Ewa_17 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 jaki sliczny mokry nochale.......do zacalowania :loveu: Quote
zaba14 Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 co za śpiochy :) chodzbym widziała Mikusia :evil_lol: Quote
nathaniel Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 Zaba wolę żeby przespały cały dzień niż żeby się prały o piłki,smaki, korki od butelek, skarpetki i inne takie. :evil_lol: a teraz się dżemuję :loveu: Quote
Alynkaaa Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 piekny nochal:):):):) lubie takie fotki:) Quote
Cerber Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Witam, witam i o zdrówko pytam :) Powracam z podwójną siłą - Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. To słowa mojej świętej pamięci mamusi. Jest dobrze, staram się jakoś trzymać, wiem, że mamusia nade mną czuwa :) Dzięki za zaglądnięcie do mojej galeri. Pozdrawiam Ciebie i Twojego psiaka. PS. Są nowe foty ze spaceru, zapraszam do oglądania :) Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Alynkaaa napisał(a):piekny nochal:):):):) lubie takie fotki:) Taura napisał(a):fotki typu: piziu miziu :loveu: :eviltong: Piękne psiaki :loveu: Tośka_m napisał(a):Słodkie nochale :loveu: :crazyeye::crazyeye: Piękne psiaki, piekne nochale? :evil_lol: Cerber napisał(a):Witam, witam i o zdrówko pytam :) Powracam z podwójną siłą - Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. To słowa mojej świętej pamięci mamusi. Jest dobrze, staram się jakoś trzymać, wiem, że mamusia nade mną czuwa :) Dzięki za zaglądnięcie do mojej galeri. Pozdrawiam Ciebie i Twojego psiaka. PS. Są nowe foty ze spaceru, zapraszam do oglądania :) Bardzo dobrze, że wróciłaś :multi: Byłam widziałam fotki i wymiziać Cerbera każę ;) Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Dzisiaj zaczęliśmy klikać dłuższe warowanie. Czyli pada komenda (werbalna narazie ) i Rambo sie kładzie i ma wytrzymac jak najdłuzej. Nasze wyposażenie Tośka Rambo bez Puśki piłki nie rusza ;( :( Quote
Tośka_m Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Wyposażenie pierwsza klasa! :thumbs: Przeprowadź całą procedurę uzależniania psa od zabawki opisaną na stronie klikerowej - TU -> "Praktyka - czyli jak nauczyć psa..." -> "Uzależnianie psa od zabawki według Suzan Garret" Wiem, że będziesz czuła się jak idiotka, wiem, że pies początkowo będzie Cię ignorował. Ale uwierz mi - prędzej czy później zobaczysz pierwsze efekty. Poza tym możesz bawić się z Puśką piłeczką robiąc cyrk na kółkach tak, aby Rambo to widział, ale nie mógł się z wami razem bawić (np. przypięty smyczą do płotu). Zobaczy, że zabawa piłeczką jest fajna - psy uczą się bardzo dużo obserwując zachowanie innych psów. Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Tośka robiłam z siebie cyrk, mama boki zrywała, w domu próbował mi wyrywac pilkę, szczekał, miotał się itd,żeby ja dostać po ok. tygodniu wyniosłam piłke na dwór i psa ... kopałam sobie piłkę , a Rambo wąchał sobie trawę :roll: Zobaczymy ;) Dzisiaj już się troche piłką pobawił,ale schowam ja i będe robić tak jak tam napisane. I targetujemy krówkę :evil_lol: Nową teoretycznie moją muszczącą fioletową krówkę, którą Rambo zagryza w celu wydobycia z nije MUUU ;) jutro idę po wyniki badań krwi i do lekarza po receptę na leki, a potem do szpitala na prześwietlenie kolana, bo coś za mocno mnie boli jak na zapalenie stawów,na dodatek tylko jedno ... Quote
Alynkaaa Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 łoooo joojj widze tresura nadal trwa:):):) a jaki super sprzet macie.....pozazdroscic:) ze tez nie wpadlam na zakretke od kubusia no....:oops::oops::oops: Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Alynkaaa wypluj słowo tresura, bardziej pasuje mi tu szkolenie czy też docieranei sie z włascicielem :evil_lol: Quote
chicken Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='nathaniel']Dzisiaj zaczęliśmy klikać dłuższe warowanie. Czyli pada komenda (werbalna narazie ) i Rambo sie kładzie i ma wytrzymac jak najdłuzej. Nasze wyposażenie Tośka Rambo bez Puśki piłki nie rusza ;( :( Jeszcze nie kupilas klikera? :evil_lol: Widze ze zaczynasz pozadne treningi-tak trzymac!!:multi: NIE DAJ SIE PSU!!:diabloti: Hehe Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 W mojej mieścinie klikera nei uświadczysz, a zamówienie kilkera za 8 zł a płacenie za niego i płeczkę za 3 zł z preszyłką 21 zł to przesada jak dla mnie :evil_lol: Quote
