Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hopaj do góry śliczna nasza suniu...może to właśnie dzisiaj ktoś Cię zauważy?

Popatrzcie na bazarku: Mmbbaj kochana, dała swój (kapitalny) obraz olejny do wylicytowania na rzecz Żanetki...wejdżcie tam i popatrzcie, a może się skusicie? To ładna rzecz i bardzo wartościowa...?

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj byłam u Hani i dostałam ,,białego kruka"- cenną rzecz- jest to ksiązka bardzo wartościowa dla beaglomaniaków. autor Andrew Vallila ,,Guide to owning a Beagle" (wydana w 1996 w USA a zakupiona w Londynie). Są piękne fotki i wiele fajnych informacji o tej rasie, format zeszytu. Nawet jest naklejona cena (sprzed 12 lat- 5 Funtów :evil_lol: ).
Kochana Hania dała tą książkę na aukcję na rzecz Żanetki.
Imanca- masz jakieś pomysły?
Hania uważa, że ta książka powinna zostać wystawiona na aukcję za minimum 50 zeta na starcie.
Czy jest jakieś oddzielne forum dla Beagli? Wydaje mi się, że nie Allegro w tym wypadku a info dla ludzi z kręgu tej rasy by się przydało (?), jak myślicie?

No i dała jeszcze na rzecz Żanety (nową) linkę treningową (20m),wstawię ją zaraz na nasz bazarek.

Imanca, a co z Twoją aukcją moich kubków i książeczek na Allegro? Podliczona?

Posted

Aukcja podliczona - z allegro 99,80zł + 40zł poza allegro = 139,80. Opłata dla allegro 30,02 zł. Pozostaje 109,78. "Niech stracę" ;) - 110 mamy na Żanetkę i Żelki - ale mam przykre doświadczenia, więc od razu napiszę, że to kwota zadeklarowana!!
Jedna Pani od razu się skontaktowała, niestety od drugiej nie ma odzewu :(
Jak tylko coś się zmieni, to dam znać.

Posted

Imaneczko, daj zaraz znać...bo gdyby było 110zł to dobra kwota :multi:

Czy jest jakieś forum oddzielne gdzie spotykają się ludzie od Beagli?
Proszę, pomóżcie...

Posted

No nie jest źle ;-) A Imanca tak się marwtiła że nic z tego nie wyjdzie...Teraz liczymy , że wszystcy kupujący okażą się solidni i wpłacą ...może nawet troszkę więcej.

Posted

Obiecałam Imnace że nagłośnię sprawę...
Imanca zasłużyła na duże brawa. Dzisiaj osobiście przekazała kubki dziewczynie, która je nabyła. W ramach podziękowań Imanca zmagając się z przeciwnościami losu, wydrukowała zdjęcia Żanetki i oprawione wręczyła tej osobie. Żanetka tak zauroczyła nową właścicielkę kubków, że ta zadeklarowała regularne wpłaty na naszą sunią...
Zobaczycie Żaneta jeszcze kogoś zauroczy na zawsze ;-)

Posted

Kilka dni temu widzialam Żanetkę. Od razu dodam też, że widziałam Ją też w schronie ( mam porównanie). Wierzcie mi lub nie, ale... jestem w szoku :crazyeye:

Prawda jest taka- nie robilam sobie wielkich nadziei na socjalizację tej suni... Ale od kilku dni jestem pod OGROMNYM wrażeniem :-o
Wyobraźcie sobie, ze jak weszlam do pomieszczenia w którym przebywa Zaneta, SUNIA ucieszyla sie na moj widok ( nie zna mnie kompletnie)!
Machala ogonkiem i podeszla do mnie :multi: :multi: :multi: Widzialam w Jej oczach po raz pierwszy chęć kontaktu z człowiekiem!!!
Dla nie wtajemniczonych dodam, ze w schronisku chowala sie przed wzrokiem ludzkim, chciala byc niewidzialna...
Dlatego uwierzcie w Jej przyszlosc- przysiegam -jest to obiektywna relacja! Kto nie wierzy - zmieni zdanie po ujrzeniu psa na 100%.

