Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cerber napisał(a):
,,Ładny pies, ładne kolory :lol::loveu:'' dzięki za komplementy :) Twój też jest boski, tak jak z resztą każdy piesek na świecie.

Cerber nie ma za co...

A ja na 12 do psychologa (badanka na dyslekcję) , a o 11 wychodzę z domu i idę po receptę na Ospen...

Posted

Nataniel.... dawno tu nie zaglądała.... ale oniemialam z wrażenia.... jakie super foty Ci wychodzą!!!!!!! moje gratulki:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:

Posted

nathaniel; napisał(a):
No tak i pazurek :evil_lol:

Ola, przeczytałam Fishera i próbowałam to stosowac...brrr tragedia.
Przeczytałam Fennel (do połowy :D) , bo ktoś powiedział mi, że to super metoda na problemy z psem -guzik prawda , że pies przestanie się rzucać z zębami na inne piesy. Guzik prawda.

W między czasie ćwiczyliśmy sobie czasem coś , a teraz to prawie codziennie coś klikamy :lol:

I efekty są :D
3 września napisałam na forum szkoleniowym, że Gbur rzcuił się na 2 psy w ciagu trzech dni (wcześniej każde spotkanie z psem to było warczenie, rzucanie sie itd) , minęło już troszeczkę czasu i ze mną rzucił się na swojego
"wroga" beagla (nie sądze żeby był wybiegany, chociaż jest chudzutki , ale ciągnie jak parowóz-chyba, że im to nie przeszkadza :D ) , który też do niego z zebami startuje.

Sukces

Ja uważam, że każdy pies jest inny i nie ma uniwersalnej metody na szkolenie i wychowanie.
Kliker fajna rzecz, ale najczęściej zapominam go brać na szkolenia (ćwiczę z Korą na dworzu). Poza tym Kora woli piłeczkę od smakołyku i już nie wiem, czy kliker sie nadaje no bo w końcu zawsze jest kilk/smakołyk a nie spotkałam się z kilk/rzut piłeczką :eviltong:
A z tym rzucaniem sie na inne psy, to ostatnio Kora zaczęła też sie rzucać... na amsttafy :roll: I nie widziałam, że Gburek taki cięty na inne psiaki ;)

Posted

[quote name='Tośka_m']Urocze... jak ze starego rodzinego albumu :loveu:

dokładnie. Popieram :) Boska jest ta fotka, wygląda jak ze starego albumu, albo nawet filmu. Jest luuuuuuz:loveu:

Posted

Wkurzona postawi na wyżej wymienionym forum wyszłam z psem na spacer.
Wkurzona byłam bardzo, ciągnęłam psa. Jak już doszłam na miejsce to mi przeszło.
Wracając puściłam psa ze smycza i biegliśmy kawałek, zbliżała się jezdnia , wołam stój.
Echo, no to ja lece na pełnych obrotach do psa i nadepnęłam na smycz :oops:
Przeleciałam przez psa i nadepnęłam go na łapę.
Rambo w pisk, mi łzy do oczu napłynęły psa na ręce i hola do domu.
Po drodze go puściłam, ociągał się, odwracam się idzie pies , w nogi, biegniemy.
Siada przed przejściem dla pieszych.
Ufff Zielone, na pełnym luzie mijamy zakręt i...
?Babka z owczarkiem niemiecki którego RAMBO szczerze nienawidzi. Ja psa pod pachę on się drze na psa. Przez światła na czerwonym świetle i w ryk.
Że to mnie przerasta.
Wychyla się facet z samochodu i krzyczy CO SIĘ STAŁO.
Wrzeszczę na niego , że nic, puszczam psa na ziemię i do domu.
Ryczę, a pies idzie obok mnie i się na mnie patrzy.
;(

Posted

Nathaniel, nie smuć się :glaszcze: Wypij gorące kakao, zjedz tabliczkę czekolady i idź spać, bo to co masz dzisiaj to się nazywa "zły dzień", a złe dni najlepiej spędzić w łóżku z wyżej wymienionymi przyjemnościami :rolleyes:

Posted

Nie martw się, jak niektórzy ludzie są głupi to już nic nie da im się wytłumaczyć :shake: Szkoda twoich nerwów i i odcisków na palcach od pisania postów (na tamtym forum oczywiście) ;)

Posted

Nathaniel szkoda czasu i nerwów na to forum.
Ja juz nawet nie mam siły zaglądac na ten temat:angryy:
Nawet filmik "W nadzieji" nie pomaga:roll:

Jak bede miała siły to tam cos napisze po raz ostatni:-(

Posted

Daaawno Nas nie było :oops:, ale złapało się dwie lufy i trzeba było je poprawić :D
(jednego dnia 2 lufy :oops: z niemieckiego na dodatek , ale jedna poprawiona na 4+-jak bym nie mogła dostać 5- :shake: :evil_lol: )

[SIZE=2]Głupie miny Gbura

I tyłeczek specjalnie dla Pianki :evil_lol:

Posted

[quote name='nathaniel']Daaawno Nas nie było :oops:, ale złapało się dwie lufy i trzeba było je poprawić :D
(jednego dnia 2 lufy :oops: z niemieckiego na dodatek , ale jedna poprawiona na 4+-jak bym nie mogła dostać 5- :shake: :evil_lol: )

[SIZE=2]Głupie miny Gbura
I tyłeczek specjalnie dla Pianki :evil_lol:

:jumpie::laugh2_2::jumpie::megagrin: Swietna fota :evil_lol: Ale rambo ma zgrabny tylek :evil_lol: