Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AMIGA napisał(a):
Niezły kawałek drogi miałaby w swoich łapkach.

ale też dużo czasu na przejście aż tam :shake: kurcze nawet jak teraz ktoś pojedzie sprawdzić to przeciez ona nie stoi w miejscu :(

Posted

szkoda , ze nie wiedziałam wczesniej , bo dziś byłam w tamtych okolicach . Ona jest taka do kolan ? Na zdjęciach nie widzę . Podejdzie do obcego ? Ciemno już ale podjadę dziś zobaczyć . macie jakieś plakaty , Przy Kosciuszki są dwa osiedla , mozna trochę powiesić , mam na tych osiedlach dwa psy wyadoptowane , zaraz napiszę do właścicieli .

Posted

Ja byłam chwilę temu, właśnie wróciłam. Pani bardzo sympatyczna i zaangażowana. Zostawiłam numery telefonów do siebie, ma dzwonić jeśli pieska zobaczy, ma też spróbować zwabić go do siebie i przetrzymać. Wieczorami on gdzieś znika, pokazuje się w ciągu dnia; dziś był około południa. Dla mnie to niestety pora nieosiągalna (pracuję od rana do przynajmniej późnego popołudnia w Krakowie). Poza tym nie znam zbyt dobrze Wieliczki, a tam sporo terenów które wyglądają jak nieużytki, nie wiem czy wszędzie można dotrzeć. Niemniej dziś trochę się pokręciłam, porozglądałam - niestety bez skutku.
Piesek był widywany w okolicy osiedli Kościuszki i Szymanowskiego oraz stacji benzynowej obok osiedla Przyszłości (to pewnie ten Orlen przy ul. Krakowskiej). Podobno bardziej ufny jest do młodszych ludzi i interesują go samochody - stąd skojarzenie, że został wyrzucony z auta.
Może dobrze byłoby porozwieszać w tej okolicy odpowiednio zmodyfikowane plakaty?

Posted

Sory za ofka, ale
Bardzo pilnie proszę o pomoc kogoś z Borku Falęckiego. Miałam telefon, że kręci się tam czarny mały płochliwy piesek bardzo przypominający wyglądem "naszą" uciekinierkę sznaucerkę Kamelię. Podobno kręci się w okolicy ul. Żywieckiej, Jagodowej i jakiejś Kempnej (nie doslyszalam dobrze nazwy tej ostatniej ulicy, choć pani mi dwa razy powtarzała) Trochę mam wątpliwosci, bo podobno ten piesek ma na szyji zielona obrożę taką, jaka ma na zdjęciach na plakacie. A ona przecież się rozebrała z obroży i z szelek :-(