nikusia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Mój 10 miesięczny Yoreczek będzie miał w poniedziałek usuwane ząbki. Oczywiście, ja, jako wzorowa panikara, bardzo się boję... Weterynarz zaproponował 2 rodzaje narkozy: -taką "szybką", po której psiak po 5 minutach padnie i po podaniu odpowiednich preparatów, od razu się budzi - albo taka po której pies wolniej zasypia i wybudza się przez 3 godziny Którą wybrać? Która powoduje mniej stresów (ala psiaka) i mniej zagraża jego zdrowiu? Co sądzicie? Bardzo proszę o szybką radę... Quote
r_2005 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Na Twoim miejscu wypytałabym dokładnie weterynarza, czym różnią się te narkozy i którą on poleca. Przecież Ty jako laik nie możesz wybierać, to wet powinien zaproponować co będzie lepsze. Wiem, że ostatnio są stosowane narkozy po których piesek szybko zasypia i też szybko się wybudza. Tyle, że potem sobie trochę odsypia. Generalnie narkoza jako taka nie zostawia w organizmie psa żadnych zmian czy skutków ubocznych. Quote
Magdalena1 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Nikusiu ja z Toyeczką gdy wyrywałam kiełka również się bałam (przecież waży 1.60).. U mnie raczej nie było propozycji wyboru narkozy.. ale z tego co przeyżyłam,była to ta pierwsza, której Ty piszesz. pieskowi podali narkozę,zaraz przynieśli by zasnęła spokojnei na moich rękach..zabrali jak zansęła na wyrwanie ząbka..i po chwili byłam z nią jak ją wybudzali... szybko i bezboleśnie..choć fakt,że na drugi dzień jeszcze się obijała o ściany :lol: ..chdziła jak pijana..ale nie ma żadnych skutków ubocznych... wszystko poszło tak jak miało być ;) nie martw się,Tobie też pójdzie wszystko super i szybciutko :loveu: Quote
julita104 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 My mielismy ta pierwsza ale obijania o sciany nie bylo ani odsypiania :-) ale Tolka to mały diabeł, jej nic nie pokona :P Quote
nikusia Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 To my też wybierzemy tą szybką... :) Trzymajcie kciukole!! Quote
Recommended Posts