Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będę Rudusia pamiętać jako pełnego energii psa. Spotkałam go chyba dwa razy, mimo siwiejącego powoli pychola, to był pies, który świetnie sobie radził, mimo przeszkód wzrokowych. Pamiętam jak walczył o kość z widzącymi psami, zupełnie niczym im nie ustępując. Czuł się u yumy świetnie... Przykro....

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='yumanji']Kochani,musze spytac,kto podtrzymuje swoje deklaracje wplat na Rudusia?dobrze byloby ,gdyby od tego roku chociaz przejal rozliczenie.Glucha cisza tu zapadla,a pies nie wybiera sie na tamten swiat,wprost przeciwnie.Zyje i ma sie dobrze.

[quote name='yumanji']Nie moge napisac wiecej,to byl ciezki dzien dla mnie."Ktos"przeczytal moj wczorajszy wpis i postanowil dac mi prztyczka w nos.
Rudus odszedl nagle nad ranem .Gdyby ktos chcial pogadac ,spytac,to prosze dzwonic -500 893 485.Nie jestem w nastroju na rozpisywanie sie tutaj,przepraszam.

Przepraszam bo chyba nie bardzo rozumiem ...
... czyli "ktoś" rozładował swoją frustrację zabijając ŚLEPEGO psa ?

Posted

Maupa4 napisał(a):

Ja zrozumiałam "ktoś" jako siłę wyższą, Boga, czy cokolwiek, na co nie mamy wpływu.

Posted

[*] żegnaj Rudusiu. Najważniejsze jest to, że zostałeś zabrany ze schronu i yumanji pokochała starego, ślepego pieska. Miałeś swój dom i nie odszedłeś zapomniany na zimnym betonie schroniska :(

Posted

Bonsai napisał(a):
Ja zrozumiałam "ktoś" jako siłę wyższą, Boga, czy cokolwiek, na co nie mamy wpływu.

To tylko moze utwierdzac nas w pewnosci jak bardzo kruche jest zycie.:-(
Nic własciwie nie mozemy planowac, ani wiedziec na pewno. Bo nagle "los" zechce, aby stało sie inaczej.
Zegnaj, Rudusiu.:-(

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Będę Rudusia pamiętać jako pełnego energii psa. Spotkałam go chyba dwa razy, mimo siwiejącego powoli pychola, to był pies, który świetnie sobie radził, mimo przeszkód wzrokowych. Pamiętam jak walczył o kość z widzącymi psami, zupełnie niczym im nie ustępując. Czuł się u yumy świetnie... Przykro....

ja też spotkałam go tylko dwa razy, w tym raz miałam go na kolanach nawet, bardzo, bardzo trafił mi do serca...
nigdy go nie zapomnę !

:( :( :(

żegnaj, Rudusiu
  • Posted

Maupa4 napisał(a):

Nie, wlasnie taki zly chichot losu mialam na mysli.Rudus byl "sercowy",na lekach,ale byl juz mocno wiekowy.

Posted (edited)

Jakos tak mi sie wydawalo,ze bedzie i bedzie,inne sa wyadoptowywane,a On tak byl,i byl...ponad 3 i pol roku.
    Wszyscy zrobilismy duzo dobrego...Ci,ktorzy go wyciagneli ze schronu,potem z Obornik;Ci wplacajacy i robiacy bazarki;Ci ,ktorzy trzymali kciuki,pytali o zdrowie,domagali sie ode mnie zdjec i Ci,ktorzy te zdjecia robili .Moje dzieciaki,ktore Rudus naprawde pokochal i cieszyl sie ,kiedy wracali ze szkoly,choc na poczatku byl do Nich rowniez bardzo na dystans.

Dziekuje wszystkim.

Edited by yumanji
    Posted

jadwiga napisał(a):
    to jeszcze raz ja - czy po Rudusiu zostały jakieś długi do uregulowania?

Rudus nie byl rozliczany od dosc dawna,dziewczyny wplacaly na Niego ,musialabym sprawdzic...

Posted

Umowmy sie ,ze jesli chodzi o Rudusia,to jestesmy kwita.Nie bede teraz siedziec i skrupulatnie wszystkiego podliczac,w jakims stopniu byl moim psem.Mam w tej chwili pod opieka 30 psow ,regularnie oplacany jest jeden.Wczoraj operowalam 6-mies szczeniora Bima,ktoremu juz drugi raz tzreba bylo wyciac wypadajcy kawalek jelita prostego.Bim nie toleruje weglowodanow,wiec trzeba go karmic miesem albo droga weterynaryjna karma.Jesli ktos z tego watku bedzie chcial pomoc psiakom,to bedzie mi bardzo milo.
    Postaram sie wrzucic filmiki z Rudusiem,mam ich kilka,tylko nie umiem tego zrobic i walcze od kilku dni.

Posted

nie sądzę,żeby ktoś poczuł się urażony, wszyscy chyba zdają sobie sprawę z Twojego przywiązania do podopiecznych, ja sama straciłam swojego ukochanego psa niedawno...

Posted

Mysle, ze jesli ktos moze, to powinien wesprzec psiaki yumanji, chocby przez pamiec na Rudusia, ktory był nam blski.
    Był planowany bazarek, moze zmienmy tylko jego cel ? Zamiast dla Rudusia, do dla psiaków Yumanji ?

Posted

[quote name='jadwiga']nie sądzę,żeby ktoś poczuł się urażony, wszyscy chyba zdają sobie sprawę z Twojego przywiązania do podopiecznych, ja sama straciłam swojego ukochanego psa niedawno...[/QUOTE]
    No wlasnie ktos sie poczul urazony,stad moj post.Nie udalo mi sie ,niestety,wyjasnic moich intencji na priv,wyszlo jeszcze gorzej.

Posted

[quote name='bela51']Mysle, ze jesli ktos moze, to powinien wesprzec psiaki yumanji, chocby przez pamiec na Rudusia, ktory był nam blski.
    Był planowany bazarek, moze zmienmy tylko jego cel ? Zamiast dla Rudusia, do dla psiaków Yumanji ?[/QUOTE]

To nie do mnie nalezy decyzja,ale mysle,ze bazarek na inne psy dedykowany Rudusiowi bylby czyms ...."fajne "to marne slowo,ale wiecie o co mi chodzi?

• 1 month later...
    Posted

Rudus by sie nie pogniewal:lol:zapraszam na bazarekna reszte mojej bandyhttp://www.dogomania.pl/forum/threads/251434-***-Od-A-do-Z-***-Niewystawiane-wcze%C5%9Bniej-fanty-***-na-psy-yumanji-15-03-***

• 1 month later...
    Posted

Czy w takich SUPER warunkach przebywał Ruduś??????????????????
    ,,Ostrzezenie przed hotelik u yumanji -hotel dogomaniacki warunki jak widac na fotach ,psy przebywaja tam same ,wlascielki tego interesu nie ma na miejscu tylko dojeżdża do psów ,nie wiadomo jak czesto
    Drogie dogomaniaczki czas zabierać swoje podopieczne psy z tego syfu poki czas
    ps foty nie sa mojego autorstwa fot Ewa Święcicka,,

Więcej na:
    https://www.facebook.com/events/278987012180205/279989152079991/

Sorry,ale w schronisku w Szczytnie miałby o wiele lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!