Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='puli']Zdecydowanie bardziej podoba mi sie osoba na drugim zdjęciu.:eviltong:
Ma taki inteligentny wyraz twarzy! :p

Puli to tylko pozory :diabloti:

Potwory dwa

Potwór marchewkowy

Posted

Właśnie wróciłam ze spaceru, który miał trwać godzinę, a potrwał max 10 minut. Dlaczego?
Szłam sobie z pieskiem ładnie , pięknie. Rambo niucha trawę i patrzę jakaś pani z psem. No to hops w krzaki , koło szkoły, także ja psa widziałam, a Rambo zajął się kupkaniem. Posprzątałam kupkę do woreczka i idę dalej.
Zmierzamy do kosza, a tam gość z psem (kiedyś ten pies rzucił się na mnie i na koleżankę z warkotem, jakby był to pies wielkość Ramba, uznałabym, że problemu nie ma,ale pies był wielkości owczarka niemieckiego. Wskoczyłyśmy na rury ciepłownicze i szok. Podlatuje właściciel i z mordą do nas , że to nasza wina, bo na rurach się nie siedzi ). Więc ja w bok (szans nie miałam, żeby sie wycofać-za dużo czasu bym straciła[nie zdążyłabym]. ). Rambo na niego burknął, ale się uspokoił.
Idę do kolejnego kosza, Rambo podlewa krzaki. Nagle słyszę warkot, tak ten pies się rzucił . Buńcia dłużna nie była i też z paszczurem. Miałam na ręce strupa po zabawach w parku z Puśką (przeciągnęła mnie po drzewie) i Gbur mi go smyczą przez przypadek oderwał. Boleć nie bolało, ale ja mam awersję do własnej krwi, w dużych ilościach. Syknęłam, oczy mi sie zaszkliły, kucnęłam zawołałam psa no i pogłaskałam go, co miałam zrobić jak już mu przeszło?
No i wróciliśmy, bo z ręki lało się niemiłosiernie.
Po powrocie, Rambo od razu walnął się na wyrku przestraszony , bo lecieliśmy po tych schodach.
I wszystko przez takich palantów, którzy wiedzą, że ich psy mają identyczny problem jak MY i guzik robią. Nawet na drugą stronę ulicy nie przejdą.
Inni to wręcz przystają i się z tego śmieją.

Posted

[quote name='nathaniel']
Szłam sobie z pieskiem ładnie , pięknie. Rambo niucha trawę i patrzę jakaś pani z psem. No to hops w krzaki , koło szkoły, także ja psa widziałam, a Rambo zajął się kupkaniem. Posprzątałam kupkę do woreczka i idę dalej.
Zmierzamy do kosza, a tam gość z psem (kiedyś ten pies rzucił się na mnie i na koleżankę z warkotem, jakby był to pies wielkość Ramba, uznałabym, że problemu nie ma,ale pies był wielkości owczarka niemieckiego. Wskoczyłyśmy na rury ciepłownicze i szok. Podlatuje właściciel i z mordą do nas , że to nasza wina, bo na rurach się nie siedzi ). Więc ja w bok (szans nie miałam, żeby sie wycofać-za dużo czasu bym straciła[nie zdążyłabym]. ). Rambo na niego burknął, ale się uspokoił.
Idę do kolejnego kosza, Rambo podlewa krzaki. Nagle słyszę warkot, tak ten pies się rzucił . Buńcia dłużna nie była i też z paszczurem. Miałam na ręce strupa po zabawach w parku z Puśką (przeciągnęła mnie po drzewie) i Gbur mi go smyczą przez przypadek oderwał. Boleć nie bolało, ale ja mam awersję do własnej krwi, w dużych ilościach. Syknęłam, oczy mi sie zaszkliły, kucnęłam zawołałam psa no i pogłaskałam go, co miałam zrobić jak już mu przeszło?
No i wróciliśmy, bo z ręki lało się niemiłosiernie.
Po powrocie, Rambo od razu walnął się na wyrku przestraszony , bo lecieliśmy po tych schodach.
I wszystko przez takich palantów, którzy wiedzą, że ich psy mają identyczny problem jak MY i guzik robią. Nawet na drugą stronę ulicy nie przejdą.
I skąd ja to znam. Identyko ale w gorszej wersjii bo Enter miał po tym spotkaniu głowę pociętą. Mama szła sobie ścieżką z Enterem na smyczy a wyszła z ośrodka baba z agersywnym pseudopodhalanem BEZ obroży, smyczy czy też kagańca:angryy:.Pierwsze co ten potwór zrobił to rzucił się na moją mamę a Enter skontrował go w powietrzu i zaczęła się wojna. Wynik 1:1 dla obydwu panów a Enter puścił pierwszy bo go mama nareszcie przywołała do porządku. Baba przyleciała z pretensjami że Enter się na niego rzucił. Pomyślałam se tylko "Ślepa pani jest?" Z Enterem też staramy się zawsze omijać takie osobniki ale jak jest luzem to nic nie da rady poczynić

Posted

Cześć... Jezu jacy ci ludzie są :/

Ja kiedyś wychodze z mamą i moją Tiną (Sary jeszcze nie było :cool3:, w brzuchu siedziała) na spacer, moja ciocia gdzieś wyjechała ale oczywiście furtka otwarta i Ester (jej Owczarek, suka znaczy sie) wyleciała i sie z Tiną wąchały. Ale Tina sie ruszyła i sie zaczęła wojna :/ Oczywiście oberwałam i miałam ręke zszywaną. Jezu... czy ludzie nie myślą w ogóle co robią????

Współczucia, Nathaniel

Posted

[quote name='nathaniel']Puli to tylko pozory :diabloti:

Potwory dwa

:mad::mad:Nie ublizaj własnemu psu!:mad::mad:
Znasz takie powiedzenie: Jaka pani taki pies? ;):eviltong:
Potwory są swietne :p

Posted

puli napisał(a):
????????????

Hmmm...
brat siedzi przy kompie non stop, pogoda nie sprzyja robieniu psu zdjęć...
Zdjęcia mi wcięło z dysku (brat mówił, że nie skasuje folderu ze zdjęciami :mad: ) no i klops.

Posted

Eeee,to nic takiego;). Tak straszysz,że juz myslałam,ze Cie co najmniej ze szkoły wylali...Zrobisz niedługo psu fotki pod choinką,pogoda sie poprawi,brat w końcu pójdzie kiedyś spac i bedzie o.k....:p.Ja tu często zaglądam,tylko nic nie piszę,ale podoba mi sie jak cierpliwie i skutecznie psa uczysz :loveu:

Posted

nathaniel, ale Ty piekne fotki robisz:loveu::loveu:
i gimpowe rzeczy tez fajowe:loveu::loveu:
super!!
p.s. wracajac do ksiazek narkomanskich;) nie wiem, czy dobrze kojarze, ale bohaterka pamietnika narkomanki to chyba z moich okolic.. tak gdzies slyszalam..