Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kesi to urocza suczka, mieszaniec, oddana do schroniska z powodu alergii właściciela. Całkowicie przez niego zapomniana, możliwe że nigdy niekochana. W schronisku dla bezdomnych zwierząt w Katowicach przebywa od czerwca 2009 roku. Została objęta programem szkoleniowym, [SIZE=3]dzięki któremu uczy się podstawowych zasad dobrego psiego zachowania.

Z niecierpliwością szuka nowego domu!!!

Nr schroniskowy: 650/09
Sterylizacja: nie
Szczepienia: tak
Odrobaczanie: tak

Wygląd:

Suczka jest średniej wielkości, do kolan. Ma ciekawe umaszczenie – jest pręgowana. Uszka ma oklapnięte, ogon długi zawinięty, mordkę jak małpka i duże piękne oczka.

Charakter i zachowanie:

Psina jest spokojna, przyjazna, nieszczekliwa. Nie okazuje żadnej agresji w stosunku do ludzi dorosłych, młodzieży ani do innych psów. Nie wiemy jak reaguje na małe dzieci i koty. Boi się wystrzałów, hałasu.

Szkolenie:

Kesi dopiero zaczyna szkolenie, więc na razie jest podekscytowana faktem, że wychodzi z boksu. Jest troszkę rozkojarzona i zaciekawiona wszystkim naokoło. Nie je w ogóle suchej karmy. Na razie na nowo uczy się reagować na swoje imię i koncentrować uwagę na opiekunie. Zaczęłyśmy naukę chodzenia na smyczy. Największą nagrodą dla niej jest głaskanie, pieszczoty i pochwały.

Przyszły dom:

Suńka najlepiej będzie się czuła w mieszkaniu lub domu, nie nadaje się do spania w budzie. Poza tym nie ma specjalnych wymagań. Najważniejsze to poczucie bezpieczeństwa i właściwa opieka.

Wszystkich zainteresowanych adopcją Kesi proszę o kontakt:
518 119 943
salccia@yahoo.com

Oto ona:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszenia:
alegratka
szerlok
adin
cafeanimal
(te powyżej dzięki Rybce)

i dalej:
przygarnij zwierzaka
e-zwierzak
adopcje.org
kupiepsa
giełdaogłoszeń

Posted

[quote name='soboz4']A czy na firmówkę też można liczyć?[/QUOTE]

No firmówkę spróbuję zrobić, ale nie umiem tak psów wycinać z tła. Chociaż na zdjęciach które mam tłem jest biały śnieg, więc źle może nie wyjdzie.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Po kolejnym spacerze mogę powiedzieć że Kesi zdecydowanie nie jest psiakiem na długie spacery. Nie lubi szaleństwa i zabaw na dworze. Wczoraj przytłaczała ją ilość psów i ludzi spacerujących wokół. Chętniej natomiast siedziała sobie ze mną w budynku schroniska, w ciszy i spokoju. Myślę że trzeba jej szukać właśnie takie spokojnego domku.
Wczoraj po raz pierwszy zjadła suchą karmę, jak zobaczyła że jej koleżanka z boksu Majka dorwała się do smaczków, to rzuciła się i pozjadała wszystko co spadło na podłogę.
Klikera się wystraszyła. Ona w ogóle strachliwa taka jest.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

No ja w związku z tym że nie było mnie w schronie w sobotę, z wyrzutami sumienia, porobiłam jej trochę dodatkowych ogłoszeń, poodświeżałam, pozmieniałam i już jest odzew!
Pani dzwoniła z Krakowa, ma z rodziną porozmawiać i zadzwonić jeszcze. Tylko prosiła o pomoc w ewentualnym transporcie bo niezmotoryzowana, no ale i tak jeszcze wizyta przedadopcyjna by ją czekała.
No na razie czekam na telefon od niej.

Posted

zapka napisał(a):
No ja w związku z tym że nie było mnie w schronie w sobotę, z wyrzutami sumienia, porobiłam jej trochę dodatkowych ogłoszeń, poodświeżałam, pozmieniałam i już jest odzew!
Pani dzwoniła z Krakowa, ma z rodziną porozmawiać i zadzwonić jeszcze. Tylko prosiła o pomoc w ewentualnym transporcie bo niezmotoryzowana, no ale i tak jeszcze wizyta przedadopcyjna by ją czekała.
No na razie czekam na telefon od niej.

To trzymamy kciuki!!!

• 3 weeks later...