BBeta Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='nathaniel'] Śliczny :loveu: Ładne fotki robisz ;] Quote
Cerber Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Fotecki ślicniutkie jak kotecki :D:D:D:D:D:D:D Quote
Jureja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='nathaniel'] Piękne:loveu: :loveu: . Quote
Cerber Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 No a co tu tak cicho i pusto, moze jakieś new fotusie cy coś? ;) Quote
Cerber Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Cymu??? to moze porobić tza???? i tedy bydą:D:D:D:D:D:D:D Quote
nathaniel Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 No to są, kilka, bo siorka zabrała aparat na wesele. Pusinda śpi u nas, ze mną w wyrze :lol::roll::oops: [SIZE=2] Widok z okna :evil_lol: Quote
Ola&Kora Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [quote name='nathaniel']No to są, kilka, bo siorka zabrała aparat na wesele. Pusinda śpi u nas, ze mną w wyrze :lol::roll::oops: [SIZE=2] Ale psince wygodnie! :loveu: Buziaczki :kiss_2: Quote
Cerber Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [quote name='nathaniel']No to są, kilka, bo siorka zabrała aparat na wesele. Pusinda śpi u nas, ze mną w wyrze :lol::roll::oops: [SIZE=2] Widok z okna :evil_lol: Ale psina kochana sobie śpichachna :loveu: :loveu: :loveu: , a widok z okna boski, nic dodać nic ująć. A do mnie to nie zajzys buuuuuuu :( Quote
nathaniel Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Ola , a no to jest przecież pan i władaca (czytał Okiem psa i Zapomniany język psów w praktyce ii mu się w głowie poprzewracało :lol: swoją drogą te książki takie debilne) [SIZE=2]Luzia wpadam, ale nie wiem co pisać :oops: i mam jeszcze kilka. Donoszę, że Buni się zrobiło kuku pod oczkiem i jest to najprawdopodobniej brodawka, ale mam to obserwować i jak sie cos dziać bedzie to przyjść. I zapytałam się weta czy moge przychodzić sobie raz w tygodniu żeby się przyzwyczaił (wstyd zrobił jak wet ucho czyscił , zaczął piskać, choć ucho czyste :roll: ) no i mam zgodę :D Nawet ciacho od weta dostał , ale oczywiście nie wziął od niego, musiałam dac mu w domu . Quote
Cerber Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 ostatnie fotki w mojej galeri, są na str. 24, dodałam je wczoraj, jeśli masz ochotę to możesz zajrzeć ;) Quote
Ola&Kora Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 nathaniel; napisał(a):Ola , a no to jest przecież pan i władaca (czytał Okiem psa i Zapomniany język psów w praktyce ii mu się w głowie poprzewracało :lol: swoją drogą te książki takie debilne) [SIZE=2]Luzia wpadam, ale nie wiem co pisać :oops: i mam jeszcze kilka. Donoszę, że Buni się zrobiło kuku pod oczkiem i jest to najprawdopodobniej brodawka, ale mam to obserwować i jak sie cos dziać bedzie to przyjść. I zapytałam się weta czy moge przychodzić sobie raz w tygodniu żeby się przyzwyczaił (wstyd zrobił jak wet ucho czyscił , zaczął piskać, choć ucho czyste :roll: ) no i mam zgodę :D Nawet ciacho od weta dostał , ale oczywiście nie wziął od niego, musiałam dac mu w domu . Ja też uważam że te książki są nic nie warte... :razz: Kora kiedyś chciała ugryźć weta i wogóle w lecznicy zapiera się wszystkimi czterema łapami... dobrze że jest śliska podłoga, bo wtedy jakoś udaje mi się ją zaciągnąć. A jak twój zachowuje sie w poczekalni? Quote
nathaniel Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Dość spokojnie chyba, że długo czekamy to wskakuje na ławę/kolana, do gabinetu wchodzi chętnie, ale jak go stawiam na stole to się robi histeryk :diabloti: Quote
Cerber Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [quote name='nathaniel'] Bosko śpi. I jak go tu nie kochać :loveu: :loveu: :loveu: zakochałam się :) Quote
nathaniel Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Łapa i brzaucholka kawałek Śpioch Oczka Quote
