Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę sie pochwalić że niedługo i ja zaczynam moją przygodę z klikerem tylko najpierw muszę takowy nabyć :cool3: już zamówiony czekamy na towar :multi:

Pozdrawiam i mizianko dla przystojniaka:loveu:

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

apple napisał(a):
Wszystkiego dobrego w Nowym 2008 Roku! :loveu:

Dzieki bardzo :*

Bylismy dzisiaj na spotkaniu "agillitowym" organizowanym przez szkole Pastel.
Niby wszystkie psy mialy byc na smyczy, w celach bezpieczenstwa. O ile nic nie mam do psow , ktore sa spuszczone , ale zajete robota z przewodnikiem , to pies , ktory zlewa przewodnika i pedzi " przeszkadzac" innym powinien byc na smyczy. Ot taki minus.
Ogolnie rzecz biorac bylo bardzo sympatycznie, Rambo vel Szambonurek Trzesace Porty pierwszy raz w zyciu [ poza schroniskiem rzecz jasna ] widzial taka ilosc psow naraz, odbilo sie to na jego zachowaniu - byl tak zdenerwowany , ze cale spotkanie spedzilismy poza torem przeszkod , w duzej odleglosci od chmary czworonoznych kolegow. Cos niesamowitego , tunczyk nie dzialal , stres wiec byl duzy.
Staral sie mimo wszystko "zawrzec" jakies znajomosci , duzo CS'owal [zastyganie, unoszenie przedniej lapy jak do stojki , wachanie, chodzenie po luku] obylo sie bez wiekszych starc.
Doszlo do przykrego incydentu , ale jakos nie widze w tym naszej winy, poniewaz wszystkie psy mialy byc na smyczy - Rabok byl , drugi pies nie podbiegl i by za nachalny dla mojego stwora . Ostrzegawcze klapniecia w powietrzu zalatwily sprawe - wlasiciel znalazl sie blyskawicznie.
Pod koniec [jak mniemam zmylismy sie wczesniej ] ladnie , jak na te warunk oczywiscie, skupial sie , probowal pracowac. Przyjmowal tunczyka - to jest duzy sukces. Sprobowalismy nauczyc sie slalomu. Calkiem , calkiem. Oby do nastepnego razu.

Wramach odstresowania spacer po "lasku" [ park powstancow slaskich ] i na przystanek , podjechalismy sobie pod dom , zeby szybciej napelnic brzuchy.

Czeeesc!

• 1 month later...