Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, przykre.. Na razie myślę, czy mogę coś konkretnego zrobić dla Capri. Ogłoszenia owszem, ale dla takiej starszej suni to z domem jest spory problem. Odezwę się jeszcze, może mi coś mądrego wpadnie.

Posted

[quote name='zoja.']Bez prowadzącego raczej marne szanse na uratowanie Capri.. Sama się nie wyadoptuje. :([/QUOTE]
W schronisku działaja teraz Paweeł i MARCHEWA, nie ma ich tu jednak często albo w ogóle.
Podobnie jest z wątkiem Perełki.
Zastanówny się czy podobnie jak z wątkami Rudusia i Lapsia nie poprosić Gazzy o oddanie prowadzenia wątków dla ick, Ketunii lub Dzika_Figa.
Wątek Perełki nie ma też księgowej (jest zgłoszona jedna deklaracja).
Poradzcie co robić w takiej sytuacji.
Dwie Sunie zostają na naszej głowie, są obecnie ogłaszane, o aktualne wiadomości i zdjęcia Capri i Perełki kogo poprosić - MARCHEWE ze schroniska czy ick (ick a Ty mieszkasz gdzieś niedaleko od schroniska?)
Z pozdrowieniami dla Wszystkich:-)
i pieknych Świąt:-)

Własnie jest kolejna deklaracja dla Perełki:-)
Dzika_Figa prosimy poprowadz finanse Perełki, bo nie wiem czy Capri też prowadzisz?

Posted

Jak Gazzy się zgodzi, to ja bym radziła przejęcie wątku przez kogoś bardziej.. rzutkiego? (bez obrazy, Gazzy)
Ja jestem spoza warmińskiego, widzę, że tu w ogóle dość mały ruch (w porównaniu np. ze śląskim). Nie zamierzam się mądrzyć, ale wrzuciłabym na ogólny, zaprowadziła porządną "księgowość", znalazła hotelik - są jakieś miejsca, dała więcej ogłoszeń. Wiem, że Capri niemłoda, więc i wyróżnione allegro może nic nie dać (ale koszty, jakby co, pokryję - sama nie umiem zrobić, niestety). Ale ja ostatnio dzięki paru dobrym zdjęciom i dobremu tekstowi znalazłam dla starszej suni domek, że palce lizać i sama bym tam chętnie zamieszkała...
Wiem, fajnie się pisze - zróbcie. Ale ja nie przejmę wątku Capri, zresztą tylko dlatego, że jestem z drugiego końca Polski, a to jednak musi być osoba, która ma kontakt z psem.
Jeśli - poza "dobrymi radami" i deklaracją mogę cokolwiek pomóc - dajcie znać. Ale proszę, niech ktoś się za Capri weźmie porządnie, " z kopyta". Ona siedzi w schronie i nic więcej z siebie nie da.
Dzięki, Wojtuś, za post, bo jakoś mi mniej głupio się odezwać po nim:)

Posted

Randa , dzięki za wieści - znalazłam wątek. Jutro zadzwonię do pani ze schroniska i dokładnie się dopytam jak to jest z tymi suczkami. Jeżeli je będzie w miarę akceptować to ją tam ogłoszę. Wyczytałam na wątku , że sunia musi akceptować sunię - szczeniaka. Capri chyba nie bardzo. Ale dowiem się wszystkiego. Póki co to ogłoszę Perełkę :)

Posted

Jestem i tu... poproszono mnie o prowadzenie finansów Capri...
Jak nie ma nikogo innego, to dobra - przecież nie odmówię...
Wojtuś - obiecaj mi, że będziesz mieć choć wyrzuty sumienia, jak zwariuję od tej księgowości...

