Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nathaniel napisał(a):
50 zdjęć pozmniejszałam ! Ludzie no zlitujcie się ;)
Zajrzyjcie tu :D
Ja cały czas zaglądam... tylko czasu na komentowanie nie mam:oops: ...ale foty suuuper! świetnie to york'owate wychodzi na portrecikach ze sfrędzlonymi uszami:lol:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
Ja cały czas zaglądam... tylko czasu na komentowanie nie mam:oops: ...ale foty suuuper! świetnie to york'owate wychodzi na portrecikach ze sfrędzlonymi uszami:lol:

Ja też czasu często nie mam ,żeby skomentowac coś ;) Ale 50 zdjęć pod rząd się nie zdaża tak często ;).

Posted

Dzięki żę ci się joje yorkowate podoba!!!:)

A co do ciebie Nathaniel to ci gratuluje cierpliwości co do zmniejszania tych fot:)
I jeszcze jedno ja do ciebie zaglądam tylko muszę najpierw się obudzić a to następuje w wakacje około 12:evil_lol:

Posted

nathaniel napisał(a):

No to macie super miejsca żeby pobiegać z Psiurami.........:evil_lol:
Fajne foty , ekstra portreciki:lol: :lol: ;)

Posted

Bardzo ładna jamniczka ! Z jakiej hodowli ?

I w jaki sposób ma taką boską figurę :placz:

Rambo ma świetne umaszczenie jakby z młodu za dużo po mleku latał :lol: :lol:

Posted

Gratuluję cierpliwości w zmniejszaniu i wrzucaniu na serwer :evil_lol: Ale super fotki! Masz ładny głos, przynajmniej do wydawania komend :lol:. A Rambo to chyba się już na pamięć nauczył, albo czyta w Twoich myślach ;) Ale z tym siad to nie wiem, jak Ci się udało nauczyć Ramba z pozycji leżącej do siad? Tama siada tylko jak stoi, a żeby wstała z pozycji leżącej lub siedzącej do stojącej to sobie tylko pomarzyć mogę :shake:

Posted

justynia napisał(a):
Gratuluję cierpliwości w zmniejszaniu i wrzucaniu na serwer :evil_lol: Ale super fotki! Masz ładny głos, przynajmniej do wydawania komend :lol:. A Rambo to chyba się już na pamięć nauczył, albo czyta w Twoich myślach ;) Ale z tym siad to nie wiem, jak Ci się udało nauczyć Ramba z pozycji leżącej do siad? Tama siada tylko jak stoi, a żeby wstała z pozycji leżącej lub siedzącej do stojącej to sobie tylko pomarzyć mogę :shake:

biorę smaka i nad głowę daje ;)
Co do głosu to mam tragiczny ;) Szczególnie jak zachrypne ;).

Sara napisał(a):
Bardzo ładna jamniczka ! Z jakiej hodowli ?

I w jaki sposób ma taką boską figurę :placz:

Rambo ma świetne umaszczenie jakby z młodu za dużo po mleku latał :lol: :lol:

Suczka jest niewiadomego pochodzenia, tj. tata kolezanki przyniosl jad do domu z pracy, bo ktos tam ze szczeniakami przyszedl (jakis kolega) - jakos tak to bylo. A suczka powiedzmy lubi Ramba przegonić , ale tak to spaceruje dużo ;).

A Rambo to takie nie wiadomo co ;)
bos napisał(a):
No to macie super miejsca żeby pobiegać z Psiurami.........:evil_lol:
Fajne foty , ekstra portreciki:lol: :lol: ;)

Miejsca są ładne, tylko czasami od Bytomki zajeżdża, mozna jakieś szczurkokotkotrupki znaleźć.

Trzeba uważać na polankach , bo ludzie się poopalać przychodzą ;)

Co do fotek, to powiem tak, że mogłbybyć lepsze , gdyby sprżet był lepszy, no ale i tak jestem zadowolona ;)

Posted

justynia napisał(a):
(...) Ale z tym siad to nie wiem, jak Ci się udało nauczyć Ramba z pozycji leżącej do siad? Tama siada tylko jak stoi, a żeby wstała z pozycji leżącej lub siedzącej do stojącej to sobie tylko pomarzyć mogę :shake:
Mozesz to najzwyczajniej naprowadzić ręką ze smaczkiem/zabawką. Ja co prawda nie mam tego całkiem dobrze wyuczonego (Hacker siada z warowania z poskokiem:icon_roc:), ale moge Ci powiedzieć jak to dobrze (czyli nie tak jak ja mam) naprowadzić:lol:

Siad z wrowania - bierzesz samczka psu przed nos i ciągniesz w góre, ale tak troche za głowe psa, żeby odchylił się do tyłu i usiadł (bo jak dasz ręke do góry przed nim może wstać, dlatego troche w tył;)) Zależnie od tego jaki pies Ci się trafił tak postaraj się tym smakołykiem dokładniej manewrować - każdy pies na troche co innego wpada przy jakimś ruchu:diabloti:

Stanie z siadu - musisz go naprowadzić na tzw. wstawanie do tyłu, żeby sam tyłek się podniósł, a przednie łapy zostały gdzie stoją (inaczej może robić przy tym krok do przodu i dopiero po nim stać w miejscu) ...a robi to sie tak, że tą rączką ze smaczkiem z przed jego nosa prowadzisz jego pysia ruchem w dół i troche do psa, żeby szła tak jakby pod jego brzuch - pies schyla po papu głowe i wygina się bardziej łbem pod brzuch, przy czym tyłek podskakuje w góre i gotowe:lol:

