MagdaNS Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Oj, chyba trzeba będzie wymyślić jakiś bazarek dla Rudusia... i napisać w jego imieniu list do Świętego Mikołaja, że bardzo grzeczny Ruduś prosi tylko o swój domek, o nic więcej... Quote
wojtuś Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Odwiedzam Rudusia, wyrównam deklaracje na koniec listopada, i ... domek na Św.Mikołaja gdyby był.. ale cóż ..marzymy o nim dalej.. Quote
Dzika_Figa Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Rudusiowe rozliczenie wreszcie uzupełnione, zabieram się za teksty. Mam nadzieję, że Bonsai dotrze do Yumanji i że Ruduś będzie jej ślicznie pozował. Finanse nie przedstawiają się najlepiej, ale coś wymyślimy, jakoś to będzie, musi być... Quote
Ra_dunia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Oj - widzę, że z wpłatą zalegam. Zaraz prześlę pieniążki. Rudusiu - dużo zdrówka na Nowym Roku! I kochającego domku :) Quote
_Aga_ Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Aleś się Ruduś zasiedział w hoteliku... Taki cudny psiak.. jak i Laps... Quote
Ra_dunia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 W końcu mu dobrze ;) to i sobie siedzi :D Quote
yumanji Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ja tak wcale Rudusiowi domu nie zycze.Nie zebym byla wredna ,albo chciwa,ale w Jego wieku...siedzi u mnie poltora roku,postarzal sie biedaczek...ciezko byloby mu sie p[rtzyzwyczajac do nowych ludzi i noowego domu.Siedzi sobie w duzej lazience z oknem przy rurze z ciepla woda i ma dobrze. Quote
jadwiga Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 serdecznie pozdrawiam w nowym roku, chciałam zapytać,czy dotarła moja wpłata za listopad i grudzień (60 zł)? Quote
Dzika_Figa Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 jadwiga napisał(a):serdecznie pozdrawiam w nowym roku, chciałam zapytać,czy dotarła moja wpłata za listopad i grudzień (60 zł)? Jadwigo, dotarła na pewno, tylko księgowa jest $^%&*() (tu wstaw dowolny epitet) i nie zrobiła rozliczenia. Ale zrobi, na dniach, obiecuje. Co do Rudusia... Też od jakiegoś czasu myślę, że chyba trzeba się pogodzić z tym, że już zostanie u yumanji... Przecież wcale nie jest mu tam źle, wręcz przeciwnie, podejrzewam, że nigdy w życiu nie było mu lepiej. Przyzwyczaił się, przywiązał... jak myślicie? Quote
jadwiga Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 serdecznie pozdrawiam - zgadzam się z przedpiszczynią - Rudzik jest już za stary na zmiany,w dodatku przy jego ślepocie...lepiej mu nie fundować stresów,no.chyba,że jakiś nadzwyczajny dom... Quote
wojtuś Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Dzika_Figa napisał(a): Co do Rudusia... Też od jakiegoś czasu myślę, że chyba trzeba się pogodzić z tym, że już zostanie u yumanji... Przecież wcale nie jest mu tam źle, wręcz przeciwnie, podejrzewam, że nigdy w życiu nie było mu lepiej. Przyzwyczaił się, przywiązał... jak myślicie? jadwiga napisał(a):serdecznie pozdrawiam - zgadzam się z przedpiszczynią - Rudzik jest już za stary na zmiany,w dodatku przy jego ślepocie...lepiej mu nie fundować stresów,no.chyba,że jakiś nadzwyczajny dom... Kochani, też tak myślę, dobrze Rudusiowi u Jumanji, pewnie już traktuje ten domek jak swój:) I jak Jadwiga mówi, gdyby kiedyś trafił się taki nadzwyczajny domek.... cuda na Dogo sie zdarzają... Pozdrawiam pięknie;) Quote
_Aga_ Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 A jak z wpłatami? Deklarowicze wpłacają? Będzie za co utrzymać chłopaka w hoteliku? A jeśli to będzie kilka lat? Wybaczcie mój sceptycyzm, ale zmieniła mi się teraz sytuacja, jestem teraz inspektorką ds. ochrony zwierząt na zasadach wolontariatu, mamy dwa psy w hoteliku, deklarowicze w jednym przypadku się wykruszyli, w drugim nie ma ich wcale.. Dlatego mnie osobiście zobowiązania hotelikowe przerażają.. Quote
Ra_dunia Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Ja też już od dłuższego czasu nastawiam się, że Ruduś zostanie u Yumanji do końca swych dni. Jasne, że zawsze ciężko jest utrzymać stałe, wieloletnie deklaracje, ale z drugiej strony, do tej pory jakoś się nam udało ;) Mam nadzieję, że przy takiej ekipie jaką mamy nadal się uda. Quote
