Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie, ja uważma, że mądry, sprawny technicznie chłop ze smykałka do majsterkowania wymyśli jak łatwo przerobić zwykły kennel na łapkę. Tylko skąd takiego chłopa? Mój by się nadawał, ale z racji odległości jest bezużyteczny... spytam go tak czy inaczej jak by to przerobił, a nuż zrobi projet i wtedy wystarczy średnio mąrdy chłop potrafiący coś zrobić według instrukcji...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super że Chanelka pozostaje w obrębie osiedla i tego parku,
Będę tam jutro, zobaczę teren, jest wystraszona i pewnie nie da się łatwo złapać, ale...
Dobrej jestem myśli że uda się w końcu ją złapać:)

Posted

[quote name='Florentynka']są i tańsze.. słuchajcie - trza przekopać fundacje prozwierzęce, może ktoś ma i może pożyczyć - pisać maile i pytać, ja muszę do wanny, mam dreszcze, zajrzę tu jeszcze później

halo halo pisałam wyżej - klatkę taką dużą ma Fundacja For Animals - na śląsku - trzeba dzwonić do Pini http://foranimals.org.pl/kontakt

Posted

zadzwonie za jakąś chwile, zeby moze ludzia nie obudzić, ale obiecuję-zadzwonie ;)

Chanelko, niech Ci sie w tej głowce cos zrobi.. zebys do nas wyszła..

edit: telefon jest wyłaczony, pewnie tylko w tygodniu działa, na sekretarce nagrane zeby kontaktowac się przez e-mail.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Chanel lubiła spać na wysokościach a także w takim większym otwartym kontenerku, więc sobie myślę, że do klatki by weszła chętnie. Tylko widzę dwa problemy pierwszy to czy Ci ludzie się zgodzą, a drugi kto ma pilnować tej klatki nie wyobrażam sobie, że jedna osoba to będzie robić. Amiga a ty na którym piętrze mieszkasz, może pod Twoim balkonem można ustawić taka klatkę, skoro Chanel się przemieszcza?

Ja mieszkam na ómym piętrze. Ale mogłabym porozmawiać z sąsiadami na parterze, tylko czy akurat Chanelka będzie chciała przyjść pod mój blok??

Posted

Moze sprobujcie zapytac osob z tego bloku gdzie Chanelka sie ukrywała, mysle ze normalnym osobom nie będzie zależało czy maja cos na balkonie, łańcuch jeden czy dwa..

Posted

Problem w tym, że nie wiadomo czy ona tam się ukrywa stale czy przypadkowo się tam znalazła.
Wczoraj dostałam smsa od córki tych państwa, którzy adoptowali Chanelkę. Pisze, że jest jej bardzo przykro i ma straszne wyrzuty sumienia z jej powodu.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Problem w tym, że nie wiadomo czy ona tam się ukrywa stale czy przypadkowo się tam znalazła.
Wczoraj dostałam smsa od córki tych państwa, którzy adoptowali Chanelkę. Pisze, że jest jej bardzo przykro i ma straszne wyrzuty sumienia z jej powodu.

to niech szuka....

Posted

Właśnie...siedzi w cieplutkim domu i pisze smsy a Wy szukacie i marzniecie choć teoretycznie to ich pies i nawet o pomoc w szukaniu nie poprosili... Ale dobra nie będę się nakręcać... Teraz najważniejsze jest znaleźć i złapać Chanelkę!

Posted

To prawda, nie wiemy czy ona się tam akurat często pojawia, ale jak nie będziemy próbowac to sie nie dowiemy. Najwyżej będzie trzeba zmieniac miejsce klatki jesli nic nie będzie wskazywało na to ze ona tam przychodzi. Tylko jeszcze ta klatka cholerna..

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Wojtuś a Ty byś umiał przerobić kennel klatkę na klatkę łapkę?

