Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taura napisał(a):
:loveu: ale sweety :loveu:

Dziękuję ;)

Pianka napisał(a):
Rambo jest śliczny:multi:
A twoje historyjki są boskie:cool3:

Sliczny ? Toż to potwór :evil_lol::evil_lol:
Żeby jeszcz moja babka z polskiego to dostrzegła

Posted

witam ! :cool3:
ja tu pierwszy raz i szczerze się przyznam, że skusił mnie tytuł galerii :evil_lol:

a to zdjęcie poprostu powaliło mnie na kolana :evil_lol: :loveu: :loveu:

[SIZE="1"]a tak na marginesie.. nathaniel wybierasz się na paprocany ? gdzieś doczytałam, że jesteś fanką Dżemu :evil_lol:

Posted

No niestety się nie wybieram, powiedzmy sobie, że rodzice :roll:
Jestem za młoda na imprezowanie -bynajmniej na takie imprezy, chociaz mama mnie na koncert puściła , wkońcu był pod samymy nosem.
No cóż.... Pozostaje czekać, a nóż w przyszłym roku :)

Ps. Oczywiście dobrze wiedza, że mnie do dragów nie ciągnie, do alkocholu też nie, skutecznie "odstraszyła" mnie historia Ryśka i innych wielkich muzyków ;)

Posted

[quote name='nathaniel']Taki potwór siedział na ścianie budynku :evil_lol:

U mnie to na dzwonku siedziało :roll: fuj... jakie to grube wogole blee.. :lol:

Posted

Najlepsze jest to , że wogóle nie wiem co to jest, poniekąd jak motyl wygląda , ale ten "tłów" taki zmutowany.

Edit: Jestesmy rozchwytywani przez dzieciaczki :evil_lol: to, że ja to rozumiem, bo akurat te młodsze kolezanki lubię :evil_lol: , ale że Rambo?
Mianowicie od kąd ćwiczymy na dworze, prawie kazdy dzieciaczek chce spróbować z Rambem :cool1:

Nie miłą sytuację miałam, cholera jak można dać smycz małemu dziecku do ręki , pies pociągnął wyrwał się , dziecko sie przewróciło, starszy brat "wlał" psu ja się na tego kolesia wydarłam, że jest debilem i że jak zobacze, że na tego psa ręke podnosi do doniose tam gdzie trzeba.
Na co on odparł, że mnie wołali i że gdybym przyszła to nie musiałby jej uderzyć.

No przepraszam was bardzo :angryy::angryy:

Posted

[quote name='nathaniel']To jakiś mutant ciemka :evil_lol: Wielkości duzego motyla...bleee:razz:eee tam zaraz fe , one są piękne ...tylko trzeba chcieć to piękno dostrzec;)

Posted

nathaniel napisał(a):
Alaaaa , ty mnie nie słab :evil_lol:
To z bliska wyglądało tak jakby mnie zjeść chciało
:evil_lol: jeszcze Rambo zaczynął się do tego wtrynżalać

Tama by zjadła bez zastanowienia :mad: Ostatnio na wsi wyrwała nogę takiem wielkiemu zielonemu chyba konikowi polnemu... Jakbym nie zainterweniowała, to pewnie by go na kolację pożarła :diabloti: Ale mi go było potem szkoda... Mama nadzieję, że przeżyje bez nogi :-( Jakaś owadożerna maniaczka mi się trafiła...

Posted

[quote name='nathaniel']

mmm piekne zabki:):):)

po twoim avanciQ(chybatak to sie pisze) i po banerQ myslalam ze Rambo to duuuzy pies naprawde teraz to mnie zatkalo....sliczny pyszczek ma to Twoje psisko:*:*:*:*

Posted

Nudziło mi się

[quote name='Alynkaaa']po twoim avanciQ(chybatak to sie pisze) i po banerQ myslalam ze Rambo to duuuzy pies naprawde teraz to mnie zatkalo....sliczny pyszczek ma to Twoje psisko:*:*:*:*

Ja też myślałam, że jest większy, ale jak sie na niego z boku spojrzy to kurdupel :evil_lol:

[quote name='justynia']Tama by zjadła bez zastanowienia :mad: Ostatnio na wsi wyrwała nogę takiem wielkiemu zielonemu chyba konikowi polnemu... Jakbym nie zainterweniowała, to pewnie by go na kolację pożarła :diabloti: Ale mi go było potem szkoda... Mama nadzieję, że przeżyje bez nogi :-( Jakaś owadożerna maniaczka mi się trafiła...

Nie chce Cię martwić, ale jakoś mi sie nie widzi, żeby przeżył, Rambo zjada biedronki , ostatnio mu w misce pływała to ją dałam na kwiatka co by terminator się do niej nie dobrał.

Posted

Dobra, będe wredną właścicielką z chorymi ambicjami, która zda z Gburem egzamin PT ... kiedyś :evil_lol:

Tak sobie planuje żeby jeszcze w tym roku , ewentualnie w przyszłym, ale duużo pracy nas czeka oj dużo ;)

A potem to kto wie :evil_lol:

No to tak trzeba by sie zaopatrzyć w fachowa literaturę , idę pobuszować po necie i listę zrobić, a potem kupic ksiązki i ćwiczyć, ćwiczyć , ćwiczyć. :evil_lol::evil_lol:

Posted

No to przenosiny zostają dokonane :cool1:

[quote name='nathaniel w Galerii Soni']

4. Aportowanie i przyniesienie własnego przedmiotu do mnie i do nogi.
5. Zmiany pozycji na odległość na rozkazy słowne lub optyczne siad, waruj. siad, stój
6.Bieganie psa na komendę i przywołanie psa do nogi na rozkaz słowny lub optyczny
7.Badanie uzębienia psa

Mam pytania odnośnie 5, 6, 7
O co chodzi rzecz jasna i jak tego psa nauczyć ... ale może żeby Behemocicy nie zagadać galerii to może do galerii Gbura niesmiało zaprosze
Co do metod nauki- znajdziesz wyjaśnienia na stronach klikerowych i w książce do której link podałam Ci w wątku o szkoleniach. :cool1:
A co do aportu- dobrze jest wybrać sobie jeden przedmiot i zawsze na nim ćwiczyć aport, od początku do końca- "fachowy, egzaminacyjny" aport będziesz ćwiczyła tylko na tym. A czy sobie wybierzesz koziołek, czy ringo, czy piłkę- to już Twoja sprawa. Tylko się tym przedmiotem z psem nie baw, nie aportuj go byle jak, ma służyć wyłącznie podczas ćwiczenia aportu.

Posted

[quote name='coztego']Tutaj masz aktualny regulamin PT. Tych zmian pozycji na odległość już nie ma.
Tak jak Flaire napisała, w jednym miejscu jest napisane koziołek, w drugim "aport własny", więc lepiej mieć koziołek.

Z zakupem koziołka nie powinnaś mieć problemów, gorzej z klikerem :p
Zawsze można zamówić ;)

"w czasie egzaminu pies powinien miec tylko pojedynczy luźny łańcuszek"

Łańcuszek ?
No dobra nie wnikam

"używanie podwójnych komden (np. słownych i optycznych) ...
karane jest przez sędziego strata punktów"
Czyli lipa, bo my robimy "wspomaganie" ;)
Poradzimy sobie