Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 344
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga kawał dobre mega dobrej roboty bo uratowałaś psie życie :multi: Ogromne brawa i ukłony po pas !! :loveu:

Co do kochania tego szkraba to ja mam poważne obawy czy wy go juz nie kochacie a kiedy zjawi sie po niego domek to serca i rozumu Wasze krzykną NIE on zostaje u nas :cool3: Przecież on jest taki cudny , że po akcji ogłoszeniowej to domek tego samego dnia zadzwoni ja tak czuje .

P.S. Jeżeli możesz to zamęczaj nas zdjęciami tego malca Lapiego ( śliczne imię )

Posted

Kinia1984 napisał(a):
no kochana ale masz przystojniaka:) nic tylko calowac:) a jak Nike to znosi? nie zazdrosny?:) (dobrze napisalam imie?;))

Nike zachowuje się baaardzo dzielnie, trochę zazdrosny ale rozumie powagę sytuacji - dzidzia chory, trzeba pomóc :)

Posted

[FONT=Calibri]LAPI w tempie zadowalającym odzyskuje zdrowie i siły. Zdiagnozowano u niego różaniec krzywiczy – skutek niedoboru witamin (w tym niedźwiedzia łapa), ogólnie skrajne wyniszczenie organizmu. [/FONT]
[FONT=Calibri]Wczoraj zauważyłam jeszcze jakieś zmiany skórne ( w poniedziałek poproszę wetkę żeby wypowiedziała się w temacie). Kuracja antybiotykowa została zakończona. LAPI dostaje bomby kaloryczne 5 x dziennie (Hills, Royal dla rekonwalescentów i Bozitę- sprawdzam którą karmę przyswaja najlepiej). [/FONT]
[FONT=Calibri]Chłopak każdego dnia uczy się czegoś nowego: robi siusiu do kuwet, reaguje na komendę „siad”. Maluch jest przesłodki, dla niego najważniejszy jest dotyk człowieka; kiedy zatrzymujemy się na moment LAPI podbiega i kładzie się na stopach. Na razie nie chce zostawać sam, gania mojego psiaka i na zachętę do zabawy ugryzł go dzić w doopinę (a szpileczki ma dosyć ostre) :evil_lol:. O spaniu w kenelku można zapomnieć, chłopak łóżkowy jest i basta. 03.03 marca ostatnie odrobaczanie a 08.03 szczepienie, dopiero wtedy będziemy o niego zupełnie spokojni. W niedzielę zrobię świeże zdjęcia (z pełniejszymi boczkami ;) ).[/FONT]
[FONT=Calibri]LAPI pozdrawia wszystkie cioteczki i cieszy się przeogromnie, że jego Mamusia już jest w DT[/FONT]

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ojej, to te łapki mogą być takie jak u Homera, czy u Lapiego da się to wyleczyć? smierdziuszek kochany ma najlepszą opiekę jaka mogła mu się przytrafić!

Niedźwiedzia łapa już ustępuje - to kwestia podania witamin i właściwej diety; natomiast martwi mnie bardziej jego skóra, to przez ten "rdzawy łupież" chłopak tak śmierdzi. Żaden z 3 lekarzy (którzy badali dotąd Lapiego) nie zwrócił na to uwagi, dlatego chcę żeby w poniedziałek obejrzała go "moja" wetka.
Jeśli sprawa skóry to nic poważnego, to myślę że w przyszłym tygodniu będzie można zacząć chłopaka ogłaszać :)

Posted

to był pokaz 4 w 1 : siad, zostań aż do następnej komendy, przybiegnij do mnie i podaj łapkę :)
staramy się by chłopak zachwycił nowego właściciela nie tylko wyglądem ;)
sierota światła nie zaświeciłam przy nagrywaniu, ech ...
może pokaz zostanie wzbogacony o kolejną sztuczkę, wtedy zrobimy filmik za dnia :)

Posted

Kolejna wizyta u weta za nami, LAPI będzie dziś kąpany w nizoralu.
Badania pod mikroskopem nie wykazały żadnych pasożytów. Mam nadzieję, że kąpiele pomogą ;)
W środę ostatnie odrobaczanie, za tydzień szczepienia i .......... nawet nie chcę o tym myśleć, bo bardzo pokochaliśmy małego rekinka, ale chłopak będzie gotów by zamieszkać na stałe w innym domku :placz:

Posted

[quote name='AGA35']tyle się udało zrobić

Boże przeraża mnie ta ilosć szczeniakow w Klembowie - one kompletnie nie mają szans na adocje i normalne życie :(