Vectra Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 A ja mam pytanie :grins: dlaczego robisz foty B&W ?? nie lubisz koloru :razz: ;) i dlaczego męczysz psa szkoleniem :razz::evil_lol::evil_lol::evil_lol: biednyy Rambo ma niedobrą pańcie :nono::nono: Quote
nathaniel Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Tak się zastanawiam czemu mnie to kolano boli, wpisałam sobie w googlach zapalenia stawów i co ja widzę? Ból i stan zapalny pojedynczego stawu może być objawem urazu, zakażenia lub zapalenia spowodowanego odkładaniem się kryształów (jak to ma w miejsce w chorobie zwanej dną, w której w stawie odkładają się kryształy kwasu moczowego krążącego w nadmiarze we krwi). W przypadku ostrego zapalenia jednego stawu trzeba potwierdzić lub wykluczyć bakteryjne zapalenie stawu. Jest to przypadek, w którym konieczna jest natychmiastowa pomoc lekarska. W przypadku opóźnienia podjęcia odpowiedniego leczenia, na przykład miejscowego (do stawu) lub ogólnego (najczęściej dożylnie) podania antybiotyku, może szybko dojść do nieodwracalnego uszkodzenia stawu. Łehh jak ja kocham medycynę wszystko jasno wyjąsnione ...:mad::mad: Dobra idę się kompu-kompu potem masażyk kolanka i szybko lulu, po wyniki, do lekarza, na przeswietlenie, do apteki... wrrr Vectra Puśka jest cała czarna więc robienie jej zdjęć w kolorze mija się z celem :evil_lol: A niektóre fotki wygladają korzystniej w B&W :lol: Quote
:: FiGa :: Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 No jak mnie tu dawno nie byłooo... aż wstyd :oops: A tu tyle pieknych zdjątek przybyło :loveu: Quote
nathaniel Posted August 25, 2006 Author Posted August 25, 2006 Byłam u lekarza , biorę leki (ospen i cos ochraniajacego wątrobę) , co do kolana to mam obserwować, bo może to tylko stłuczenie i gdyby mi nie przeszło to mam iść do chirurga (dostałam skierowanie). Ale dosyc o chorobach. Coś na poprawienie humoru. Z mamą pojechałyśmy na targ , gdzie nieopodal jest sklep zoologiczny, więc mówię mamie że tam wejdziemy i kupimy kliker. -Dzień dobry jest klikier-mówię -Co? -Upps pomyliłam się -myślę sobie -Kilker-mówię -A co to jest?-pyta sie -Takie urządzonko pomocne w szkoleniu psa patrzy sie na mnie jak na ducha -No taki prostokącik co jak sie nacisnie do odgłos wydaje -Aaaa to nie mamy -Rozumiem -Ale niech pani idzie do Geanta tam muszą mieć bo ich zoolog to taki bardziej specjalistyczny jest -Dziękuję nie omieszkam (mama jeszcze robiła zakupy dla potworka , a ja wyszłam przed sklep i zaczęłam sie śmiać. ):evil_lol: Quote
justynia Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 nathaniel napisał(a):Byłam u lekarza , biorę leki (ospen i cos ochraniajacego wątrobę) , co do kolana to mam obserwować, bo może to tylko stłuczenie i gdyby mi nie przeszło to mam iść do chirurga (dostałam skierowanie). Ale dosyc o chorobach. Nathaniel, na pewno nie będziesz musiała iść do chirurga! Przejdzie Ci, zobaczysz! :glaszcze: nathaniel napisał(a): Coś na poprawienie humoru. Z mamą pojechałyśmy na targ , gdzie nieopodal jest sklep zoologiczny, więc mówię mamie że tam wejdziemy i kupimy kliker. -Dzień dobry jest klikier-mówię -Co? -Upps pomyliłam się -myślę sobie -Kilker-mówię -A co to jest?-pyta sie -Takie urządzonko pomocne w szkoleniu psa patrzy sie na mnie jak na ducha -No taki prostokącik co jak sie nacisnie do odgłos wydaje -Aaaa to nie mamy -Rozumiem -Ale niech pani idzie do Geanta tam muszą mieć bo ich zoolog to taki bardziej specjalistyczny jest -Dziękuję nie omieszkam :jumpie::laugh2_2: Nie ma to jak dobre wyposażenie :evil_lol: Ps. A gdzie zdjączka Ramba?????? :mad: Quote
nathaniel Posted August 25, 2006 Author Posted August 25, 2006 zaba14 napisał(a):gdzie koło targu jest zoologiczny? ;) Hmmm to ten targ gdzie obok jest stomatolog i poczta polska. :evil_lol: Zdjęcia Ramba ? Nie ma :roll: Quote
zaba14 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Ee tzn. chyba ulica 3go maja? tam się nie zapuszczam :P a Ty zdrowiej!! :) Szykuje się spacerek w przyszłym tygodniu na Strzelnicy w Rudzie Śl. będę JA :P mój Mikuś, Ania z Foxi i Kreonem i Emilia z Piracikiem z rudzkiego schroniska ;) może się wybierzesz?? :cool3: Quote
nathaniel Posted August 25, 2006 Author Posted August 25, 2006 Zobaczymy czy uda mi sie wybrac ;) Quote
Mysia_ Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 oj jak mnie tu dawno nie było :oops: Będą jakieś foteczki Rambusia? :cool3: Quote
Recommended Posts