Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie mam chyba spory problem.Pomóżcie mi.

Moja koleżanka jest 17-sto letnią uczennicą lo.Bardzo spodobała jej się Wegusia,więc postanowiła sobie sprawic takiego pieska.Jestem załamana jej uargumentowaniem tego pomysłu i jej naprawde znikomą wiedzą na temat terierów typu bull.

Co najgorsze ona nie daje sobie wytłumaczyc ze jest inaczej niż ona mysli.Kazdą próbe sprowadzenia na ziemie bierze jako atak i zniechecenie.Twierdzi,ze ja próbuje pokazać,ze jestem lepsza i ze ona sie nie nadaje do posiadania takiego psa.

Ona jest typowym jeszcze dzieckiem.To słodziutka,bardzo delikatna i wrażliwa dziwczynka,i co najgorsze bardzo naiwna.O bullach nie wie nic.Gdy spytalam jej co wie to powiedziała,że wie ze jak go nie nakarmi to on ja zje albo kogos,ze jak nie wyprowadzi to tez ja zje.Przed chwila jak spytalam o to czy pit bull i ast to to samo stwierdzila ze "ast ma wiekszy szczekoscisk niz pit albo na odwrót".

Pozatym chce wziasc szczeniaka niby pita-widziałam na zdjeciach rodziców,ojciec to łdny młody pies w typie ast,matka to suka w typie pita ma ponad rok.I w kazdym miejscu jeszcze wiszącą skóre.Jest młodiutką sunią.

Jak jej wybić ten pomysł z głowy,albo uświadomic,że zeby miec psa tej rasy trzeba cokolwiek o nich wiedziec.

Pomóżcie!!

Posted

Skoro ma dopiero 17 lat, to wydaje mi się, że decydujacy głos w sprawie zakupu psa mają chyba jej rodzice. :roll: Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie, żeby moja córka bez mojej zgody kupiła sobie jakiegokolwiek psa.:shake:
Czy wiesz jaka jest ich opinia w tej materii?

Posted

Niestety wiem,wzorowa uczennica,wzorowa córeczka mówi,ze takie pieski są ładne i kochane więc taki piesek bedzie.To chora sytuacja!!A jestem pewna,ze jeśli juz ten pies będzie to albo naprawde zrobi komuś krzywdę,albo szybko się go pozbędą w niewiadomy sposób.

Posted

To rodzina hodujaca myszoskoczki i nie posiadająca żadnego psa wczesniej.Moja koleżanka ma modsza siostre i psem nie bedzie sie mial kto zajmowac tymbardziej,ze mieszkaja na wsi i wszyscy dojezdzaja do miasta do szkoly lub pracy.A bull musi miec opieke szczególnie w wieku szczeniecym zeby być dobrze wychowanym.Jestem zrozpaczona i bezradna

Posted

Pit i AST ma teriera w sobie mordercę myskoskoczków nakreśli wijze :evil_lol:
Wprowadź Wege i pozól połknac jednego mysoskoczka :evil_lol: a tak na serio nie wiem jesli sie uprze to i tak weźmie mozesz stracic koleżanke ale jeśli sie da wytłumaczyc jej rodzicom, że to nie zabawka i nie pies dla laika...

Posted

Kurcze z tymi rodzicami moze być problem.Nigdy ich nie widziałam na oczy i nigdy u niej nie byłam.Poprostu znam ją i czasami się spotkamy w miescie lub w szkole którejś z nas.Nakłonić mogę tylko ją.I nie wiem jak to zrobić

Posted

Może spróbuj się dowiedzieć od znajomych albo popytaj ludzi w szkole? Czasami też jest przydatna książka telefoniczna, jak ktos nie ma numeru zastrzezonego

Posted

Może i to dobry pomysł z tym numerem.Poprostu zadzwonie i umówie się na spotkanie.Jej mama pracowała kiedyś podobno z moim tatą więc może chętniej się ze mną spotka.:evil_lol:

