Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brucio napisał(a):
trzymam kciuki za Zanetke i malenstwa ....no i za Was....

Ja też cały czas sercem z Wami bo tylko tyle mogę...dzisiaj bałam się tu zajrzeć...cioteczki, co tu pisać...tak bardzo Wam dziękuję :loveu: bo to dzięki Wam te trzy odrobinki żyją...oby najgorsze minęło i oby teraz już tylko zdrowiały...!!!

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem od Folen ,że trójeczka ma sie coraz lepiej, ale chudzinki ponoć z nich......choroba dala im sie we znaki.Kto wie jak mozemy je podtuczyc w warunkach schroniskowych??? potrzebujemy karmy dla rekonwalescentów chyba.........bo to szkapinki malutkie.......

Posted

Potwierdzam, maluchy czują się lepiej, nawet podbrykują i się bawią troszkę, ale chude są strasznie, szczególnie jeden maluch.. A Żanetka? To już nie ten sam pies, co kiedyś..

Posted

Kochani nie ma na co czekać, Folen zakupi dobre puszki dla szczeniaczkow jakie uda sie w Węgrowie i zawiezie dla dzieciaków, w związku z tym bedziemy musialy 40 zl które ma Zaneta na AFN przeznaczyc na to.Chyba ze ktos ma na zbyciu takie puszki i podaruje maluchom w schronisku???

Posted

Enia, oczywiście, że trzeba kupić choć puszki maluchom i je podkarmić ( a te pieniądze akurat można teraz wykorzystać).Dobrze, że Folen może zrobić zakupy i zawieżć im choć trochę lepszego jedzenia.

Posted

pajunia napisał(a):
jesli nie masz jak tam dojechac, to mozesz do mnie przyjechac, zajmiesz sie moimi piecioma psami tutaj, moja rodzina, przejmiesz moje obowiazki zawodowe, a ja zaraz tam pojade. To chyba nie powinno dla ciebie stanowic problemu. Przeciez pisalas mi w priwach, ze jestes bezrobotna .Wiec zapraszam i zaraz jade na rancho.

pajuniu , ja nie jestem bezrobotna , ja mam dzieci ,ktorych nie moge zostawic samych ,a one chodza do szkoly , prosze bys czytala dokladniej , a srodkow finansowych mi na taka wycieczke do ciebie tez brak .jak sobie wyobrazasz , jak ja moge pilnowac twych psow ,ktorych nie znam ? jak ty bys je zostawila pod opieka kogos ,kogo nie znasz??ja bym mego psa tak z kims obcym nie zostawila :shake: .

Posted

Czy nie mozna by dawac szczeniakom troche namoczonego suchego jedzenia?
Nie wiem czy pani kierowniczka zuzyla juz wszystko z tego co przywiezlismy, ale jesli nie - mozna by to przeznaczyc dla szczeniat, tylko przedtem trzeba przez 12 godzin moczyc w wodzie, najlepiej czystej, albo - jesli jest ta z bajora - to w przegotowanej.
Z tego co pamietam (mialam kiedys szczeniaki) mozna szczenietom dodawac "dorosle" jedzenie juz od 4 tygodnia zycia.

Posted

pajuniu , ja nie jestem bezrobotna , ja mam dzieci ,ktorych nie moge zostawic samych ,a one chodza do szkoly , prosze bys czytala dokladniej , a srodkow finansowych mi na taka wycieczke do ciebie tez brak .jak sobie wyobrazasz , jak ja moge pilnowac twych psow ,ktorych nie znam ? jak ty bys je zostawila pod opieka kogos ,kogo nie znasz??ja bym mego psa tak z kims obcym nie zostawila .

Coraz czesciej sie zastanawiam, gdzies ty byla, gdy rozum rozdawano.:shake: zeby prostej ironii nie pojac. :crazyeye:

Posted

Maluszki szukaja dobrych domków, sa chudziutkie ale przesłodkie, miłość i dobre jedzonko jest im teraz najbardziej potrzebne.Gdy maluszki znajdą domki Zanecia idzie na tymczas do kochanej Bea.
Pomóżcie nam szukac dla nich dobrych domków!one są na wątku węgrowskich maluszków...........w największej potrzebie jest Nutka, słaba chudzinka........
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2245216#post2245216

Posted

[quote name='pajunia']Coraz czesciej sie zastanawiam, gdzies ty byla, gdy rozum rozdawano.:shake: zeby prostej ironii nie pojac. :crazyeye:

:evil_lol: nie tam gdzie ty stalas :evil_lol: ,bo gdybym stala tam gdzie ty to bym miala glowe do interesu i plywala w kasie , ale ja juz taka jestem ,pieniadze to nie wszystko.
ciesze sie ze ten zew o pomoc to tylko ironia z twej strony i ze zadnej pomocy nie potrzebujesz:multi: , naprawde kamien mi z serca spadl i juz wiem ze ty te maluszki po cichutku wzielas ,tylko przy twej skromnosci nie chcesz rozglosu:lol: , jestes wspaniala.

Posted

Jak się ma Żanetka i jej trójeczka maluszków?
Piszcie cioteczki kochane.
Wiem, że Olga132 i AniaW były dzisiaj w schronie (zawieżć styropian do oceplenia bud) i przy okazji zawiozły im trochę lepszego gotowanego jedzonka...

Posted

bea100 napisał(a):
Jak się ma Żanetka i jej trójeczka maluszków?
Piszcie cioteczki kochane.
Wiem, że Olga132 i AniaW były dzisiaj w schronie (zawieżć styropian do oceplenia bud) i przy okazji zawiozły im trochę lepszego gotowanego jedzonka...

Zanetka wygląda calkiem dobrze jak na mamcię tylu maluszków, ta trójeczka która zostala w miare , oprócz jednej malusiej suni strasznie chudziutkiej, ale juz podjada myśle,że będzie dobrze tylko trzeba jej dawać oddzielnie i pilnowac żeby zjadla wszystko bo tatmte male ją odpychają od miski.Ja zawiozlam dla maluszków ugotowaną wątróbkę pojadly aż milo popatrzeć, ale Ania zaskoczyla mnie , ponieważ zawiozla dzieciaczkom weki mięsne!!!! calą torbę sloików z mięskiem, czyli pojedzą sobie super! Acha i jeszcze zostawilam 10 puszek dla juniorków.
Pilnie szukajmy domków, żeby do zimy zdążyć.

Posted

Żanetka ma zapewniony tymczas ale dzieciaki pilnie szukają domków. Zuzia, maleńka chudzinka, potrzebuje dużo ciepła i serca ale jest wesoła bardzo przymilna i...gadułka

to Żanetka z Zuzią

Zuzia w objęciach p. kierowniczki

tu widać jaka z niej chudzinka ...

Druga sunieczka też drobinka( choć nie taka), ale piesek ma się dobrze :-)

Posted

Mnie zupełnie adopcje ,,nie wychodzą":shake: ...błagamy tu o dom dla szczeniaczków cudem uratowanych po parwo: dwóch pięknych suczek i jednego pieska...pomóżcie!!! Zwlaszcza chudzinka ogarkowa podpalana ślicznie Zuzia potrzebuje domku na wczoraj na JUŻ...