Mógłbym spróbowac choć taka oryginalna będzie pewno pewniejsza,
przyjrzę się na gotowe klatki jakie mają rozwiązania- ten mechanizm co zamyka drzwiczki po wejściu Zwierzaka do klatki.

A do tej Fundacji Foranimals tez będe dzwonił , tam jest tylko jeden tel. do pini w Katowicach,

Po południu sie wybieram na to osiedle, może uda mi sie zobaczyć Chanelkę, pod którym blokiem przesiaduje, wtedy będzie mozna sie określić gdzie najlepiej umieścić klatkę

Posted

trzeba by ją jak najszybciej złapać bo w przyszłym tygodniu na noc zapowiadają ujemne temperatury, a tak nawiasem mówiąc dziwne, że ta pani odezwała sie dopiero po 2 dniach czyli za bardzo nie obchodzi ją los Chanelki

Posted

Od poniedziałku możemy też liczyć na pomoc schroniska i TOZ - mogą pomóc łapać Chanelkę. Ja jednak skłaniam się do pomysłu z klatką, bo jeśli się ją spróbuje złapać i to się nie powiedzie, to sunia się wystraszy i będzie jeszcze ostrożniejsza.Może dwie klatki? Balkon rodziny adopcyjnej wychodzi na parking ( na tą stronę gdzie parkowałyśmy samochód) więc może lepiej poprosić państwa, żeby pogadali z sąsiadami z przeciwka na przykład - żeby tą klatkę ustawić pod balkonem ale w jakimś zacisznym miejscu, nie od tej strony gdzie jeżdżące samochody mogą psinę spłoszyć.
Mogę kupić taką klatkę łapkę na lisa, tylko nie wiem jak szybko ją dostanę i czy Chanel do niej wejdzie - to ma jakieś 35 cm wysokości, może być za małe...

Posted

Florentynko a czy ktoś nie pisał, że schronisko nie pomoże? Tak mi się coś kojarzy:roll:
Też się obawiam czy ta klatka na lisa nie będzie za mała...i niestety na stronie nic nie pisze o terminach wysyłki.

Posted

dara9 napisał(a):
Florentynko a czy ktoś nie pisał, że schronisko nie pomoże? Tak mi się coś kojarzy:roll:
Też się obawiam czy ta klatka na lisa nie będzie za mała...i niestety na stronie nic nie pisze o terminach wysyłki.

Pisał, ale to były tzw. supozycje.
Ja uzyskałam od Asior zapewnienie, że pomogą , jeśli tylko pies będzie namierzony. Nie musi być złapany, ale musi być zlokalizowany.

Edit: napisałam do gagaty z Emira, z pytaniem o klatkę...
A może popytać w schroniskach? Krakowskie nie ma, ale może któreś inne? Uruchomcie swoje kontakty...

Posted

Florentynka napisał(a):
Może jeszcze inne prozwierzęce fundacje mają klatki łapki? Trzeba pytać...może EMIR?

a czemu nie chcecie od Pro Animals? nie doczytałam czegoś? dzwonił ktoś do pini?
klatka na lisa jest zdecydowanie za mała dla Chanel

Posted

U mnie w bloku jest jeszcze balkon na parterze ktory jest nie przynależniony do żadnego prywatnego mieszkania tylko do pomieszczenia gdzie dozorca trzyma swoje rzeczy. Mogę porozmawiać z dozorczynią i spytać, czy zgodzi się mi pożyczyć klucze i czy zgodzi się tam ustawić klatkę. Tam bym mogła co chwilkę schodzić i obserwować czy się Chanelka dała złapać, i czy - oby nie daj Bog jakiś inny pies

Posted

malawaszka napisał(a):
a czemu nie chcecie od Pro Animals? nie doczytałam czegoś? dzwonił ktoś do pini?
klatka na lisa jest zdecydowanie za mała dla Chanel

Do Pro Animals zostało napisane, a czy dzwonione to nie wiem, ale chyba też, a jak nie to będzie na pewno.