Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Mam pewien problem.
Jestem szczesliwa posiadaczka yorka w wieku 6 mies o imieniu Dakar. Mieszkamy w mieszkaniu 42m. Bardzo zalezy mi na kupnie cocker spaniela i prosze o pomoc. Czy on dogada sie z moim pierwszym pieskiem i czy mieszkanie o takich wymiarach bedzie dla niego wystarczajace???
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Agnieszka. ;)

• 2 weeks later...
Posted

jeśli york akceptuje inne psy, to powinny się dogadać.
Dla spaniela nie jest ważna wielkość mieszkania, tylko długość spacerów. A musisz pamiętać że spaniel potrzebuje o wiele więcej ruchu niż york

Posted

Dodam tylko, że spaniel to nie jest pies, który będzie tylko leżał i pachniał, to pies myśliwski, który potrzebuje spacerów i pracy z człowiekiem.

Spaniele zazwyczaj nie mają problemów z dogadywaniem się z innymi psami, chyba że zostały źle wychowane.

Posted

Aga&Dakar napisał(a):
Zapewniam Cie, ze york tez nie jest psem, ktory lezy i pachnie. Wbrew opinii lubi duzo biegac, bawic sie i aktywnie spedzac czas.

Oczywiście, cieszę się, że masz takie zdanie. Jednak spaniel wymaga więcej spacerów i wysiłku niż maleńki yorczek. ;)
Moja kumpela ma spanielkę i yorczkę (york był drugi) i sunie świetnie się dogadują, chociaż na początku spanielka nie była zachwycona małym włochatym gryzoniem. A teraz są najlepszymi przyjaciółkami. :p