olalolaa Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Pewnie ze cos sie wymysli, teraz najwazniejsze zeby ja zabrac :) A domek dla niej, takiej slicznotki to wczesniej czy później sie musi znaleźć! :) Quote
ULKA12 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Mam nadzieję, że Chanelka już spakowana i siedzi w oczekiwaniu na walizkach :-) Myślę, że wszystkie dotychczasowe ustalenia aktualne? Dzisiaj nie będę już miała dostępu do internetu w razie jakiś zmian proszę o telefon 517251148. Quote
wiq Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 trzymam kciuki:) pewnie, jak będą nowe cacy zdjęcia to można szaleć z allegro, plakatami i zrobić nową turę ogłoszeń (tych nigdy za wiele :evil_lol:) Quote
olalolaa Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 cHANEL JUZ W HOTELIKU OD OKOŁO 12 :) BARDZO SIE BAŁA SAMOCHODU, ALE BYŁA GRZECZNA, U uLI TEZ SIE NA POCZATKU TROCHE BAŁA, NIE WIEDZIAŁA GDZIE JEST ALE ZA CHWILE WYLUZIWAŁA, NA PEWNO POLUBI SIE Z INNYMI PSIORKAMI :) cZEKAMY NA WIESCI JAK TAM SIE NASZA MAŁA ZACHOWUJE ;) Quote
malawaszka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 niunia jest śliczna - widziałam ją dziś u Uli :loveu: przestraszona, ale widać, że chce się przekonać i jestem pewna, że to kwestia kilku dni i będzie jak nowa :) zrobiłam jej kilka fotek Quote
malawaszka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 no dobra - trochę więcej niż kilka :oops: Quote
Dzika_Figa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Śliczna dziewczynka! Nie wygląda na jakoś bardzo przerażoną - będzie dobrze! Malawaszko - Ty bardzo dobre zdjęcia robisz! Quote
E-S Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Cudna ! :loveu: Świetne fotografie. To kto robi ogłoszenia ? Quote
olalolaa Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Przepiękne zdjęcia :) Na pierwszy dzień poza schronem, to bardzo pięknie sie zapowiada :) Chanelka jest troche wystraszona-przynajmniej była. Ale to pewnie dlatego ze wsadzili ja do auta, pewnie pierwszy raz w jej życiu, siedziała taka wtulona we mnie, i bez ruchu, bardzo się bała w aucie, ale była grzeczna. A smrodek od niej niesamowity.. Futerko ma bardzo brudne, tłuste itd, troche dredów najbardziej na ogonie i tylnich łapkach. Na zime pewnie będzie wygladała o wiele fajniej, bo dostanie takiego puszku:) Ulka pisz jak ona sie tam zachowuje, bo jestem ciekawa, czy cos będzie broić, czy dogada sie odrazu z innymi psami :) Odwiedze ja za tydzien-dwa Quote
ULKA12 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 A więc po kolei, Chanel jest wystraszona, nie wiem ona chciałaby a boi się, do innych psów bezproblemowo, za każdym razem jak do nich wchodzę to ona zachowuje się jak pies zamknięty w potrzasku. wczoraj dostała sucha karmę na kolację ale jej nie zjadła, w ogóle nie chce nic jeść z ręki dopiero jak położę na podłodze to delikatnie zabiera ale jest cały czas nieufna. problemy są na smyczy gdy ją zapnę w ogóle nie chce chodzić, zapiera się albo kładzie na ziemi i koniec, boję się ją puścić luzem bo to jeszcze za wcześnie, muszę spróbować wyjść z nią i jeszcze jednym psem może wtedy się otworzy. Chanelka była bardzo zżyta z Olalola i przy niej zachowywała się inaczej teraz jest gorzej. Mam olbrzymi dylemat czy ją kąpać teraz i zestresować ją jeszcze bardziej i potem to wszystko razem naprawiać, czy najpierw bardziej ja oswoić i dopiero wtedy wykąpać, ale ryzykując to co wypracowałam do tej pory? Doradźcie coś? Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ja bym poczekała z kąpielą - nie jest jakoś koszmarnie brudna z tego co widziałam Quote
martini77 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ola, ona jest naprawde urocza! Miejmy nadzieje ze nie bedzie dlugo cekac na dom. Zdjecia super. Quote