A tak na marginesie - ONA jest przepiękna! Ma w sobie taki spokój, powagę, dostojność i mądrość w oczach!
Aż wstyd, że dopiero teraz to dostrzeglam :oops:

Posted

Ania W napisał(a):
Obiecałam Imnace że nagłośnię sprawę...
Imanca zasłużyła na duże brawa. Dzisiaj osobiście przekazała kubki dziewczynie, która je nabyła. W ramach podziękowań Imanca zmagając się z przeciwnościami losu, wydrukowała zdjęcia Żanetki i oprawione wręczyła tej osobie. Żanetka tak zauroczyła nową właścicielkę kubków, że ta zadeklarowała regularne wpłaty na naszą sunią...
Zobaczycie Żaneta jeszcze kogoś zauroczy na zawsze ;-)

BRAWO IMANCA!!!!!!!:kiss_2::klacz::happy1::calus:
a Zanetka jest przepiekna mnie serce boli , że nie moge dać jej domku , mysle o tym za każdym razem gdy ją widzę, ostatnie zdjęcia mój TZ oglądał i powiedział że ślicznotka z niej prawdziwa.;)
Ja ją poznałam w minioną zime sama nie wiem jak ona przezyła w tym schronie , siedziala w miejscu gdzie był Filip tuż przy siatce, buda zakopana w śniegu , w środku śnieg! a ona na tym leżała.........a sierść króciutka......:-(

Posted

Zawsze wierzyłam w Żanecię i w to, że będą z niej ludzie :multi:
To bardzo inteligentny pies. Jest śliczna i znajdzie doskonały dom, wierzę w to mocno. Początki zycia miała tragiczne- czas by się jej odwrócił zły los prawda?

Właśnie zamieściłam aukcję książki o Beaglach na ich forum (wywoławczą cenę dałam 50 zeta)- trzymajcie kciuki...:p

Posted

Sprawa jest taka - mam na Żanetkę 150 zł, które muszę wpłacić Emir z mojego konta i móc wysłać potwierdzenie kobietom z aukcji :) Jeszcze 10 zł wpłynie z bazarku za anioła dla Żanetki od Celiny12 na AFN.
Jak już pisała Ania_W jedna dziewczyna zainteresowana była pomocą dla Fundacji. Uzgodniłyśmy, że będzie wpłacać jakąś kwotę co miesiąc na Żanetkę a my (ja i ona) pozostaniemy w kontakcie mailowym :)

No i tu muszę zaznaczyć jedno - nie tylko rasy polskie mają wspaniałych właścicieli - ta dziewczyna ma 3 psiaki ze schroniska i biszkoptową labradorkę (tak jak moja Neli - patrz avatar) - wiadomo, że jaki pies taki pan! A labradory są cudne :loveu: No i od razu poczułam, że coś nas łączy ... :cool3: Moja skromność rządzi !! :evil_lol:

Ps. A przeciwności losu były okropne, ale ma się tę intuicję i instynkt. Rameczki bardzo ładne - ze zdjęciem Żanci z Żelkami, na tle 1) fiolet, 2) granat :) Zawsze miło coś takiego dostać w ramach wdzięczności za okazaną pomocną dłoń. Ja bym się ucieszyła takim "gratisem" :)

Posted

Kochani wpłaty na Żanecię prosimy kierować na:

Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m 19
14-100 Ostróda

VOLKSWAGEN BANK
78213000042001038801430001

Nareszcie mamy na dogo własną pomocową oficjalną fundację i ona ma już czynne od -po świetach- konto!!!

I oczywiście/OBOWIĄZKOWO z dopiskiem: ŻANETA

Imanca: zrobiłaś naprawdę kawał doskonałej-fachowej roboty:loveu: :multi:
Czekamy (po rozliczeniu całości) na wpłatę :multi:

Czyli do Emir poleci rozumiem 160 zł? Na subkonto Wegrowskie? Z dopskiem ,,Żaneta"-styczeń?
Muszę ,,pilnować" wpłat do Emir bo z tym co wysłała Sabina1 będziemy mieli tam razem 260 zł ( a resztę musimy ,,uzupełnić"...z ANF i może z aukcji mam nadzieję)

Trochę się zdenerwowałam teraz...Mam nadzieję, że tej Pani podałas konto do Emir? Bo jeśli poprzednie na ANF to będzie problem...:razz:

Posted

Pani wpłacać będzie bezpośrednio Emirowi.
Ja wpłacam Emirowi 146, a na AFN od Celina12 idzie 14zł. (Pokryłam koszty przesyłki, a Celina uzupełni większą wpłatą na AFN na Żanetkę).