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Jestem i tu... poproszono mnie o prowadzenie finansów Capri...
Jak nie ma nikogo innego, to dobra - przecież nie odmówię...
Wojtuś - obiecaj mi, że będziesz mieć choć wyrzuty sumienia, jak zwariuję od tej księgowości...[/QUOTE]
Małgosiu wielkie dzięki:loveu:
Nie wariuj proszę:-) Znajdżmy Wszyscy jeszcze fajne miejsce dla Capri i Perełki:-)
Po całej akcji myślę o nich cały czas:-)
Pozdrowienia dla Wszystkich:-)

Posted

Trzymamy mocno kciuki za :loveu:Capri!!!
Trochę szczęścia też siepsince należy...:loveu:
pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzajcych Capri:loveu:

Posted

Cioteczki i wujaszkowie, CAPRI też musi mieć swoje 5 minut, i chyba ma. Dziś podała mi telefon pewnej pani gazzy. zadzwoniłam natychmiast i jest zdecydowana zaadoptować CAPRI, wiedząc o niej wszystko a głównie to że ratuje jej życie, akceptuje też podpisanie umowy adopcyjnej. Pani ma koty ale z doświadczenia wynika że takie wiekowe sunie za kotami raczej nie biegają, a takiego zachowania nie stwierdziła też opieka CAPRI W SCHRONIE. Mam wymagane dokumenty adopcyjne i rano wysyłam na otrzymany adres tej pani, do wypełnienia i dalszego wysłania do kierowniczki schronu. Aby formalnościom stało się za dość poszukamy kogoś do tzw wizyty przedadopcyjnej jak najszybciej i " zaklepiemy" suneczkę to najbliższego transportu. pozostanie do "akcji" wcale nie zapomniana PEREŁKA i Tinka.

Super leonardo że oferujesz pomoc. tak nam w przypadku tej całej grupy jest potrzebna.

Takie starsze psiaki są mało adoptowalne z portali internetowych. Mają natomiast wzięcie z gazet, bo te czytają starsze osoby najbardziej zaintersowane takim wiekiem i potrzebą opieki a nawet nadopiekuńczości, o która łatwo u starszych wrażliwych ludzi. Ci na internet nie wchodzą za często.Trzeba pisać ogłoszenia do np. Dziennika Zachodniego. to działa. Na ogłoszenie jednego psika wyadoptowujemy teraz nasze 3 lub 4 psiaki!!!(podobne zaproponowane za już odebranego)

poslałam kase na ogłoszenia dla Rudzikaa, LAPSA, W SUMIE 4 PSIAKI. ick, dzika figo, wybierzcie natychmiast na kogo chcecie (4) i poślijcie fotki i opisy ogłoszeniowe do amesalizm. czas na ogłaszanie. kasa już doszła.

na PEREŁKE można zamiast Capri bo jak się adopcja uda to szkoda szansy, a jak nie to zrobimy dodatkowo.

dajcie mi konto na pw na wpłaty na Rudzika, Doga i LAPSA bo nie mam a chce te niepełne deklaracje trochę podeprzeć, trzeba wznowić agitację bo przecież w czasie akcji nie bardzo było można wszystkiego na watkach pisać by psiakw nie narażać, dlatego tak nam finanse kuleją, może leonarda wspomoże też pomoca w rozsyłaniu i jakimś grosikiem. J a po uzupełnieniu wszelkich zaległości, będę agitować i wspierać wątki.Możejuz od jutra.

Posted

Tereniu dziękujemy, to wspaniałe wieści:-)
Wczoraj jak Gazzy nie mogła się do Ciebie dodzwonić, zadzwoniła też do mnie i wyszukała że Capri miałaby domek w woj. Dolnośląskim, to ja sobie myślę że dzisiaj zkontaktuję sie z Ketunią i będziemy szukać osoby z tamtego rejonu do sprawdzenia domku, a tu tymczasem ......... wszystko już wyjaśniłaś w poście.

Gazzy, Tereniu i my Wszyscy na wątku trzymamy kciuki aby się adopcja udała:-)

Posted

Tereniu na wątku u Asia76 znalazłem cioteczkę z Dzierżoniowa;
adkaaaaa5,
wiem Tereniu że masz na pewno sporo znajomych w tamtych stronach, czekamy na Twój sygnał;-);-)

Posted

No to trzymamy mocno kciuki....za Capri
A jeżeli chodzi o te pieniądze na ogloszenia dla Capri to poczekajmy do szczęśliwego końca.
A na Perełkę też przekazałam to 10 zł na jej ogłosznia...

Posted

Dzięki wielkie wojtuś za namiar,niestety nie znam nikogo z Dzierżoniowa, . teraz jadę do OBORNIK z dwoma psikami, zaraz po powrocie pisze pw do dziewczyny może pomoże. Oby sie udało biednej CAPRI. Nalezy sie jej dobry domek.