Po paru powtóżeniach pies powinien załapać o co chodzi:cool3: Jak nie załapie po kilku to masz pecha i będziesz musiała to robić przez kilka sesji, ale największy tumok powinien w końcu załapać:razz:

Nathaniel - pasiam za troche Off'top'owanie w Twoim topiku:oops: ...mam nadzieje, że mi wybaczysz:roll:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):

Stanie z siadu - musisz go naprowadzić na tzw. wstawanie do tyłu, żeby sam tyłek się podniósł, a przednie łapy zostały gdzie stoją (inaczej może robić przy tym krok do przodu i dopiero po nim stać w miejscu) ...a robi to sie tak, że tą rączką ze smaczkiem z przed jego nosa prowadzisz jego pysia ruchem w dół i troche do psa, żeby szła tak jakby pod jego brzuch - pies schyla po papu głowe i wygina się bardziej łbem pod brzuch, przy czym tyłek podskakuje w góre i gotowe:lol:

Po paru powtóżeniach pies powinien załapać o co chodzi:cool3: Jak nie załapie po kilku to masz pecha i będziesz musiała to robić przez kilka sesji, ale największy tumok powinien w końcu załapać:razz:

Nathaniel - pasiam za troche Off'top'owanie w Twoim topiku:oops: ...mam nadzieje, że mi wybaczysz:roll:

Bardzo dobrze, że napisałaś , a po co to stanie z siadania ?
Przydatne?
(wiecie jakoś mi się lepiej piszę, jak sobie mówię na głos co chce napisać, ześwirowałam czy jak ? )

Posted

nathaniel napisał(a):
Bardzo dobrze, że napisałaś , a po co to stanie z siadania ?
Przydatne?
(wiecie jakoś mi się lepiej piszę, jak sobie mówię na głos co chce napisać, ześwirowałam czy jak ? )
Pewnie, że przydatne:lol: Dla mnie nie ma nieprzydatnych rzeczy, a pies moim zdaniem powinien umieć te trzy podstawowe komendy - siad, waruj, stuj - wykonywać w dowolnej kolejności bez faz przejściowych:cool3: (czyli np. z warowania od razu stac, a nie siadac po drodze;))... poza tym moim zdaniem nie ma nieprzydatnych umiejętności u naszych zwierzaków, są tylko własciciele, któży nie wiedzą jak wykorzystać jego zdolności:cool1:

Co do bardziej praktycznej przydatności, to o ile pamiętam na niektórych zawodach z posłuszeństwa pies musi wykonywać komendy siad, waruj, stuj w kolejności podanej przez sędziego, który sobie ją wybiera jak chce - nie jestem tego 100% pewna, ale tak jakoś muzgoczaszka mi podpowiada;)

...no i jeszcze co do tego muwienia - nie martw się, znam sporo ludzi, któży muwią sobie wszystko co piszą na głos przy komputerze i nie tylko - nie ześwirowałaś, a nawet jeśli:diabloti: to przynajmniej to nie jest tego objawem:eviltong:

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
Brdzo możliwe!!!

A co ty robisz o 22:38 na kompie :eviltong: O tej porze to powiniennas Baksia usypiać :) Ja na szczęście nie musze,bo Oskar sam se śpiewa :cool3:

Posted

Gbur mnie wkurzył ,a mianowicie, wychodze z nim z klatki na smyczy, wyszłam za teren bloczków na taką dróżkę przed "basenem" i go puszczam, w tym momencie Pusia się rozszczekała i Rambo poleciał pod klatkę, wołam go Rambo, Bunia, Gburze , gwizdam nanniego nic, ja polazłam pod klatkę, on w tym czasie buszował na trawniku, nie to nie. Zadzwoniłam na domofon i usiadłam na schodach w klatce.
Nagle słyszę dzyń, dzyń, no to otwieram drzwi , a tam Gbur uchachany stoi.

Ja wiem, że upały są straszne, ale żeby mu móżdżek wyparował ? :cool3:

Pytanie odnosnie chłodzenia, czy psa można włożyć do wanny z zimną wodą odrazu po przyjściu z dworu, obawiam się szoku termicznego , to wolę się zapytac starszych znawców.

Posted

Hmm Hmmm Hmmm widzę nowiutkie fotaski ze spacerku :lol::lol::lol::lol:
Szczerze mówiąz jabym nie wkładała tak od razu,odczekałabym chociaż te 5 minut-nie wiem,ja nie jestem znawcą,ani starszym,ani młodszym.Poprostu takie mam przeczucie,chociaż z drugiej strony...... nie wiem,skoro psy płuwają w upalne dni to przecież nie czeka sie,aż sie pies ochłodzi :cool3:

Posted

nathaniel napisał(a):
Pytanie odnosnie chłodzenia, czy psa można włożyć do wanny z zimną wodą odrazu po przyjściu z dworu, obawiam się szoku termicznego , to wolę się zapytac starszych znawców.
Nie powinno się go tak od razu wkładać do wanny z wodą... najpierw poczekaj pare minut, myśle, że przynajmniej... możesz je wykorzystać na nalanie wody, przecież chyba nie stoi woda w wanie cały dzień?;) Potem możesz psa wsadzić do wany z chłodną, nie zimną wodą... może znawcą nie jestem, ale ja bym psa nie wsadzała w upalne dni do naprawde zimnej wody, tylko właśnie do takiej chłodnej:lol:

p.s. stara to nie jestem, ale miałam już wiecej niż jednego psa, tylko krutko:-(