ata Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 szukam materialow dotyczacych strzyzenia , trymowania ,no i w ogole wszystko o pielegnacji psow i kotow:cool1: z gory serdecznie dziekuje Quote
ata Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 ludzie ratujcie:placz: niedlugo ide na rozmowe w sprawie pracy , zawsze chcialam pracowac przy /z zwierzetach teraz mam szanse , ale potrzebuje konkretnych materialow , zebym mogla zablysnac na rozmowie kwalifikacyjnej;) Quote
czapla Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 To nie jest takie proste hmmm ktos tu kiedys polecal jakas pozycje na temat pielegnacji, przygotowania do wystaw, w wersji anglojezycznej. Po polsku jest niewiele, w zasadzie w kazdej ksiazce poswieconej danej rasie lub grupie psow (ksiazki z serii "Hobby") jest rozdzial poswiecony pielegnacji. Z tym, ze z samej ksiazki, to sie nie nauczysz niestety. W tej materii najlepiej jak Ci ktos pokarze, a pozniej duzo cwiczysz - pare razy spaskudzisz okropnie, ale w ktoryms momencie zacznie Ci wychodzic. Na dogo, tez jest sporo tematow na ten temat, mnie szczegolnie interesuja terriery, wiec jesli poszukasz w tematach o ariedale i welshach (pozostale terriery), to znajdziesz wiele cennych wskazowek na temat trymowania i to od praktykow. Quote
ata Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 mam duzo cwiczyc?? ale na kim , na czym? osoba u ktorej mam szanse na prace , chce wyslac "najodpowiedniejsza osobe" na kurs ....... a gdzie moge znalesc podstawowe zwroty zwiazane z tym fachem:oops: czapla -dziekuje Quote
Cathedral Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 ata - czemu nie pogrzebiesz w googlach? Wpisujesz hasła typu: trymowanie, strzyżenie psa, pielęgnacja psa, grooming (z ang. strzyżenie). Kiedy przymierzałam się do pierwszego samodzielnego strzyżenia swojego psa, to szukałam "strzyżenie goldena" itp. Można też wyszukiwać w grafice - może trafisz na jakies fajne ilustrowane strony o strzyzeniu. Quote
ata Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Cathedral-dzieki , masz racje jakos mi tak do glowy nie przyszlo:oops: ja w tej chwili mam alalabradorkaretriverka:evil_lol: jej sie nie da ani trymowac ani obcinac:shake: a nikt z sasiadow mi nie da swojego piesia, zebym na nim eksperymentowala:evil_lol: w schroniskach tez przewaznie krotkowlose:roll: Quote
Cathedral Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Poogladaj sobie w sklepach zoologcznich (internetowych) - jakie mają przyrzady do pielegnacji w ofercie. Quote
Olivka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Bardzo dobre opracowanie mają czesi i niemcy. Można zamówić z tamtejszych sklepów internetowych. Wystarczy, że wpiszesz tytuł Grooming na www.google.de i powinno Ci coś ciekawego wyskoczyć, być moze do wydruku. Spróbuj. Quote
czapla Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 A czemu sasiedzi nie chca Ci zaufac?;) :lol: Przyjezdzaj do mnie - na jednym kerraku Ci pokarze, a drugiego dam zrobic - oczywiscie raz to malo by sie super nauczyc, ale czlowiek wyrabia sobie jakis poglad i umie sie zabrac do sprawy Quote
oki Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 ooo czapla, ja chętnie bym skorzystała.... jeszcze przed czerwcem ;) Quote
czapla Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 oki - nie ma problemu, ja sie chetnie wysluze cudzymi raczkami:cool3: Mam 3 sztuki, wiec jest co robic. Z tym, ze musze byc uprzedzona, zebym zapuscila futra do roboty:razz: Quote
Cheritka Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Możesz do mnie napisać na priv to Ci chętnie coś pomogę. Ja już trochę się na tym znam, bo kilka lat juz strzygę. Quote
Cheritka Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Ja w dalszym ciągu się uczę i chętnie bym kupiła książki na ten temat, ale niestety nie ma u nas takich. Quote
lothia Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 to mnie zmartwiłaś, bo szukam takiej książki, jeżeli to jeszcze aktualne to mogę podesłać stronkę ze strzyżeniem grzywaczy Quote
Cheritka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Witam, dawno nie zaglądałam do Was. Kupiłam tą książkę ''Poradnik pielęgnacji psa'' A. Janowskiego wczoraj na Targach Zoologicznych. jak przeczytan, to Wam powiem co to jest. Na pierwszy rzut oka nic w niej nie ma dla fachowca, chyba bardziej jest dla amatorów niż dla fryzjera. Quote
Cheritka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Poproszę o rady i o stronki, bardzo chętnie korzystam z dobrych rad :eviltong: :eviltong: [quote name='lothia']to mnie zmartwiłaś, bo szukam takiej książki, jeżeli to jeszcze aktualne to mogę podesłać stronkę ze strzyżeniem grzywaczy Quote
lothia Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 po angielsku ale z obrazkami:lol: http://www.crestars.com/grooming.htm http://www.crestars.com/grooming_puff_1.htm tu są różne typy łysych grzywaczy a także jak im kleić uszka [jest też oczywiście pp] Quote
Cheritka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Dzięki, nie chcę się chwalić ale ja też ładnie strzygę grzywacze. To takie fryzurki -prawie tak jak pudelki. http://www.free4web.pl/3/?100348 tu chyba są. Quote
lothia Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 trochę inny rodzaj sierści ,ale można rzec podbne strzyżenie ,przynajmniej semi, bo pp to właściwie tylko morduchnę i szyjkę się goli Quote
Cheritka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Jak ktoś ma pudelka z dobrą obfitą sierścią to zawsze marzy i łysym chińskim :razz: Quote
viol Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 http://groomer.com.pl/index.php?cat=403&page=1 Wiele wiele książek Quote
Recommended Posts