nathaniel Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Skoro nie ma w mojej okolicy jakiegoś zbiorniczka z wodą gdzie mogłabym się i ja popluskac i on, nie przeszakadzając nikomu to zostaje wanna. Quote
Aga K Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Wiesz,ja wczoraj byłąm nad zalewem i patrze a tu pańcia wchodzi do wody-pośród ludźmi ze swoim przytulaśnym.I nikomu to nie przeszkadzało-nawet ratownikowi-byłam zaraz obok niego,a ona opbok nas :) Quote
nathaniel Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Podtrzymuje , że Rambo jest kawałem skurczybyczka guborowatego ;) Pusia znalazła na spacerze "padlinkę" tj. chyba pierś kurczaka po przejściach , obisadające muchy itp, zaczęła ją wsuwać to jej z paszczy wyjęłam i wyrzuciłam, Rambo był spuszczony, bo był na podwórku ;) , znalazł to i zaczął cichaczem wsuwać, jednakże mama go zobaczyła i krzynęła FE, wypluł, ale się koło tego kręcil. Może mu zafunduję taką "przekąskę". Słyszałam tu na DGM, że od czasu do czasu niektórzy dają takie coś na ząbek. Przygotowanie? Kupuję jakieś mięsko (jakie? ) i zostawiam je na kuchenym blacie przez kilka dni? Swoją drogą, Rambo surowego mięsa nie je, chyba , że o czymś nie wiem. Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Zapatrzony Rambo Coś na ochłodę :evil_lol: Swoją droga może jutro wyciągne siostre nad jakieś bajorko-jeziorko , żeby piesy i ja popływała ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 To on na ten soczek(nie śmiem twierdzić, że to drink) zapatrzony? :cool3: Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):To on na ten soczek(nie śmiem twierdzić, że to drink) zapatrzony? :cool3: Soczek , soczek drinków nie pijam , a po za tym jestem na antybiotyku ;) Quote
Alicja Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Kup Rambusiowi żwacze wołowe , albo suszone płuca czy wątrobę , też smierdzi , ale masz pewnosć ze ci się nie pochoruje od tego . Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Kup Rambusiowi żwacze wołowe , albo suszone płuca czy wątrobę , też smierdzi , ale masz pewnosć ze ci się nie pochoruje od tego . No to w poniedziałek do zoologicznego po żwacze ;), lepiej dac w domu czy na dworze ?;) Przed chwilą byłam z Pusią na siusiu, wychodząc sprawdziłam pogodę (mam takie coś w przeglądarce, taki panel , brat był to to zrobił :diabloti: ) patrzę 23 stopnie-Burze Się cieszyłam, patrze teraz (5 minut potem) 29 stopni - Pogodnie. (grzmi, jest wietrze-ale tylko trochę-jest chlodniej , mimo tych 29 stopni :D:D ). A o to karma , którą chciałabym zamówić, znacyz się najpierw trzeba kase od rodzicow wysepić, teraz kupowalismy na wage i nie wiem czy sens jest w zmienianiu rodzaju (na animali nie ma tej karmy, adult light). Znacie jakieś sklepy z karmą...ceny powiedzmy konkurencyjne ;) Quote
Anza&Hacker Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 nathaniel napisał(a):No to w poniedziałek do zoologicznego po żwacze ;), lepiej dac w domu czy na dworze ?;) Lepiej moim zdaniem psa nie karmić na dworze takimi "śmierdzidłami', bo właśnie w ten sposób byś go uczyła, że wolno mu wcinać różne świństwa na spacerkach:roll: Co do karmy to ja bym podawała najbardziej dopasowaną do wieku i trybu życia mojego psa, wiec jeśli ta jest leprza dla Ramba to bym zmieniła, a jak nie to po co... a tak wogóle to i tak karmie BARF'em:lol: Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Anza&Hacker