lika1771 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Super malutka ciotki zadbały o Ciebie:multi: Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jeszcze trochę czasu, żeby była bezpieczna... Nie mamy tymczasu do czasu sterylki... Quote
mala_czarna Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='malawaszka']jest dom dla małej!!!! w Szczecinie dom bardzo fajny - STAŁY - teraz tak cholernie się boję żeby się wszystko ułożyło do tej sterylki i żeby mała ju ż była bezpieczna :kciuki:[/QUOTE] Waszka, jak Ty to kurde robisz?? Wszystko tak na cito! Quote
AnkaG Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Wasiu a co to za domek w Szczecinie - jaka ulica? Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 [quote name='mala_czarna']Waszka, jak Ty to kurde robisz?? Wszystko tak na cito![/QUOTE] to się samo tak udało - znajoma z forum sznaucerów chcicła wziąć małą na tymxczas i jednocześnie miała pomysł na domek dla małej i tenże domek własnie się zdecydował bo serduszka im zapikały na widok dziewczynki :) szkoda, że takich akcji nie ma częściej [quote name='AnkaG']Wasiu a co to za domek w Szczecinie - jaka ulica?[/QUOTE] nie wiem jeszcze jaki adres Quote
weszka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Cudowny zbieg zdarzeń. A czy maleńka musi do tej sterylki być w schronie? Domek nie może zabrać wcześniej i w umowie zobowiaząć się do zabiegu? Te 2 tyg. to cała wieczność :( Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 no niestety schron nie chce jej wydać warunkowo :( niby to dobrze bo nas nie znają itd, ale Ocelot przecież znają... ehhh pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć - niechęć do współpracy jest dobijająca... Quote
weszka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Z jednej strony dobrze ale tez nie można być służbistą i nie chcieć dostosować wymagań do konkretnej sytuacji skoro wiadomo gdzie pies idzie i że osoba biorąca udział w adopcji nie jest obca i anonimowa. W końcu chodzi o dobro psa, a wiadomo że schron to jednak nie jest najlepsze miejsce... Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Weszko moglibyśmy małą zabrać warunkowo, ale nie mamy tymczasu w okolicy. Nie mamy i już. I dowieźć na sterylkę. Ustawa Rady Miasta nie przewiduje, że adoptujący podpisuje zobowiązanie o sterylizacji. A bez sterylizacji wyjść ze schronu nie może. Gdybym miała tymczas to mała by została wydana. Quote
patija Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 wiecie co, ja właśnie magluję męża żeby się zgodził, aby ja wziąć na ten krótki okres. W tym miesiącu trochę mniej pracuję, bo nie mamy ruchu, więc chyba bym dała radę. Oczywiście jeśli to nie jest przeszkodą że piesek zostałby na ok 6 godzin sam 5 dni w tygodniu??? Wiem...Najlepiej by było gdyby cały czas z nią ktoś był:/ Sobotę i niedzielę mam wolną to mogłabym je poświecić na oswajanie. I tylko dwa problemy : mąż który powiedział że się zastanowi i jak przyjdzie z pracy wieczorem to odpowie i kot. Z kotem może być największy problem,heh ale niech się przyzwyczaja do pieska :) prędzej czy później będzie go miał. Oczywiście tymczas za darmo, bo taki pies to przeciez mnie nie zrujnuje finansowo:) Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 patija kochana:):):):) Patija mamy karmę jeśli będzie taka potrzeba:) Quote
patija Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Karmę zostawcie na jakieś biedniejsze psiaki.:) Aniu ale na razie to nic pewnego bo mąż już na pewno myśli w pracy i szykuje zabójcze argumenty:roll: On w sumie bardzo by chciał, ale jako ta odpowiedzialniejsza połówka wymyśla sprzeciwy Po 19 napiszę jaka decyzja zapadała, ale jestem dobrej myśli:) Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 patija z nieba spadasz!!!!! trzymam :kciuki: za pozytywną decyzję męza!!! Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Rozmawiałam z weterynarzem Podkreśla, że spokój jest w boksie i raczej jej nic nie grozi. Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 ale jakby się tymczas zgodził to nie zaszkodzi - ja tam w spokoje w boksie nie wierzę po tym, jak czarnulka sznupcia została zagryziona ['] na dzień przed zabraniem jej ze schroniska - też był spokój w boksie :( Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 pewnym być nie można. Wczoraj faktycznie jedna sunia została dołożona do boksu 9 gdzie są fantastyczne kochane suczki... i ją zagryzły. Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 nie mów :( boże biedna psinka :( kolejna ['] koszmar jakiś to jest Quote
patija Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Mąż się zgodził:lol: Eh już nawet swoje usługi fryzjerskie proponuje:crazyeye: Sama nie wiem, w końcu do tej pory tylko facetów strzygł:roll::lol: Tylko dziewczyny wolałabym ją wziąść w piątek, żeby po prostu nie zostawiać jej w pierwszy dzień od razu samej. Wolę mieć oko na cały rozwój sytuacji. Która suczkę zagryzły ??:shake: Quote
malawaszka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 przynajmniej tutaj jakaś dobra wiadomosc - patija wielkie dzięki!!!! Quote
NusiaiJa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 gdzie??? U nas????? Która???? Które????? O matko!!!!!! Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Patija:):):):):):) Trzeba do kierownika dzwonić..... i ustalać.... chyba Managuę poproszę, bo jej nie odmawia. Nie wiem, jakąś małą. Mniejszą od nich. To powinien być boks dla malutkich suczek, a dziewczyny ciut większe. Przecież są absolutnie kochane, nikt by się nie spodziewał. Quote
patija Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Niech lepiej Managua , albo Ty Ocelot zadzwoń bo ja to w ogóle nie mam znajomości jeśli chodzi o kierownika. A przed ostatnio to nawet mu podpadłam troszkę :/ Po pieska by mąż pojechał, tylko czy mógłby po 16, wcześniej mówi ,że się nie wyrobi raczej.?? Nawet nie wiem do której jest czynne schronisko. Quote
ocelot Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 pomyślimy... Guzik z tą 16, nie poczeka, do 15. Może sobota? zresztą pogadamy jutro. Quote
AnkaG Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Super, mała nie będzie w schronie. :) A jak wszystko dobrze pójdzie to w marcu ja przywiozę do Szczecina. :) Mam kolejny powód by jechać do siostry. Quote
patija Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Jak będzie trzeba to postara się wyrobić przed 15 bo w sobotę to niestety pracuje więc odpada. Ale to obgadamy jeszcze jak się kierownik zgodzi. A tak poza tym: ;) Zapraszam wszystkich na bazarek świąteczno-karteczkowy : http://www.dogomania.pl/threads/179646-Niesamowity-bazarek-Kup-kartkAE-z-wA-asnym-foto-i-pomA-A-zaczAE-AE-lepiej-A-yAE :) Quote
Recommended Posts