Ola&Kora Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 nathaniel; napisał(a):Śpioch Oczka Co za wzrok ;) . Na tej pierwszej fotce wyszedł jak szczeniaczek :p Wygląda jak arystokrata - w łóżeczku, na podusi, przykryty kołderką w kwiatuszki :loveu: Quote
nathaniel Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Ola, bo to księciunio jest :diabloti: Quote
Ola&Kora Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 nathaniel; napisał(a):Ola, bo to księciunio jest :diabloti: A co z ustalaniem hierarchii w stadzie :diabloti: - przewodnik na łóżku, pies na podłodze? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) :p :eviltong: Quote
nathaniel Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 U nas hierarchi nie ma, no może jakos sama się ustawia tak, że mogę sobie siedzieć u niego na wyrku, ale np. nie mogę mu wyciagnąć kości z paszczura, więc kości są ograniczone . Pies to pies, jak chce spać na łóżku to niech śpi mi to nie przeszkadza, jeśli sie kogoś kocha to pozwala sie mu na wiele, no i napewno osoby które się kocha mają wstęp do łóżka (jak kolwiek by to nie zabrzmiało :D ) ;) Quote
Ola&Kora Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 nathaniel; napisał(a):U nas hierarchi nie ma, no może jakos sama się ustawia tak, że mogę sobie siedzieć u niego na wyrku, ale np. nie mogę mu wyciagnąć kości z paszczura, więc kości są ograniczone . Pies to pies, jak chce spać na łóżku to niech śpi mi to nie przeszkadza, jeśli sie kogoś kocha to pozwala sie mu na wiele, no i napewno osoby które się kocha mają wstęp do łóżka (jak kolwiek by to nie zabrzmiało :D ) ;) Umnie jest dokładnie to samo - Kora śpi na łóżku - ma swoją poduche, przy obiadku zjada więcej ode mnie (zwłaszcza jak jest kurczak - Kora go uwielbia), pozwalam jej na bardzo dużo. Mam gdzieś hierarchię ;) Quote
nathaniel Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Hierarchię też mam gdzieś, bo wydaje mi się, że słuchanie właściciela polega na szacuku obu stron, a tego groźbami , dziwnymi sytuacjami (dla mnie nienaturalnymi-przechodzenie przez drzwi, posilek przed psem itd itd) nie osiągnie się ...chyba :lol: Do Zabrzan http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22498&page=10 Quote
justynia Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='nathaniel']Łapa i brzaucholka kawałek ...i pazurek- zapomniałaś dodać :evil_lol: Quote
Ola&Kora Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 nathaniel; napisał(a):Hierarchię też mam gdzieś, bo wydaje mi się, że słuchanie właściciela polega na szacuku obu stron, a tego groźbami , dziwnymi sytuacjami (dla mnie nienaturalnymi-przechodzenie przez drzwi, posilek przed psem itd itd) nie osiągnie się ...chyba :lol: W sumie na samym początku jak dostałam Kore to próbowałam tych różnych dziwnych metod na ustalanie kto jest szef a kto pdowładny. Szybko jednak z tego zrezygnowałam i zaczęłam Kore po swojemu szkolić, co dało oszałamiające rezultaty :p Zostało mi tylko to że jako pierwsza przechodze przez drzwi, ale robie to już tylko podświadomie i w sumie uważam to za troche nienormalne :eviltong: Quote
nathaniel Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 No tak i pazurek :evil_lol: Ola, przeczytałam Fishera i próbowałam to stosowac...brrr tragedia. Przeczytałam Fennel (do połowy :D) , bo ktoś powiedział mi, że to super metoda na problemy z psem -guzik prawda , że pies przestanie się rzucać z zębami na inne piesy. Guzik prawda. W między czasie ćwiczyliśmy sobie czasem coś , a teraz to prawie codziennie coś klikamy :lol: I efekty są :D 3 września napisałam na forum szkoleniowym, że Gbur rzcuił się na 2 psy w ciagu trzech dni (wcześniej każde spotkanie z psem to było warczenie, rzucanie sie itd) , minęło już troszeczkę czasu i ze mną rzucił się na swojego "wroga" beagla (nie sądze żeby był wybiegany, chociaż jest chudzutki , ale ciągnie jak parowóz-chyba, że im to nie przeszkadza :D ) , który też do niego z zebami startuje. Sukces Quote
Recommended Posts