napisał(a):Lepiej moim zdaniem psa nie karmić na dworze takimi "śmierdzidłami', bo właśnie w ten sposób byś go uczyła, że wolno mu wcinać różne świństwa na spacerkach:roll: Co do karmy to ja bym podawała najbardziej dopasowaną do wieku i trybu życia mojego psa, wiec jeśli ta jest leprza dla Ramba to bym zmieniła, a jak nie to po co... a tak wogóle to i tak karmie BARF'em:lol: Barf czytałam o tym, ale Rambo nigdy od nas nie wziął nic surowego do jedenia (mięsnego). Musialabym spróbować tej karmy, tj. nie ja a Rambo ;). Quote
Alicja Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Anza&Hacker napisał(a):Lepiej moim zdaniem psa nie karmić na dworze takimi "śmierdzidłami', bo właśnie w ten sposób byś go uczyła, że wolno mu wcinać różne świństwa na spacerkach:roll::razz:Ozzy odkąd dostaje smierdziele nie jest zainteresowany świństwami w trawie / a bywał:mad:/ Wie że to ja daję smakołyki;) Quote
Anza&Hacker Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Alicjarydzewska - Wiadomo, że może być róznie, ale jeżeli pies nie kradnie takich rzeczy na dworze to chyba lepiej dawać w domu, żeby przypadkiem tam nie zaczoł wcinać znalezisk. Za to jak pies nam takie świństwa na spacerze zjada to różne metody na to można poczynić - ja i tka bym dawała w domu, a na dworze myśle, że dzięki temu by już tak nie zjadał, bo miał by zapotrzebowanie uzupełnione w domciu:lol: ...ale oczywiście wszystko trzeba dopasować do idywidualnego duetu człowiek-pies, bo każdemu troche inne rzeczy działają:cool1: nathaniel - jeśli uważasz, ze BARF jest dobrym pomysłem (ja polecam, ale niektóży nie lubią - zdecydować możesz sama) to wierz mi, że pies szybko się do tego przyzwyczaja. Moje psisko swój pierwszy BARF'owy posiłek omijało łukiem i zjadło po olbrzymich namowach cyrkach itd. chyba dopiero na drugi dzień... wydawało mi się, że to Hackerowi wogóle się nie widzi, a tu po paru dniach jedzenia surowizny tak to pokochał, że wieżyć sie nie chce co było wcześniej, a jak teraz to kocha:loveu: Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Jakoś mnie nie przekonuje dawanie surowego mięsa :evil_lol:. Dostaje czasem gotowane serca i płucka , ale surowego on by za chiny nie tknął, ile razy "zakosilam" mamie mieśko na schabowe czy rolade surowe, nie przyprawione i mu dawałam , powąchał i odchodził zniesmaczony ;) Quote
Alicja Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 nathaniel napisał(a):Jakoś mnie nie przkonuje dawanie surowego mięsa :evil_lol:a spróbuj mu dać / tylko raczej nie wieprzowe /Ozzy przepada za surowizna ;)a żwacze je na balkonie :p Quote
nathaniel Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):a spróbuj mu dać / tylko raczej nie wieprzowe /Ozzy przepada za surowizna ;)a żwacze je na balkonie :p Wielokrotnie próbowałam mu dawać, jedyne co "surowe" to kiełbaske zje ... Quote
Anza&Hacker Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 nathaniel napisał(a):Dostaje czasem gotowane serca i płucka , ale surowego on by za chiny nie tknął, ile razy "zakosilam" mamie mieśko na schabowe czy rolade surowe, nie przyprawione i mu dawałam , powąchał i odchodził zniesmaczony ;) No, ale ja Ciebie nie namawiam;) ...ale co do tego odchodzenia zniesmaczonego to naprawde tak się dizeje... ale jak dajesz psu gotowane serca to daj mu surowe - jak gotujesz potroby to mają o wiele mniej wartości:shake: Myśle, że nawet jak będzie zniesmaczony z początku to i tak da się namówić... ja myślałam właśnie jak Ty, że Hacker tego nie tknie, a teraz to moje psisko zrobi za surowizne wszystko:lol: dopisek - prubowałaś, ale nei skutecznie, mój pies zaczoł za tym szaleć po tym jak to zjadł - a naproszenie go na to graniczyło z cudem! Quote
Patikujek Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Mój Baks kocha surowe mięsko:loveu: kiedy się akurat z mięsem coś robi to on stoi obok człowieka i aż płacze żebu mu choć odrobinkę żucić, on za nie wszystko zrobi:) Muszę poczytać coś więcej o tej diecie i może na nią z moim wyjcem przejdę (znaczy się onm przejdzie a ja mu w tym pomogę ) Quote
BeaC Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Moja Leśjka uwielbia mięsjko surowe, ale daję jej z kaszą kukuryzdiana lub manną lub ryżem i do tego watzywa.Zresztą moja Leśka jest wszystkożercą. Zje truskaqwki czerenie celyubę i nawet czosnek. dziajaj jadla ze mną fasolkę szparagowa, niczym nie pogarzdo. Zresztw uwielbia jeść, muszę jej dawkować bo by była za gruba Quote
Anza&Hacker Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Patikujek_Zabrze napisał(a):Muszę poczytać coś więcej o tej diecie i może na nią z moim wyjcem przejdę (znaczy się onm przejdzie a ja mu w tym pomogę ) To polecam zajrzeć tutaj: http://anza.za.pl/barf.html (to część czegoś co było moją stroną, ale teraz z tego nie korzystam bo mi wszystko reklamówkami zawalili:-() [SIZE=2]Ja co prawda o BARF'ie dużo sama nie pisałam, ale jest tam dużo linkow, to możesz z nich skorzystać co byś sama nei musiała szukać:lol: BeaC - psom nie powinno się dawać niektórych rzeczy jak np. cebuli, nie ze względu na to, że tego nie zjadają, bo niektóre wtrąbią wszystko, ale ze względu na ich zdrowie - cebula może być niebezepieczna:shake: Quote
nathaniel Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Podwieczorkiem może się wybierzemy gdzieś nad jeziorko :roll:. Mam takie pytanie, bo w przyszłym roku chciałabym pojechac z Gburem na jakiś obozik , a będe potrzebować wtedy transporterka prawda? (albo klatki, ale transporterek chyba wygodniejszy niż klatka) i jak wybrac odpowiedni rozmiar? Quote
bigos Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Zapatrzony Rambo Coś na ochłodę :evil_lol: Zapatrzony...na ten pyszny i jakże chłodny soczek Quote
bigos Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Zapatrzony Rambo Coś na ochłodę :evil_lol: Zapatrzony...na ten pyszny i jakże chłodny soczek:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 nathaniel napisał(a):Mam takie pytanie, bo w przyszłym roku chciałabym pojechac z Gburem na jakiś obozik , a będe potrzebować wtedy transporterka prawda? (albo klatki, ale transporterek chyba wygodniejszy niż klatka) i jak wybrac odpowiedni rozmiar? Zależy na jaki obóz, czym będziesz jechać i w jakie warunki?;) Quote
nathaniel Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Anza&Hacker napisał(a):Zależy na jaki obóz, czym będziesz jechać i w jakie warunki?;) Narazie to się zastanawiam :lol:. Wiem tyle , że pies musi mieć transporter albo klatkę, bo domki/pokoje dzieli sie z innymi, żeby się psiaki "nie pozabijały" ;). Quote
nathaniel Posted July 10, 2006 Author Posted July 10, 2006 Jednak myślę o klatce, bo to chyba wygodniejsze bedzie. Tak psy zdychają :evil_lol: Łapy Gbura (tak ma łapki jak śpi, chyba że do góry kolami kima ;D) Quote
Recommended Posts