Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Porozdawałam dzisiaj przy okazji sprawdzania stanu klatki trochę ulotek mamom prowadzacym dzieci do szkoły. Natknęłam się przy okazji na panią, ktora jest sąsiadką "właścicielki" Chanelki. Ona miala okazję poznać Chanelkę w pierwszy dzień jej pobytu w Krakowie. Rzeczywiście Chanelka byla mocno zestresowana w nowym miejscu. Niby się dawala pogłaskać, ale zaraz zmykala gdzieś do kącika.
Rozdalam też trochę ulotek ludziom, którzy regularnie przyjeżdżają do naszego "źródełka" po wodę. Ale jakoś nikt suni ostatnio nie widział. :-(

Posted

Kurcze miałam nadzieję, że juz rano będa jakieś dobre wiadomości...

A z tą budką...eghh szkoda gadać..
Tak, jak baba z balkonu Żabki, która wyrzuciła Żabce kartonową budę, kołdrę, kocyk, miseczki - bo jej przeszkadzały i przede wszystkim przeszkadzał jej pies pod balkonem.
A nas zwyzywała od chorych psychicznie

Posted

Ale to wcale nie było za bardzo blisko balkonu. Od balkonu do budki jest spory kawal ogóródka i kawałek trawniczka i dodatkowo budka była schowana pomiędzy krzaczorami

Posted

fizia napisał(a):
Pewnie czy pod balkonem czy między krzakami, jak ma komuś przeszkadzać to i tak będzie niestety...

Właśnie główkuję teraz gdzie by ustawić bezpiecznie tę budkę, żeby byla tak mniej więcej po drugiej stronie parku i żeby nikomu nie przeszkadzała.

Właśnie dostalam wiadomość, że Chanel jest dzisiaj w Dzienniku Polskim, Kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki trzymamy!!!!!!

Posted

No właśnie. Tym bardziej, że już tej nocy naprawdę się zrobilo zimno. Szyby w samochodzie porządnie trzeba było skrobać.
Gdzie ona się zaszyla????????

Posted

Witam wszystkich zaangażowanych w pomoc psince ja śledzę temat zaginięcia Chanel od kilku dni, wczoraj i przedwczoraj po pracy między godz 15 a 16 chodziłam po osiedlu i wypatrywałam chanelki, niestety nigdzie ani śladu. Chodziłam między innymi wokół bloku 14 i po parku, wczoraj odnalazłam również blok 44. Wiem że ona może siedzieć w krzakach a akurat krzaków tam nie brakuje niestety, ale martwi mnie to że nikt nie dzwoni, że nikt jej nie widział a wczoraj w tych godzinach była naprawdę ładna pogoda sporo ludzi spacerowało a to z dziećmi a to z psiaczkami, niektórzy przesiadywali na ławkach. Myślę, że na osiedlu to już chyba wszyscy wiedzą o jej zaginięciu więc by się odezwali. Może być tak, że Chanelka zaszyła się w tych krzakach i wogóle nie wychodzi ale prawdopodobne wydaje się, że pobiegła gdzieś dalej przed siebie gdzieś gdzie nie ma plakakatów.
Ja pracuję na ul. Skarżyńskiego(obok Akademików PK, rzut beretem od oś. Dywizjonu 303) mam możliwość druku plakatów w kolorze( jak szef nie widzi :))) więc jeśli ktoś potrzebuje to jestem.
Dziś po pracy po 15 też pójdę na osiedle, mogę zerknąć na klatkę. Niestety w weekend nie dam rady bo nie pracuję a jestem spoza Krakowa niestety.

Posted

martitkaa2 dziękujemy za zainteresowanie losem Chanelki i pomoc! Będziemy wdzięczne jeśli podrukujesz troszkę plakatów i porozklejasz w okolicy - może już nie na samym osiedlu Dywizjonu 303 bo tam, tak jak mówisz mieszkańcy wiedzą o poszukiwaniach i odezwali by się.

Ja ciągle mam nadzieje, że Chanelka nie polazła gdzieś dalej :(

Posted

martitkaa2 i ja też dziękuje za przyłączenie się do poszukiwań Chanelki:)

Macie rację że powinniśmy wyjść z ogłoszeniami na sąsiednie osiedla,
Bez plakatów i ulotek - jakiegoś sygnału gdzie może być Chanelka - trudno nam będzie,
Każde osiedle to duży teren, wczoraj nawet mówiłem do Amigi, że dopiero teraz jak chodzimy po osiedlu mamy obraz tego obszaru.

W ubiegły piątek Florentynka widziała Chanelkę, jak czmychała z ogródka przy bloku 44, w niedzielę był telefon że ją widziano w rejonie bl. 10 i 17 - czyli obok bl. 14, sprawdziłem ale bez śladu,
jeden telefon że ją widziano na os. Złoty Wiek - patrzę na mapę i jeśli Chanelka wywędrowała gdzieś z tego osiedla to jest to możliwe.

Musiałaby przejść przez ruchliwą ul. Bora-Komorowskiego na stronę Mistrzejowic - czyli osiedla; Oświecenia, Tysiąclecia, Złotego Wieku, Bohaterów Września.
Osiedle Dywizjonu 303 jest tuż po drugiej stronie ul. Bora-Komorowskiego.
To takie gdybanie- bo nie wiadomo czy była to Chanelka,

Dalszych telefonów już nie było.

Chanelka trochę poznała os. Dywizjonu 303, mam nadzieję że dalej skutecznie się ukrywa, a jak odeszła to potrafi wrócić na osiedle,

Dzisiejsze ogłoszenie w Dzienniku Polskim bardzo pomoże - może ktoś skojarzy że widział takiego Psiaka:)
Tamb dziękujemy:)

Porzebny nam choć jeden telefon- żeby wiedzieć w jakim rejonie Miasta jest Chanelka- jeśli odeszła z Dywizjonu 303

Posted

Ja to jeszcze myślę, że trzeba by zrobić "zmasowany nalot" na dzialki za pasem startowym, Tylko to trzeba zrobić za dnia, żeby po pierwsze ją wypatrzyć, a po drugie nie połamać nóg

Posted

kopciuszek napisał(a):
Ja zaraz jadę do carrefoura to akurat podejdę na Dywizjonu 303 ;) Tylko najpierw idę druknąć plakaty i ulotki ;)

Kopciuszku dzięki :loveu:

AMIGA napisał(a):
Ja to jeszcze myślę, że trzeba by zrobić "zmasowany nalot" na dzialki za pasem startowym, Tylko to trzeba zrobić za dnia, żeby po pierwsze ją wypatrzyć, a po drugie nie połamać nóg

Masz Amigo rację, i chyba by dobrze było poprzyklejać plakaty na tym os. poniżej Dywizjonu 303 i obok tych działek - to osiedle 2-go Pułku Lotniczego:)