Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olalolaa napisał(a):
Zadzwoniłam do Sczepona, moze da rade ale dopieor w środę rano jak już, za zwrot kosztów paliwa, on chyba liczy sobie 1zł/1km.
dzwonie do tej pani pytac o wymiary..

edit: czyli koszt transportu u niego to będzie około 200zł :/

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Ja jadę w środę do Krakowa(centrum) z Jaworzna. Musiałabym znać wymiary klatki.

a jak w Twoim przypadku kwestia kosztów wygląda? I czy ewentualnie dałbyś radę oprócz klatki wcisnąć szczeniaka jeszcze?

Posted

Klatka jest proporcjonalnie taka jak te dla kotów, jest długa, ale nie wysoka, Pani mówiła ze owczarek wejdzie spokojnie, jej zmiesciła się do opla corsy tej starej, to jest male auto.

Rozmawiałam z Panią właścicielką byłą(natomiast ona chyba nadal ma nadzieje ze chanel będzie ich) i wczoraj miała jakis telefon ze Pani widziała psa podobnego koło wsi Węgrzyce , pojechali tam, jezdzili ale nic.
Ona sama napisała do mnie sms-a , mowi ze chce byc tez na bieżąco skoro Chanel jest widywana.. kazałam jej zostawiać jedzenie, nie tylko koło swojego bloku. Aha, jej balkon jest ogrodzony siatką (ten ogródek) i nie będzie mozliwości tam ustawienia klatki, kazałam jej popytać sąsiadów..

Posted

Florentynka napisał(a):
a jak w Twoim przypadku kwestia kosztów wygląda? I czy ewentualnie dałbyś radę oprócz klatki wcisnąć szczeniaka jeszcze?

Żadnych kosztów :) tak czy siak jadę. Jedyny warunek to to że ktoś musiałby mi klatkę podrzucić do Jaworzna, a szczeniaczek musiałby być w transporterze. No i ktoś musiałby na mnie czekać w centrum Krakowa.

Posted

blueberrykiss napisał(a):
Żadnych kosztów :) tak czy siak jadę. Jedyny warunek to to że ktoś musiałby mi klatkę podrzucić do Jaworzna, a szczeniaczek musiałby być w transporterze. No i ktoś musiałby na mnie czekać w centrum Krakowa.

Z czekaniem w centrum nie problem, nie w centrum tez nie problem, na przykład gdzieś przy wylocie z A4, jeśli tamtędy jedziesz.
Zaraz będziemy kombinować z podrzucaniem do Jaworzna, w takim razie. I z dziewczynami od szczeniaczka.

Posted

Oj do Węgrzc to spory kawałek - nie wiem czy by się bidula aż tak daleko zapędziła...

Jeśli chodzi o szczeniaczka, to niestety raczej nie miałby go kto dowieźć do Jaworzna

A Chanel z okazji Dnia Kundelka życze szybkiego i jak najmniej stresującego zakończenia tej tułaczki po osiedlu!! i wspaniałego Domku!

Posted

olalolaa napisał(a):
jej balkon jest ogrodzony siatką (ten ogródek) i nie będzie mozliwości tam ustawienia klatki, kazałam jej popytać sąsiadów..

a nie da sie tej siatki trochę rozmontować na czas poszukiwań?

Posted

fizia napisał(a):
Oj do Węgrzc to spory kawałek - nie wiem czy by się bidula aż tak daleko zapędziła...

Zawsze przy takich poszukiwaniach jest kupa fałszywych alarmów, to na pewno nie Chanel, ona jest dalej na tym osiedlu. I tak mi się zdaje, że jeśli nie uciekła stamtąd od razu, to będzie się tego miejsca trzymać.

Posted

Siatka oczywiście administracji, byłyby tylko nieprzyjemności. Cholera gdybym juz miała to prawo jazdy to bym pojechała po szczeniaka, klatke i do chanelki.. moja mama moze by się zgodziła jechac, ale na pewno nie jutro/pojutrze, mamy 'dni zamoty' w domu, no nie da rady akurat teraz.

Posted

olalolaa napisał(a):
Siatka oczywiście administracji, byłyby tylko nieprzyjemności. Cholera gdybym juz miała to prawo jazdy to bym pojechała po szczeniaka, klatke i do chanelki.. moja mama moze by się zgodziła jechac, ale na pewno nie jutro/pojutrze, mamy 'dni zamoty' w domu, no nie da rady akurat teraz.

Może Ulka by dała radę?