Posted

Są kolejne informacje.Smieszne i tragiczne zarazem.Rozmawiałam z koleżanką,która stwierdziła,że naprawde chyba nie może miec asta,bo powiedział jej to kolega i wyczytała,ze jakis zagryzł 15-to letnia dziewczynek(to,ze to stara sprawa to już co innego:shake:)

Stwierdziła,ze zaden inny pies do niej nie pasuje,bo pies musi podkreślać charakter właściciela-gdzie ast podkreśli pustą gówniare,wrazliwa na wszytko,cichą i wesołą?!Stwierdziła,że tak jak ast-potrafi byc czasami wredna-> Co?!:roll:Czy asty są wredne?Osobiście nie znam takiego.Uparte owszem,ale nie wredne.

Pod koniec rozmowy powiedziała,ze pasowałby do niej jeszcze jeden pies-lablador.Ludzie gada,że ast wyraża najlepiej jej osobe,a tu nagle wyjeżdza z labladorem!!!:angryy:Widac,jak bardzo się ona zna na rasach.

I coś co mnie wkurzało,ona chce psa,który ma klase i który się bedzie reprezentował,którego ludzie beda się bać,a jednocześnie będzie im sie podobał.Zdaje mi się,ze ona chce psa dla szpanu a nie z umiłowania rasy.
Jak jej powiedziałam,ze niestety musze ją zasmucić,bo rasa ast i apbt już miały swoje 5 min i teraz nikt sie tymi psami ie zachwyca,to niesamowicie sie zdenerwowała.Powiedziala,że ona te pieski lubi i sama nie wie,co kupi.

Posted

Ta... Niech jeszcze powie, że kupi sobie pekińczyka i będzie z nim na wystawe jeździła...:roll: Wogóle ta dziewczyna nie powinna miec psa moim zdaniem...

Posted

Tez jej to powiedziałam.Mówiłam o jej braku doświadczenia z jakimkolwiek psem,a ona,ze jej mama miała kiedyś doga:angryy:Co to ma do tego,że ona chce psa!!Aha i jeszcze stwierdziła,ze pies może być,bo w domu są dziadkowie pod jej nieobecnosć

Posted

heh to będzie trudne :D Wiem od samej siebie że dziewczyny są bardzo uparte :D Ale rada jest taka poka ż jej co to znaczy prawdziwe wychowanie :D:D:D mam nadzieje że w tym wypadku nie jest on IDEALNIE wytresowany ... no ale jak jest to też dobrze co prawda nie w tej sytuacji... powodzenia... :D

Posted

Claudia dawaj te panienke do mnie :diabloti: :diabloti: pokaże jej liste strat wyżądzonych przez pitbulla w okresie szczenięcym :evil_lol: :evil_lol: sądze że jej się odwidzi:diabloti: Już kilku amatorów "psów morderców" zrezygnowało z nabycia takiego pieska.

Posted

Jak już wczesniej pisałam,to brdzo optymistyczna i lekko naiwna dziewczyna.Zobaczyla ladne pieski,znajomym mialaby okazje zaimponowac,a ktos powiedzial,ze sa fajne i uwierzyla,ze bedzie rozowo.

Tylko mam wyrzuty sumienia,bo to ja jej tlumaczylam kiedys,ze bulle nie sa takie,jak sie o nich mowi,uswiadamialam o istocie tych ras.Wtedy spodobala jej sie Wega i od tego sie zaczelo.Tylko nie wiedzialam,ze ona bedzie planowala takiego pieska,bo mowilam jej ze mi Wega potrafi sprawic wiele trudnosci,a jej to juz wogóle naweet zwykly pies sprawilby ogrom trudnosci,problemów itp.

Posted

Claudia, to nie twoja wina, poprostu mówiłaś jej prawdę... A co do niej to ma nieźle w głowie namieszane:roll: Może na poczatek zacznie od rybek?