.blueberry. Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 No pewnie że będe :) pożyczone BMW :P Quote
odmiśki Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Hallo, taka tu cisza, czy są jakies nowe wieści o Chanelce? Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 no tez bym chciała wiedziec. ale pewnie nikt nie dzwoni :( Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 mam wymiary klatki: 110x63x44 Pani twierdzi ze do tico moze nie wejsc, blueberrykiss, sprawdzisz czy do Ciebie wejdzie? Quote
dara9 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 o kurcze, a może jakoś się zmieści? Poczekajmy aż Gisic zmierzy samochód Quote
Florentynka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 olalolaa napisał(a):no tez bym chciała wiedziec. ale pewnie nikt nie dzwoni :( Nikt nie dzwoni. Ale nie jestem zdziwiona, wcale. Zepsuła się pogoda - ludzie nie wychodzą jak nie muszą, Chanel też pewnie. W sobotę, niedzielę było ładnie, słonecznie, ludziska łazili, jakieś spacerki i tak dalej, więc mieli większe szanse gdzieś ją zobaczyć. Chanel ma doskonale maskujące kolory i nie jest łatwo ją zauważyć. Quote
odmiśki Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 no a jeśli ona faktycznie pobiegła gdzieś dalej ? Quote
dara9 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 wypluj te słowa! siedzi w tym samym kącie i będzie siedzieć i czekać aż ją złapiemy i już! Quote
fizia Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jeśli chodzi o szczeniaka z Jamrozowizny http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/375 pisałam do Bluberrykiss o paru problemach, które nie bardzo wiem, jak rozwiązać nie mam jeszcze odpowiedzi od Szczepona - napisałam Na razie tylko PW wczoraj - nie mam w tej chwili możliwości zadzwonienia do Niego - ale jeśli się zgodzi, to i tak nie wiem czy ta cena nie będzie zbyt duża dla nowego domu - mówili, ze jeśli tylko koszty paliwa, to mogą pokryć - a z Jaworzna do schroniska jest ok 100 km, Szczepon pisał, że wozi psy z okolic Katowic, więc pewnie trzeba liczyć dwukrotnie taką odległość mniej więcej, bo musi jeszcze do schroniska dojechać - więc to może wyjść ponad 200 zł - muszę się dowiedzieć czy taka suma też wchodzi w grę. Schronisko nie ma możliwości pożyczenia transporterka, a nie wiem czy Rico wejdzie do tego, który ma Bluberrykiss - nie mam jak do jutra tego sprawdzić, jaki jest dokładnie duży i jeszcze jeden problem to odbiór w centrum Krakowa - ja mogłabym dopiero po 19.. Więc nie wiem czy to się uda wszystko zgrać Quote
Florentynka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 fizia napisał(a): i jeszcze jeden problem to odbiór w centrum Krakowa - ja mogłabym dopiero po 19.. Więc nie wiem czy to się uda wszystko zgrać Ten problem to nie problem. Mogę malucha przejąć w dowolnym momencie, mogę odstawić do domu lub może sobie u mnie zaczekać ( rzut beretem do Modlniczki, czyli miejsca docelowego) Quote
fizia Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 a no to już chociaż tyle dobrze, dzięki serdeczne- napisałam do tych Ludzi, którzy chca adoptowac Rico - zobaczymy czy są w stanie tyle zapłacić Bluberrykiss musi być na 12 w centrum Krakowa, więc musiałby Rico dojechac jakoś rano do Jaworzna albo dzisiaj Quote
wojtuś Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Próbuję sie zorientować w tych transportach:) Dla klatki już dograne, a dla Szczeniaka nadal brak transportu z Jamrozowizny do Jaworzna Quote
Gisic87 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Przepraszam że dopiero teraz ale musiałam parę spraw załatwić. Dostałam wymiary klatki i tak myślę jak ją upchnąć ale obawiam się że na długość nie da rady, już myślałam że może bokiem by weszła ale też nijak to widzę:roll: Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Gisic87 napisał(a):Przepraszam że dopiero teraz ale musiałam parę spraw załatwić. Dostałam wymiary klatki i tak myślę jak ją upchnąć ale obawiam się że na długość nie da rady, już myślałam że może bokiem by weszła ale też nijak to widzę:roll: a mierzyłaś czy tak na oko? Trzeba podjać decyzje bo jak nie da rady upchać jej do tico to musze dzwonic po ten transport ostateczny. Quote