olalolaa Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Nie dobrze ze jest taka wystraszona :( Ale co jej sie dziwic.. na prawde pierwszy raz odkąd była szczeniakiem wyszła ze schronu! Jestem pewna ze potrzeba jej niewiele czasu i będzie normalna. Ona przyzwyczaiła sie do mnie od tego momentu jak miała sterylke, bo brałam ja dwa razy w tygodniu na spacery. Wcześniej nie wychodizła przez kilka miesięcy, Ula do Ciebie też się szybko przyzwyczai ;) Czasem na spacerku tez miała moment ze się kładła, wtedy ją troche pomyziałam i szła zaraz dalej, raz musiałam ja nieść kawałek. Ja uważam ze trzeba ja wykąpać jaknajszybciej, ona jest bardzo tłusta, ma w sierści mnóstwo kurzu, sypie sie z niej, wszystko będzie przesiakniete tym zapachem, a jeśli jest z innymi psami to tamte złapia od niej jeszcze jakies pchły. To chyba nie powinno byc dla niej aż tak stresujące jesli zrobi sie to szybko i bez większego jakby wspołczucia jej, nie ma potrzeby się nad nia 'litowac' w sensie odpuszczać i słodko mówić, prosić, ze swojego doświadczenia wiem, ze jak się psa traktuje normalnie, tak jak inne to szybciej uczy się porządanych zachowań. Oczywiście nie zrozumcie mnie zle, tzreba ja głaskac, być z nia itd, ale bez przesady, trzeba dac jej po prostu czas, tak uważam. Ulka12 prześlij mi PW z danymi do przelewu to wpłacę za hotelik. Quote
ULKA12 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Chanel odrobinę się oswoiła ale problem sprawia chodzenie na smyczy byle szelest, dziwny dźwięk ją płoszy. Dzisiaj tak się wystraszyła, że zerwała obrożę, wyrwała taki plastikowy zaczep, obroża nie odpięła się tylko pękła, na szczęście udało mi się ją złapać. Poza tym wszystko Ok, apetyt dopisuje i pewnie wkrótce niunia się zaokrągli. Quote
olalolaa Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Przelałam 130zł za wrzesnień do Uli. od 18.09 do 30.09 Quote
dara9 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Ale Chanelka pięknie wygląda:loveu: wreszcie poza schronem!:multi: Strach jest normalnym zachowaniem, tak mi się wydaje:roll: Mam nadzieję, że szybko się oswoi ze wszystkim i wszystkimi :) Quote
ULKA12 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Chanelka troszkę się ośmieliła, nawet czasem ogonkiem zamacha ale na spacerze nadal jest nieufna co zresztą widać na zdjęciu Quote
dara9 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Ulka12 ja jakiś czas temu przygarnęłam psiaka, moja Hana została znaleziona przez Avilię i była u niej pół roku zanim trafiła do mnie (miała więc czas oswoić się z dobrym człowiekiem). A mimo to na początku ciągle miała skulony ogon - nawet jak wskakiwała do mnie na kolana po głaski! Na spacerach chodziła cały czas z podkulonym ogonem i skulonymi uszami. A teraz pięknie chodzi merda ogonkiem na wszystkie strony, strzyże uszami :) Potrzeba czasu! Musi oswoić się z nowym miejscem, spacerami, zapachami, z nowym wszystkim. Quote
ULKA12 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Ja to wszystko wiem, mam w domu dzikiego psa, na którego jak się spojrzało to potrafił się zesikać ze strachu, więc to dla mnie nie nowość. Chanelka na pewno nie jest w takim stanie i ten proces będzie przebiegał szybciej, to pewne juz na mój widok macha ogonem a stresuje się tylko jak jest na smyczy. Quote
dara9 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 No tak, pisałam do Ciebie jak do 'nowicjuszki' ;) wybacz, dziękujemy za opiekę nad Chanelką :Rose: Quote
ULKA12 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Nie ma problemu, dzisiaj było dużo lepiej, Chanel nie bryka już na smyczy. Dałam ją dzisiaj do kojca razem z Misti bo pomyślałam, że przy takiej pogodzie tam jej będzie lepiej niż w zamkniętym pomieszczeniu i może sobie na świat popatrzeć. Chanel zdecydowanie lepiej się zachowuje jak wyprowadzam ja z innymi psami. Jutro spróbuje ją póścić luzem tylko z przypiętą długą smyczą, zobaczymy może wtedy szybciej sie zaaklimatyzuje. Myślę, że dla niej byłby dobry dom gdzie jest już jeden przyjazny otwarty pies wtedy wszystko powinno iść łatwiej. Quote
dara9 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Czyli maleńka pokica sobie trochę dzisiaj :) Quote
ULKA12 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Zdjęcia z dzisiejszego kicania:lol: I hit dzisiejszego dnia Quote
Recommended Posts