mnie baaaaardzo):lol: Przecież nie będą się od tego odwoływać:lol: :lol: :lol:

Posted

Posokowce sobota sędzia Borsfai Csaba (H)
psy klasa użytkowa - Sznaps z Klanu posokowców
suki klasa użytkowa - Rakija z Klanu posokowców

Niedziela sędzia Nagy Istvan (H)
psy jak w sobotę
suki klasa użytkowa - Sake z Klanu posokowców

Posted

Co do buldogów francuski i kerry blue terierów to napiszcie o jaką klasę wam najbardziej chodzi bo trochę tego było.
King charles spaniel jakoś nie widzę, chyba że po węgiersku jakoś inaczej to brzmi.

Posted

Briardy sobota
psy
klasa baby - Hippy of Claire del Desperado
klasa młodzieży - Emil du Mas de Chantranne
Fyn of Claire del Desperado
klasa pośrednia - Kettele Castor
klasa otwarta - Major Payne Moravia Campanella
klasa championów - Cillian Eminantia Sibra HCH., HS, HGCH,ICH

suki
klasa baby - Hana of Claire del Desperado
Honey of Claire del Desperado
klasa szczeniąt - Draivena z Andaye
klasa młodzieży - Face of Claire del Desperado
Faye of Claire del Desperado
klasa pośrednia - Irga z Psarskiego Sioła
klasa użytkowa - Desire Bohemia Elite Ch.

Posted

Genie napisał(a):
Co do buldogów francuski i kerry blue terierów to napiszcie o jaką klasę wam najbardziej chodzi bo trochę tego było.
King charles spaniel jakoś nie widzę, chyba że po węgiersku jakoś inaczej to brzmi.

Kingow moglo nie byc
W buldozkach interesuja mnie psy w mlodziezy, posredniej i otwartej. No i ilosci psow w pozostalych klasach

Posted

[quote name='Genie']Posokowce sobota sędzia Borsfai Csaba (H)
psy klasa użytkowa - Sznaps z Klanu posokowców
suki klasa użytkowa - Rakija z Klanu posokowców

Niedziela sędzia Nagy Istvan (H)
psy jak w sobotę
suki klasa użytkowa - Sake z Klanu posokowców

Genia, bardzo dziękuje :)

Posted

Dorotal, na Twoje stronie jest tyle pożytecznych informacji, że "poświęcę się" i wypiszę Ci całą stawkę buldożków::lol:

psy
klasa baby - Alcsiligeti Lagerfeld "Bora"
klasa szczeniąt - Kiss Bully Dariusz
Wasco-Mephisto Egards du Fanfan
klasa młodzieży - Amarillo Janoel
Azuro du Chien-Iache
Beautyfull Casper Family Kaosz
In Memorian Eper von der Monarchia
Iron von Glandorf
Smiling Thunder Enzo
klasa pośrednia - Gordon von Glandorf
Sopianae Imperator Metric