Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maciek to bardzo smutny bokser, dawno nie widziałam tak smutnego psa, patrzy człowiekowi tymi swoimi pięknymi, smutnymi oczami prosto w oczy tak, ze aż ciarki przechodzą :-(
bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, jak już zaufał to chciał być przytulany.
usiadłam z nim z tyłu, położyłam koc na kolanach, on się położył na mnie i tak jechaliśmy, jak tylko przestawałam go drapać za uchem, to podnosił głowę, zaglądał w oczy i zaczepiał łapka, żebym drapała dalej ...

Maciek został porzucony przez właściciela..:-(
jest starszym, kochanym boksiem. Był operowany kilka dni temu, miał ponad 3,5 kilogramowego guza w brzuchu.

W tej chwili pies przebywa w domu tymczasowym w Warszawie, w domu w którym zamieszkał nasz Fundacyjny Benek.
Bardzo dziękujemy opiekunkom z domu tymczasowego za opiekę nad Maćkiem i przyjecie go pod swój dach.

Germaine dziś napisała...
byłam dziś z Maćkiem w lecznicy, brzuch spuchnięty, on stoi a ze szwów kapie ropa z krwia, lekarz wział go na stół, nacisnął lekko brzuch a tu się ropa leje. Nie było założonego drenu, by ropa miała ujście..

Maciek ma zapalenie otrzewnej :-(:-(

Maciek dostał bardzo silne antybiotyki i przeciwbólowe i jutro go niestety trzeba otworzyc, wypłukac cala jame brzuszna w środku i zaszyć jeszcze raz :-(

Bardzo prosimy o wsparcie na badania i operację MAĆKA :(

Fundacja "SOS bokserom"
ul. Mrówcza 77a
04-857 Warszawa

nr konta:
06 1500 1012 1210 1015 2421 0000

nr konta w standardzie IBAN :
PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
kod SWIFT: KRDBPLPW

tytuł "nick - na Maćka"

Maciek odszedł w ostatnią niedzielę stycznia.. :( (*)

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maciek trafił pod nasza opiekę w sobotę dwa dni temu, był operowany w poniedziałek tydzień temu, nie wiemy dlaczego nie założono mu drenów. Na szczęście dzis pojechalismy z nim do naszej lecznicy i zabieg jest umówiony na jutro, za chwilę byłoby juz za późno :-( cała podłoga w lecznicy była dzis w kroplach krwi i ropy ...

Posted

Maciek juz jest po zabiegu, lekarz usunął mu częśc szwów w premedykacji, rana została oczyszczona i wypłukana z ropy. Miałam od razu na miejscu dostac instrukcje jak przemywać ta ranę w domu, żeby pokazac opiekunkom z DT, ale kiedy weszłam do gabinetu i zobaczyłam ta dziure w brzuchu ....mało nie zeszłam :oops:
Maciek czuje sie dobrze, poczekalismy razem w lecznicy aż dojedzie Kasia z DT i na jej widok pies wstał i bardzo piszczał, żeby juz iśc do domu.
W domu rana musi być przemywana 3 razy dziennie i tu należą sie ukłony dla opiekunek, że sie tego podejmą.
Okazuje się, że Maciek ma lęk separacyjny nad którym trzeba popracować, bardzo przeżywa rozstanie z opiekunkami, w które wpatrzony jest jak w obrazek. Kiedy zostaje sam (raczej z bokserem rezydentem Benkiem na którego nie zwraca uwagi a jesli juz to warczy) to bardzo płacze i szczeka.

Posted

Ranę opiekunki muszą przemywać 3 razy dziennie, wstrzykiwać płyn do środka, trzeba mieć naprawdę mocne nerwy i cierpliwośc, żeby to robić. Na szczęście Maciek jest cierpliwy i bardzo wdzięczny za każda chwile mu poświęcona. Gorzej, że jest bardzo zaborczy i nie pozwala Benkowi podchodzic do opiekunek. Doszło juz do kilku spięć, Maciek czuje sie coraz lepiej, więc i coraz pewniej ...Ale więcej mam nadzieję, że napisze DT