Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olu, nie pamietam, czy to ty pytałaś o rejestrację chipa w bazie?Na wszelki wypadek podaję namiary.Ja mojego psa rejestrowałam 3 lata temu i nadal tam jest.Opłata jest jednorazowa 30 PLN.-Polskie Towarzystwo Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt.Sprawdziłam niedawno, czy mój pies tam jest i był.Tak,że jest o.k.
pozdrawiam

Posted

[quote name='olalolaa']Wiesz że ja tez o tym myślałam :)
Tylko jak to zrobić. Malawaszko? Będziesz u Uli może niedługo? Może jakoś tam?
Mój najlepszy aparat jest w telefonie, niby cyfrowke mam ale zdjęcia robi do d...

będę tylko trudno mi powiedzieć kiedy dokładnie

a nie mogą być te które robiłam jak Chanel była u Ulki jeszcze?

ja psy z chipami rejestruję na http://www.safe-animal.eu/ tu się rejestruje bezpłatnie, używają tej bazy też schroniska - oczywiście nie wszystkie bo to by było w tym kraju zbyt piękne...

Posted

W tej bazie co pokazałaś malawaszko daje rade zarejestrować, w tej za 30 zł tez można by było. Ja miałam problem z pet base, opłaca się tam rejestrować?

Zdjęcia oczywiście tamte sa przepiękne, jasne że do ogłoszeń się nadają. Ale gdyby była jakaś okazja to było by super jakby Chanelka miała nowe :)

Posted

malawaszka napisał(a):
dam znać bo będę się też wybierała do Cz-wy w najbliższym czasie, ale nie potrafię okreslić kiedy :oops: tak własnie wygląda umawianie się ze mną :shake:

Jak byś miała czas to super, daj znać jakbyś jechała, ja jestem raczej dyspozycyjna.

Właśnie odebrałam adresówke Chanelki, zaraz porejestruje czip, myslę że 30zł warto zapłacic za juej bezpieczeństwo. Ma jeszcze troche uskładane, na czyszczenie zabków powinno wystarczyć..

Posted

allegro ma jutro promocję - 50 % zniżki, więc zrobię Chanel wyróżnione.
a Wy dajcie znać innym, co wystawiają, bo to okazja, żeby więcje psiaków poogłaszać!
Jak potrzebujecie allegro dla innego psiaka - macrolepiota@gmail.com - tekst, kontakt i linki do zdjęć nie zdjęcia w załącznikach.
Im mniej będę musiała pracowac nad daną aukcją, tym więcej psiaków dam radę wystawić.

Posted

[quote name='Dzika_Figa']allegro ma jutro promocję - 50 % zniżki, więc zrobię Chanel wyróżnione.
a Wy dajcie znać innym, co wystawiają, bo to okazja, żeby więcje psiaków poogłaszać!
Jak potrzebujecie allegro dla innego psiaka - macrolepiota@gmail.com - tekst, kontakt i linki do zdjęć nie zdjęcia w załącznikach.
Im mniej będę musiała pracowac nad daną aukcją, tym więcej psiaków dam radę wystawić.
Super :)
Napisz proszę że Chanel ma 3 latka ;)

Tymczasem ona już sobie słodki spi po wieczornym spacerku, już się ładnie załatwia, dzisiaj nawet były dwie qpy:razz:
Bardzo lubi wszystkie psy, nie patrzy czy to amstaff czy york, jak jakiegoś zobaczy to popiskuje i chce się przywitać :)
U mnie w domu urzęduje raczej z ta starszą, ale z młodszą tez czasem się pobawią.
Nie zna niestety żadnych zabawek, to psiak do przytulania i kochania, nie do jakichś sportów czy szkolenia hehe.
Czasem sama coś weźmie do pysia, np moją rękawiczkę :) ale tak żeby coś zniszczyła to absolutnie, grzecznie sama zostaje, nie brudzi w domu w ogóle.
Trochę przez zmianę karmy ma wzdęty brzuszek i puszcza bomby:roll::mad:
Nie wiem czy moge jej cos podać jesli to sie będzie utrzymywało? Jakis espumisan czy coś? Psy to 'mogą'? Na razie nie wiem więc nic nie daje.
Zaraz wstawię jakieś zdjęcia w szeleczkach na słoneczku :)

Aaa Dzika Figo.. wyślę Ci na maila jednego jamnikowatego-Gacka - kolega Kseni (pamiętasz ją? :lol:) do tej pory siedzi w schronie i nikt się nim nie interesuje. A on taki fajny..

Posted

Chanelka albo chrapie, albo cały czas jest uśmiechnięta.
Niesamowity, oddany i kochany pies. Zapatrzona w człowieka jak nie wiem w co.. ;)
Jak ją będę musiała już oddać to chyba tydzień będę ryczeć!!!
Staram się być od tej pory dla niej oschła, żeby się nie przywiązała. Niech myśli że jestem zła i niedobra bo chyba tak będzie lepiej:D
Oczywiście ją głaskam itp, szczerze-nie wiem jak być dla niej 'oschła':placz:

Posted

hihi, przypomina mi się moja babcia, która była programowo oschła dla psa - ONka Florentynki, a potem ją dopadała w kąciku, jak nikt z rodziny nie widział, wręczała banknot i mówiła "masz, kup temu psu pięć kilo wołowiny, niech się nażre"

Posted

a propos żarcia ;) Jutro jak mi się uda czasowo wystawie jakiś mały bazarek kosmetyczny na żarcie Chanelki :) Nie chcę ruszać tego co ma, niech zostanie na razie. A trochę rzeczy nieużywanych mam na zbyciu..

Posted

Dopiero teraz się zorientowałam,że Chanelka się znalazła. Wszyscy jej szukali ,a ta łobuzica w schronie przezimowała.
Strasznie się cieszę ,bo taka szczęśliwa i piękna na zdjęciach i oby tak już pozostało.