Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Eh, to mój Pieg waży 18 kg, a jest psem ponad kolano. :roll: Tylko, że on ma niedowagę i to sporą... :shake: Za dużo ruchu!
Poza tym dawno nas tu nie było. Świetne fotki, jak zawsze. :) Co u Was? :)

Posted

A Piega utuczyć. :cool3: Mam nadzieję, że po kastracji bedzie taki w sam raz. :)
Powodzenia w odchudzaniu!
A szerokie klaty u psów uwielbiam. :loveu: Pieg tez taką ma.

Posted

I jak tam odchudzanie?
Ariuche też próbuje odchudzić, ale nie wiem czy w tej rodzinie się da :/ Może jak w końcu zaczniemy agillity to pozbędzie się sadełka...

Posted

puchu napisał(a):
I jak tam odchudzanie?
Ariuche też próbuje odchudzić, ale nie wiem czy w tej rodzinie się da :/ Może jak w końcu zaczniemy agillity to pozbędzie się sadełka...

Rodzina...
Właśnie.

Grubemu się na spacer nie chce wychodzić.
Raz za ciepło, raz za wilgotno.

Chętnie wychodził tylko w zimie :(

Posted

Smakołyki? :cool3:

Wszelkie starania rozbijają się o rodzinkę. Bo przecież piesek nie może być za chudy! I tak ładnie patrzy pewnie głodny... Przynajmniej tak jest u mnie.

Posted

A ja się dowiaduje, że jestem okropna, bo nie pozwalam Arii żebrać, dokarmiać jej przy stole i dawać misek do wylizania np. po mizerii ==

Posted

Bonsai napisał(a):
Hmm... Może lubi biegać za piłeczką? Ganiać się z innymi psami? No, coś musi się znaleźć!

Chciałabyś :P

On lubi jeść i spać.
Piłka? W domu , na dworze mam sobie sama po nią chodzić.

Woda?
No, ewentualnie wejdzie.
Ale pływać z nim nie pływałam.
Nie ma jak dojechać.
Godzinę tłuc się nad w miare czystą wodę - tak żebym i ja weszła, bo on beze mnie się nie ruszy.

Posted

widzę że tu trwają dyskusje , jak odchudzić psa....ciężko, jak on ani za piłką ani pływać....rower??al w upał odpada:shake:

Posted

eria napisał(a):
widzę że tu trwają dyskusje , jak odchudzić psa....ciężko, jak on ani za piłką ani pływać....rower??al w upał odpada:shake:

Może z pływaniem wypali... Hmm.

No właśnie upał.
Trzeba by drania przyzywczaić do roweru i rankiem wstawać , koło 5-6

Posted

Mój uwielbia rower, ale gdy jest chłodno...
A wybrać się nad wodę myślę, że w Waszym wypadku warto. Godzina drogi to nie tak dużo... Czy Rambo lubi jeździć autem?

Posted

Bonsai napisał(a):
Mój uwielbia rower, ale gdy jest chłodno...
A wybrać się nad wodę myślę, że w Waszym wypadku warto. Godzina drogi to nie tak dużo... Czy Rambo lubi jeździć autem?

Autem lubi.
Tylko trzeba mieć auto.

A godzina drogi autobusem to dużo dla mnie,w takim skwarze, a co dopiero dla psa.

Posted

sugarr napisał(a):
No to na bierznię go :evil_lol:
Czasami to sobię marzę o takim psie, co nic nie lubi robić :cool3:

A ja wręcz przeciwnie.
Widzę, czasami, że go aż nosi , ale na dworze za gorąco i cała para z niego ucieka.
A w domu bieganie? Oj.
To powtarzamy sobie materiał do OB, ale ile można? :)

• 3 weeks later...
Posted

Po wielu psich strajkach [ ja przecież na ten skwar nie będe wychodził, pogięło Cię kobieto? Dzisiaj? Przecież mokro jest ] udało mi się psa wyciągnąć na spacer.
Oczywiście wcześniej też mogłam go wziąść , tylko co to za przyjemność gdy psa się musi ciągnąć?

Szczerzy kły

Fuss, czyli Gruby też czasem potrafi - jak mu się przypomni i jest głodny :lol:

Co w Grubym jest fajne i co w jakiś sposób jest moim sukcecem ... ?
Gdy Rambok usłyszy jakiś dziwny dźwięk , zarazem taki który go nie przerazi, czyli żadne tam huki , albo zobaczy coś dziwnego to podchodzi bliżej i siada....

tu akurat hipnotyzował psa

Mogę do niego podejść?

CDN