Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Kurier" już wyjechał. Myślę, że jutro koło południa Milusię odbierze i wieczorem będzie w Szczecinie :). Miejmy nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie i nie będzie spóźnienia :).

Posted

z kwiatkiem najpiękniejsze.

oj to musimy się dziś wyspać i pożądnie wymiziać.
Mila już poległa. Ona bardzo wcześnie chodzi spać, siłą ją musze na wieczorny spacer wyciągać.

Posted

już lecą.... :oops:

dziś w nocy też Milusia spała na moim łóżeczku
zasneła z pyszczkiem na rogu poduszki a gdy się obudziłam na miejscu pyska, mała koza miała tam swoje łapki :evil_lol:
wiercipiędka :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

To Ja Milusia wczoraj... układam się do spania.

A to już dziś.
Obwąchałam transporterek... sprawdziłam czy mięciutko... wcale nie jest w nim tak źle...
ten jeden raz się skuszę...

Z mojej strony to było by tyle zdjęć, opisów i opowiadania o Milusi....

Kochana sunia pojechała już do swojego nowego domku.
Cięszę się, że mogła być u mnie w domu, że mogłyśmy poznać się nawzajem.
"tymczas" to jednak ciężki kawałek chleba dla osób wrażliwych takich jak Ja i moja mama, ciężko rozstawać siępóźniej z psiakiem.
Nie da rady nie zaangażować się emocjonalnie, nie da rady gdy ciągle obserwuje Cię śliczna para czarnych oczek, gdy cztery łapki śledzą każdy Twój ruch, gdy zasypiacie i budzicie się razem.... nie da......:-(

Ech....jeszcze tak na mnie wyglądała i wyciągała łepek za mną gdy odchodziłam od samochodu....:-(

Posted

NusiaiJa napisał(a):

Ech....jeszcze tak na mnie wyglądała i wyciągała łepek za mną gdy odchodziłam od samochodu....:-(

A jak zaczynają się wyrywać i piskać... ;( serce pęka. Ale szybko im przechodzi, nie to co nam ;)

Posted

Przyjechała. Jest już w nowym domku. Podróż była bez problemów. Opisałam na sznaucerach, ale tu powtórzę :). W pociągu jechała na kolankach do Poznania, a z Poznania na siedzeniu pasażera. Cały pociąg ją słyszał, bo chciała zagryźć labradora :). Maleńka jest cudowna, przesłodka. Garnie się do ludzi, jest taką przylepką. Wszystkie potrzeby zalatwiła po wyjściu z pociągu. Wytropiła kota na dworcu i próbowała gonić... Wyprowadziła już nowego pana na spacer. Pan biegał za nią, bo stworzonko jest szybkie i ciekawskie, i chciało w błyskawicznym tempie zwiedzić całe okolice dworca :). Mała jest czyściutka, pachnąca, ma błyszczące futerko- dziewczyny naprawdę się nad nią napracowały. Prosto z dworca nowa rodzinka pojechała do domku na kolację :). Pani biegała dzisiaj specjalnie na zakupy, żeby Milusi ugotować coś dobrego :). A trzeba gotować, bo chudzinka straszliwa :(. Trochę potrwa zanim nabierze ciałka. To jest pierwszy piesek w tym domu. Nowi wlaściciele muszą się jeszcze nauczyć z nim obchodzić. W piątek są umówieni do weta na zdjęcie szwów i ogólne oględziny. Teraz czekam na zdjęcia z nowego domku. Jak tylko je dostanę, to przekażę Nusi żeby je wstawiła na forum, bo ja nie umiem :(. Na razie mam tylko zdjęcie z dworca robione telefonem tuż po przyjeżdzie. Dzięki dziewczyny za super opiekę nad sunią :). Podziwiam :)

Posted

Z Milusią nie można się nudzić i nie dogadać, to żywe sreberko.

"Wielkieś mi uczyniłą, pustki w domu moim, moja droga Milusia, tym zniknieniem swoim (...)".............

Posted

och milusiu milusiu, no labkowi to już mogłaś odpuścić.

Mamy wieści z domku.
-jutro zdjęcie szwów u weterynarza i od razu pan doktor zobaczy co z tą nóżką.
-milcia ani labkowi nie odpuści ani innym psiakom które wchodzą na jej teren..łobuziaczek
-za pamcią chodzi krok w krok i co chwila trąca łapką aby o niej nie zapomniała...zwyczaju nie zmieniła...
-kącika ciemnego szuka do spania, piłeczką od cioci się bawi.

"nasze"...Wasze KOCHANE żywe sreberko