Gisic87 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Patrzyłam tak na oko bo metrówki nie umiałam znaleźć. Ale rozmawiałam z TZ i on twierdzi że powinna wejść i pomoże mi ze złożeniem siedzeń więc lecę szukać metrówki i jak tylko dokładnie zmierzę dam wam znać dajcie mi tylko 20minut Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Gisic87 napisał(a):Patrzyłam tak na oko bo metrówki nie umiałam znaleźć. Ale rozmawiałam z TZ i on twierdzi że powinna wejść i pomoże mi ze złożeniem siedzeń więc lecę szukać metrówki i jak tylko dokładnie zmierzę dam wam znać dajcie mi tylko 20minut ok to czekam :) Quote
AMIGA Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Florentynka napisał(a):Nikt nie dzwoni. Ale nie jestem zdziwiona, wcale. Zepsuła się pogoda - ludzie nie wychodzą jak nie muszą, Chanel też pewnie. W sobotę, niedzielę było ładnie, słonecznie, ludziska łazili, jakieś spacerki i tak dalej, więc mieli większe szanse gdzieś ją zobaczyć. Chanel ma doskonale maskujące kolory i nie jest łatwo ją zauważyć. Dokładnie tak. A ja dziś niestety nie dałam rady iść na obchód, i niestety nie dam rady po południu też iść bo mam dyżur przy mamie przyjaciółki (pani z daleko posuniętym allzheimerem). Jak by była inna pogoda to bym panią wzięła na spacer, ale w taką pogodę to ani rusz ją ciągnąć Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Ja mam nadzieje ze pani była właścicielka cos pozostawiała, popytała sasiadów na parterach czy zgodza się na klatke. Słuchajcie jutro klatka będzie na miejscu, trzeba wymyślić jak ją przymocować, skąd te łańcuchy, no i chyba kłódki ? Mamy troche kasy Chanel, mysle ze jak jest potrzeba to za to cos sie kupi, moge przelać. Quote
Gisic87 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 znalazłam metrówkę i zmierzyłam auto w środku więc tak. Klatka na szerokość auta nawet by weszła bo jest tam 110cm, liczyłam odejmując trochę po bokach gdzie są klamki. Na długość jakby złożyć siedzenia będzie na styk 110cm tylko może zahaczać o siedzenie kierowcy. Wysokość też byłaby ok. Tak myślę bo jak na szerokość te 110cm weszło to i tak jakoś siedzenia trzeba byłoby złożyć bo drzwiami chyba się nie przeciśnie. Ale tak czy tak długość ok 110cm szerokość 110 i wysokość od siedzenia ok 75 cm ale trzeba liczyć że się zmnieszy o złożone siedzenia Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Gisic87 napisał(a):znalazłam metrówkę i zmierzyłam auto w środku więc tak. Klatka na szerokość auta nawet by weszła bo jest tam 110cm, liczyłam odejmując trochę po bokach gdzie są klamki. Na długość jakby złożyć siedzenia będzie na styk 110cm tylko może zahaczać o siedzenie kierowcy. Wysokość też byłaby ok. Tak myślę bo jak na szerokość te 110cm weszło to i tak jakoś siedzenia trzeba byłoby złożyć bo drzwiami chyba się nie przeciśnie. Ale tak czy tak długość ok 110cm szerokość 110 i wysokość od siedzenia ok 75 cm ale trzeba liczyć że się zmnieszy o złożone siedzenia to jak, ryzykujemy? :) Quote
Gisic87 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 no mi się wydaje że jakby co ja mogę się podsunąć do przodu i klatka wejdzie na długość a szerokość i wysokość to już powinien być pikuś. Jechałabym z TZ więc pomógłby wsadzić klatkę tak by było ok ale decyzja należy do was. Tylko mam jeszcze jedno pytanie skąd i dokąd dokładnie mam przewieźć bo ja z orientacją w terenie mam problemy a Świętochłowic i Jaworzna nie znam w ogóle Quote
Florentynka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ola, ja kupię łańcuch i kłódkę, zresztą to i owo mam w domu. Skontaktuj się z państwem w sprawie tego, czy wymyślili gdzie tą klatkę zainstalować. Jak klatka dojedzie, to pojadę tam i zamontuję - Amigo - może dobrze, żebyś przy tym była, będziesz w stanie jakoś jutro się umówić? Quote
olalolaa Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Ze Świętochłowic do Jaworzna, adresy Ci podam, a o której bys jechała? Quote
Dzika_Figa Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Sporo się pozmieniało widzę, ale nie na gorsze... Ola, mnie się wydaje, czy w Twoim avatarku Twoja psiaca siedzi na oknie na stosie książek??? Quote
Recommended Posts