Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślę, że dobrze byłoby zajrzec tam popołudniu jak już jest ciemno, jeśli udałoby się ustalić że to Chanelka i o której mniej więcej
tam przychodzi, to może tak jak mówiła Ola trzeba wynająć jakiegoś hycla żeby ją wreszcie złapał.

Posted

Rozmawiałam o tym z Asior. W schronisku są "łapacze", tylko żeby psa złapać na chwytak trzeba podejść na odległość 1,5m. Siatkę można rzucać z większej odległości, ale nie ma gwarancji że się uda.
Optymalnie by było, gdyby Chanel dała się komuś obłaskawić.

Posted

No ba! Stale wlaśnie o tym marzyłam, żeby ona nabrała zaufania do jakiejś karmicielki kotów. Tylko wygląda na to, że ona nie trzyma się jednak jednego miejsca, tylko pędzi wciąż gdzieś w dal :-(

Posted

Trzeba by zrobić wywiad mały środowiskowy - zapytać ludzi którzy będą może z psami albo jakichś starszych pań - może będzie ktoś wiedział o karmicielce. Na miau nikt nie chętny do pomocy za bardzo niestety.. moze akurat nikogo z tamtych okolic nie ma.
Nie wiem co robic, jedyna nadzieje to żeby ktos tam był i ją zobaczył, dowiedział się czegoś, pooglądał teren? Na ewentualne ustawienie klatki. No i jakby ktos poszedł to może zostawić jedzenie w jakimś zacisznym miejscu niedaleko, gdzie można by ew umieścic klatke. Wtedy jest szansa że Chanelka to namierzy i wróci, żeby to tylko była ona!

Posted

ten "łapacz" musiałby się tam zaczaic i czekac az przyjdzie a to może troche potrwać, może ona tylko po ciemku wychodzi do jedzenia? może spróbować, najwyżej złapie się inny psiak, też pewnie bezdomny...

Posted

Wiesz, dobry pomysł z fotą, ale trudny do zrealizowania. Obawiam się, że jeśli Chanel przemyka tak jak wtedy jak ja ją widziałam, to żaden aparat nie wyrobi.
Kobieta mówiła, że ten psiak tak jej miga, nawet nie ma jak mu się dokładnie przyjrzeć.
Myślę, że jeśli to faktycznie Chanel to ona już może mieć obcykane wszystkie śmietniki i kocie karmniki w promieniu kilku osiedli, i tak sobie pomyka od jednego do drugiego.

Posted

Bardzo bym sie cieszyła gdyby to była ona - mielibyśmy pewnosć że jest niedaleko Dywizjonu tzn kręci sie vcały czas w tych okolicach i tak jak piszesz Florentynko przez miesiąc zdąrzyła obrać sobie bezpieczne trasy i 'jadłodajnie' Wtedy złapanie jej mogłoby byc tylko kwestią czasu.

Posted

Ja mam jednak nadzieję, że Chanelka nie lata od Dywizjonu 303 na Oświecenia bo musiałaby przechodzić przez ruchliwą ulice. No to już doszła prawie do mnie... Chyba muszę zacząć chodzić znowu z zapasową smyczą w kieszeni choć wątpię, żeby moja Gapa pozwoliła jej podejść blisko mnie nawet gdybym miała to szczęści i spotkała Chanelkę na swojej drodze.

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do 'byłej właścicielki' żeby wysłała mi to wszystko co po Chanelce zostało i zaświadczenie o szczepieniu. I po tej rozmowie jakos strasznie sie o nią martwie, nie wiem czemu.
Juz nie wiem co mamy robić, żeby ona się znalazła. Okolice cały czas na pewno trzeba plakatować.. Może ktoś jeszcze podrukowac plakaty Chanelki??
Artykułu w fakcie chyba jeszcze nie było, juz nie będę dzwonić bo co to da.
Kurcze, czuje się taka bezradna.. Psie do cholery, znajdz sie!!! Na dworze już tak zimno sie robi..

Posted

Mi się wydaje, że naprawdę poza plakatowaniem i rozpowszechnianiem informacji o Chanelce nic więcej nie możemy zrobić...
Przecież nie zamieszkamy w krzakach, nie będziemy patrolować osiedli po nocach, bo nawet nie wiadomo gdzie konkretnie patrolować.
Tylko plakaty, informacje i liczyć na szczęśliwy traf...