Posted

Koniec miesiąca tuz tuż- styczeń za pasem, więc piszę.
Na dzisiaj sprawa wygląda tak:
Na koncie u Emir za styczeń-Żaneta- mamy 100 (od Sabiny1) plus 146 (z aukcji na Allegro)= czyli 246zł

+Na AFN- czekamy na stan wpłat -powinien być podany jutro (póki co jest nadal 110zł; ale brak wpłaty-wpływu od Samograj i /Imanca:brak tej wpłaty 14zł od Celiny więc dopiluj tego).
Ja mam w domu 30zł od Mmbbaj (jutro wpłacę na AFN) za aukcję linki treningowej-(daru dla Żanetki od Hani).

Coś jeszcze się dzieje. Cały czas jest prowadzona przezemnie aukcja (do końca stycznia) na Beaglach-książki od Hani-na razie mamy wylicytowane przez Tomo-55zł (zobaczymy-co dalej i czy na tej kwocie- stanie-?).

Czyli- nie ma się co martwić, za styczeń zapłacimy ( i nawet być może będzie już coś na luty?)
Jest dobrze :multi: Zrobię podliczenie 1go.

Posted

No i jest stan na AFN na 28go (Samograj:jest :p od Celiny12:jest:p )
mamy tam w sumie 305 zł.

Czyli 305 Plus (to co jest u Emir) 246zł= 551zł :multi:

Czyli 551-450 (za styczeń)=101 zł mamy już na luty (BRAWO!!!!)
Tak bardzo dziękujemy ...!!!!

Tak się cieszę. Wspólnymi siłami - daliśmy (znowu) radę!!!

Zaraz napiszę do Emir- niech wystawi f-rę dla AFN (i uruchamiam dopłatę do stycznia ze skarpetki Żanetki=czyli kwotę 204 zł)

Posted

Haniu: książka o Beaglach-Twój dar dla Żaneci- właśnie została wylicytowana na 65 zł :multi:

Poprawiam: juz mamy 70 (nawet żeśmy o takiej super cenie nie marzyły!!!)

Posted

A ja w tak zwanym międzyczasie ,,handluję" własnymi płytami na Galerii Sabiny1 (,,Wróciłabym do Caro i S-ka ...ale żal"), ZAPRASZAM!!!
No i mamy na tą chwilę deklaracje wpłaty na Żanecie- na AFN-60 zł :multi:

Posted

Wpłaciłam emirowej 147zł i popłaciłam rachunki za allegro. Wpłaciłam z tytułem wpłaty, że na utrzymanie Żanetki i Żelków styczeń 2007 :) I dopisałam, że to z allegro od użytkowników Callipso24 i buniusz.
Mam nadzieję, że dobrze wszystko zrobiłam :)

Posted

BRAWO :multi: Imaneczko, doskonale wszystko ,,zrobiłaś" i
wielkie dzięki :loveu:

UWAGA: Z powodu prośby od Emir, chcę tu napisać, że od teraz wpłacamy wszystkie pieniądze na Żanecię na jej fundacyjne konto (oczywiście z dopiskiem dla Żanety)- a nie jak do tej pory na AFN.

A ponieważ trzeba to jakoś pilnować (miesięcznie), to proszę PLIZZZZZ o info na pw kto i kiedy i ile wpłaca.

FUNDACJA EMIR
Oddział ul Słoneczna 4
96-321 Żabia Wola

BANK SLĄSKI O/GRODZISK MAZ

80 1050 1924 1000 0023 0438 1029

Posted

Dziewczyny - można zacząć szukać domku dla Żanetki. Jednak osoba, do której trafi sunia musi być łagodna, wyrozumiała i cierpliwa.
Aktualnie Żanetka mieszka już u Emir w domu jednak pomimo tego, że widac postępy w jej socjalizacji nadal jest lękliwa. Taki stan może sie utrzymywac bardzo długo (nawet do roku) ale Emir nie widzi juz w tej chwili przeciwskazań do rozpoczecia akcji adopcyjnej.Jesli jej nowy opiekun będzie pełen miłości i poswięci jej czas to będą z niej psy (parafrazując)
TAK WIĘC DO DZIEŁA!!!!