_Aga_ Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Goldenek_2 już wycofała swoją deklarację. Czy przez to nie brakuje Rudusiowi pieniędzy? Napiszcie mi, gdzie jest hotelik yumanji? Miesiąc to 250 zł? Quote
wojtuś Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='_Aga_']Goldenek_2 już wycofała swoją deklarację. Czy przez to nie brakuje Rudusiowi pieniędzy? Napiszcie mi, gdzie jest hotelik yumanji? Miesiąc to 250 zł? Takie mamy deklaracje: """DEKLARACJE STAŁE 10 zl - Emigrantka - deklaracja wycofana od października 15 zl - Magda NS 10 zł - beniacz 10 zl - _Aga_ ( prosi o przypominanie ) 30 zł - jadwiga 20 zł - Vikii 50 zł - _Goldenek2 30 zł - wojtuś 25 zł - Ra_dunia 15 zł - Teresa Borcz 5 zł - bela51 RAZEM DEKLARACJI STAŁYCH - 210zł BRAKUJE 40 zł """ Od początku brakowało 40 zł, bez dwóch dekl. Emigrantki i Goldenka będzie nam brakować 100 zł, Koszt Hoteliku u Jumanji to 250 zł/mies. (ulgowo dla nas :)) Hotelik Jumanji to ok. Garwolina k. Warszawy:) Quote
yumanji Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 _Aga_ napisał(a):Goldenek_2 już wycofała swoją deklarację. Czy przez to nie brakuje Rudusiowi pieniędzy? Napiszcie mi, gdzie jest hotelik yumanji? Miesiąc to 250 zł? Rudus przyjechal razem z Lapsem za 500 zl mies,wiec to chyba nie sa wygorowane sumy. Quote
yumanji Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 _Aga_ napisał(a):A jak z wpłatami? Deklarowicze wpłacają? Będzie za co utrzymać chłopaka w hoteliku? A jeśli to będzie kilka lat? Wybaczcie mój sceptycyzm, ale zmieniła mi się teraz sytuacja, jestem teraz inspektorką ds. ochrony zwierząt na zasadach wolontariatu, mamy dwa psy w hoteliku, deklarowicze w jednym przypadku się wykruszyli, w drugim nie ma ich wcale.. Dlatego mnie osobiście zobowiązania hotelikowe przerażają.. A jesli chodzi o Rudusia,to wszyscy zyczymy Rudusiowi 100 lat ,ale to juz jest wiekowy pies i kazdy miesiac jest in plus,wiec nie mowmy o latach,Co ma byc,to bedzie. Quote
_Aga_ Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 yumanji napisał(a):Rudus przyjechal razem z Lapsem za 500 zl mies,wiec to chyba nie sa wygorowane sumy. Nie, to bardzo tanio.. My za jednego psa tyle płacimy.. Tzn. 400 zł. To ile Ruduś może mieć lat? Quote
Dzika_Figa Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Aga, rozumiem Twoje obawy i sama pewne mam, zwłaszcza, że faktycznie z finansami nie jest dobrze (muszę wreszcie zrobić rozliczenie). Nie mam też zamiaru kompletnie zaprzestać szukania Rudusiowi domu, bo może jakimś cudem się znajdzie jakiś full wypas raj i zdecydujemy, że gra jest warta świeczki. Ale może lepiej się pogodzić, że na taki cud są małe szanse i oswoić z myślą, że Ruduś pewnie zostanie u Yumanji dożywotnio. Jest mu tam dobrze i czuje się u siebie. Czego więcej porzeba psu? Quote
MagdaNS Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 ja wiem, że mam jakąś drobną zaległość, postaram się na dniach wyrównać. Decydując się na Rudusia niestety liczyłam się z tym, że to może być dożywotnio. Quote
_Aga_ Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Figa - my też mamy takiego staruszka w hotelu, miał obiecany dom, niestety chętni się wycofali i najprawdopodobniej spędzi tam resztę życia.. Ma dobrze, 100 razy lepiej niż tam, skąd go zabraliśmy... Ale świadomość comiesięcznej opłaty - 400 zł mnie przeraża... Mamy tylko dwie deklaracje - 100 zł i 13 zł.. Quote
Ra_dunia Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 400 zł - to rzeczywiście dużo. Może powinniście rozejrzeć się za innym hotelikiem? Przy takich kwotach bardzo łatwo wpaść w ogromne zadłużenie. U Rudusia brakuje obecnie 100 zł, to też spory brak, ale w razie czego zawsze można go uzupełnić bazarkami, lub dodatkowymi, jednorazowymi wpłatami. Quote
yumanji Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Rudusia nikt na pewno nie eksmituje na bruk... Quote
Recommended Posts