Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aha i koniecznie proszę zróbcie wyróżnione allegro na 7 dni - i napiszcie , ze sunia ma 7 dni pozniej eutanazja - czasami ludzie się litują i pomagają.
te 12zł za wyróżnienie mogę komuś pożniej przelać na konto ze skarpety psiaka - niestety więcej nie mogę dla niej zrobić , bo u nas też psy które trzeba do hotelu wysłać, bo będą inaczej uśpione :-(, ale pospamuje trochę dogomaniaków im więcej ludzi się dowie, tym większa szansa, ze uda się jej pomoc

Posted

Basia, Twój podpis działa ;)
wpisuję Capri w swoje cotygodniowe ogłoszenia razem z moimi przytulakami z Rasztowa. Tylko potrzebuję konkretne informacje: Czy jest możliwość transportu -jak daleko? Jaki numer telefonu ma się znaleźć w ogłoszeniach i kim jest osoba, do której ten numer należy -w sensie czy ta osoba odpowiada za przeprowadzenie od początku do końca adopcji (sprawdzenie domu, zapewnienie transportu, podpisanie umowy adopcyjnej, przeprowadzenie wizyty poadopcyjnej)?

(Wiem, wiem, marudzę.. ale mam złe doświadczenia..; znajduje się chętna rodzina, a nagle nie ma kto "wyjąć" psa ze schroniska albo nikt tak na prawdę psa nie zna; nie wie czy lubi koty albo czy ma alergię na wołowinę...)

Posted

zoja. napisał(a):
wpisuję Capri w swoje cotygodniowe ogłoszenia razem z moimi przytulakami z Rasztowa. Tylko potrzebuję konkretne informacje: Czy jest możliwość transportu -jak daleko? Jaki numer telefonu ma się znaleźć w ogłoszeniach i kim jest osoba, do której ten numer należy -w sensie czy ta osoba odpowiada za przeprowadzenie od początku do końca adopcji (sprawdzenie domu, zapewnienie transportu, podpisanie umowy adopcyjnej, przeprowadzenie wizyty poadopcyjnej)?

(Wiem, wiem, marudzę.. ale mam złe doświadczenia..; znajduje się chętna rodzina, a nagle nie ma kto "wyjąć" psa ze schroniska albo nikt tak na prawdę psa nie zna; nie wie czy lubi koty albo czy ma alergię na wołowinę...)

Byłoby super gdybyś mogła poogłaszać Capri.
Nr kontaktowy jest do Gazzy. Dziewczyna ma dopiero 15 lat.
Transport udałoby się skombinować. Nie wiem tylko jak z wyciągnieciem jej ze schroniska.
Z tego co wiem to najlepiej jakby apro była jedynym pieskiem w domu. Z suczkami się nie zgadza.

Posted

zoja. napisał(a):

Byłoby super gdybyś mogła poogłaszać Capri.
Nr kontaktowy jest do Gazzy. Dziewczyna ma dopiero 15 lat.
Transport udałoby się skombinować. Nie wiem tylko jak z wyciągnieciem jej ze schroniska.
Z tego co wiem to najlepiej jakby Capri była jedynym pieskiem w domu. Z suczkami się nie zgadza.

Posted

[FONT=Arial]Tak na szybko: może coś w tym typie:[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Eutanazja czy Emerytura –oba słowa na „E” a jaka różnica… [/FONT]
[FONT=Arial]Capri to ok. 12-13 letnia sunia. W jej schronisku, w miejscu gdzie spędziła tak wiele lat jest przepełnienie… Jak myślisz; co robi się ze starymi psami w schroniskach? [/FONT]
[FONT=Arial]POMÓŻ URATOWAĆ CAPRI![/FONT]
[FONT=Arial]Zostało jej tydzień życia jeśli natychmiast nie znajdzie domu.[/FONT]
[FONT=Arial]W schronisku potrzebne są miejsca dla młodych, silnych psów i to, jak mądrym, oddanym i przyjacielskim psiakiem jest Capri nie ma tam znaczenia…[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Sunia jest średniej wielkości, sięga do kolana. Może ważyć 10-15kg. Nie miała szczęścia, albo tak zwanej „siły przebicia” -w schronisku jest bardzo długo i nikt się nią nie interesował. Najpierw siedziała w boksie z kilkunastoma dużymi psami. Później ze starszymi psiakami, aż w końcu wylądowała w boksie z dwoma małymi dziadkami…Czasem umiała się im przypodobać, czasem była przez nie gryziona… Może Capri nie jest najpiękniejsza, ale ma w sobie coś takiego, co człowiek zapamiętuje na całe życie. Coś, co każe wierzyć, że ten właśnie psiak potrafi docenić każdy przeżyty dzień. Kiedy podchodzi, wesoło merda ogonem i patrzy głęboko w oczy; cały czas z nadzieją, z miłością i ogromną prośbą... Prośbą o jeszcze jeden dzień, o jeszcze jeden spacer, o dotyk, o ciepłe słowo.

[/FONT] [FONT=Arial]Jeśli masz złote serce i potrafisz odpowiedzieć na to ogromne pragnienie miłości, proszę, zadzwoń, adoptuj... [/FONT]
[FONT=Arial]Tel. XXXXXX[/FONT]

ranyyyy... jak to dogo dziś działa... zgroza!
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Powinno być wcześniej ustalone kto i jak wyciąga sunię ze schronu, kto dowozi itd. -jak znajduje się rodzina nie ma czasu na ustalenia.. -uwierzcie mi -lepiej mieć plan, bo rodziny nie lubię czekać, a psów do adopcji są, lekko licząc, tysiące.. .

Gazzy -możesz mi podać swój numer telefonu i adres e-mail na prv ?

Rozumiem, ze sunia jest w Szczytnie w woj.pomorskim? (jest też wieś Szczytno w woj.wielkopolskim i kilka innych..)

Posted

Dziewczyny, szukajcie domku, hoteliku, czy co tam macie w planie... Capri nie jest nieładna, ona ma coś takiego w sobie... mnie urzekła:) Deklarowała 50 jenorazowo, 30 na stałe. W razie czego, mogę wpłacić za rok z góry - byłoby na pierwszy miesiąc, potem znajdzie się coś dalej. Dawać ją do góry!

Posted

Dziewczyny, szukajcie domku, hoteliku, czy co tam macie w planie... Capri nie jest nieładna, ona ma coś takiego w sobie... mnie urzekła:) Deklarowała 50 jenorazowo, 30 na stałe. W razie czego, mogę wpłacić za rok z góry - byłoby na pierwszy miesiąc, potem znajdzie się coś dalej. Dawać ją do góry!

Posted

[quote name='leonarda']Ja deklarowałam, ja - nie ona, oczywiście:)[/QUOTE]
Dziekujemy w imieniu Capri...dla niej też szukamy...ale brak deklaracji....