Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Moze baba rente dostała i jest w ciagu to moze trwac kilka dni a piesio bedzie tam siedział poprostu trzeba do baby isc i odebrac psa

I myślisz, że ona go ot tak odda? Żeby odebrać psa muszą być ku temu przesłanki. Jeśli pies siedzi z nią w baraku, nie jest skrajnie wychudzony, pobity, chory - to nie wiem kto i jak mógłby jej go odebrać. Jedyna nadzieja, jak pies będzie sam poza barakiem.

Prawda taka, że ona w każdej chwili może sobie sprawić nowego psa.

Posted

Ale na to nie ma dowodów.
Pies nie siedzi na mrozie póki co. Trzeba by tam warować dzień w dzień po kilka h, żeby ją złapać na przywiązywaniu psa i zostawieniu na mrozie (chociaż znając życie, na pouczeniu by się skończyło). A to jak inni go traktują ma wpływ na sprawę?

Posted

Zgadłaś lika1771 zamyka biedaka w pokoju, nawet już jej nie widuje chleje w domu:(
Dzisiaj niestety nie dam rady tam jechać ale jutro będę tam chyba od rana, mam nadzieję że wreszcie go wyrwę od tej baby

Posted

lika1771 napisał(a):
Poprostu mysle jak Go wyciagnac gdyby przez kilka dni baba go nie wypyszczała sama nie wiem zobaczymy dzisiaj oby piesio był trzymam kciuki

Myśl, mysl - moze razem coś wymyślimy. Szkoda, ze nie ma podstaw, zeby tak z policja pójsć, moze by się babiszonowi psów odechciało.

Posted

Sajnox napisał(a):
Mam go mam:) I co teraz????

Masz go w domu??

Ja jestem w pracy jeszcze trochę. Daj mi adres, gdzie go odebrać, to go zawiozę do Teresy. Może do wczesnego wieczora zostać u Ciebie?

Posted

Hmmm nie nazwała bym tego tak:P
Teraz trochę o Pinkim bo tak ma na imię.
Niestety nasiusiał mi w domu, jak się podniesie głos to się kuli, on nic nie potrafi ani siad ani nic.

Posted

Sajnox napisał(a):
Hmmm nie nazwała bym tego tak:P

Tak ja rozmawiałyśmy? ;)

Szkoda, ze dziś będę po niego tak późno, bo porobiłabym mu fajnych zdjęć już do ogłoszeń.
Przetrzymałabym go do jutra i dopiero rano zawiozła,a le obawiam się, ze 4 pies w domu mógłby zostać "psem do bicia" dla pozostałej trójcy, która i tak jest wystarczająco nabuzowana tłocząc się w takiej ciasnocie ;)

Posted

jest już u mnie. bardzo piękny i łagodny pies, zachowuje sie swobodnie, dośc szybko zaakceptowany przez moje tyczaski, umie sie bawić i z dużymi i z małymi psiakami. wygląda na to że pownien bardzo szybko znaleć domek z taką urodą. nie zauważyłam aby się czegoś bał, widocznie otoczenie innych psów go uspokoiło, pojadł sobie i leży, ale z przerwami. Jest bardzo ruchliwy. Trudno mu narazie zrobić zdjęcia ale zerduszko cos tam " po drodze "zrobiła.