Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nazwaliśmy go Gizmo. Tak jak pisała Ola, psiak został w Elwecie na badaniach, dostał kroplówkę. Szkielecik waży 3 kilo. :( Pewnie wróci do mnie w poniedziałek. Może zostać do piątku ale spróbuje przekonać rodzinę by dali mu trochę, więcej czasu.
Niestety nie zdążyłam go dobrze sprawdzić do innych psów, raczej nie chce ich zjeść ale potrafi na nie warknąć.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam.Takie cudeńko tu macie i podobny do mojego Lejka.Może on, tak jak mój dziadeczek, chodził w kółko bo ślepy jest, może też być głuchy...poza tym stress i dezorientacja.Moje szczęście jest bezzębne i jak autystyk, ma swój własny świat, ale skoro Gizmo szczekał na inne pieski...to nie jest z nim aż tak źle.Mój nie szczekał, potem szczekał ok 3 miesiące i teraz znowu nie szczeka.Niebawem minie 7 miesięcy jak jest u mnie i śpi już ponad 22 godziny na dobę.Szkoda, że nie ma więcej zdjęć, bo takie malizny często znajdują domki.Miłośniczki ratlerków, też już, jak widzę, zajrzały.Może jednak sie zgubił.Jest uroczy i taki bezbronny.Lecę z moimi piesiami na dworek.Do juterka.Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Możliwe, że dziś Gizmo jeszcze nie opuści Elwetu, czekam na telefon w tej sprawie.

Przeglądam ogłoszenia ale wątpię czy ktoś go szuka a nawet jeśli to czy to jest dobry człowiek. Ten pies to naprawdę same kości, tego nie widać tak dobrze na zdjęciach. Miał też duży kamień nazębny ale udało się go częściowo zdjąć. Mam tylko nadzieję, że on nie jest chudy przez jakąś chorobę. :( Wetka określiła go na około 10 lat i po osłuchaniu powiedziała, że ma spore szmery w sercu. Trzymajcie kciuki by wyniki badań dobrze wyszły.

Posted

10 lat to wcale nie jest tak dużo, miejmy nadzieję że jest tylko wyczerpany a szmery spowodowane jakąś infekcją czy wiekiem i że nie są groźne

Posted

O, dopiero znalazłam psiulka... Rzeczywiscie, 10 lat dla ratlerka to jeszcze nie starość... Chyba ze schorowany i przebywał w złych warunakch, to sie zgodzę.

Posted

z tego co mi wiadomo. dom jest zainteresowany. Kto sprawdzi warunki??
Poza tym jak już to dopiero za miesiąc moga wziac. ja ani siekowa nie jestesmy za "rezerwacja" psów.
Dalej dokladnie nie wiadomo co z dziadkiem, dalej jest w lecznicy.
Nie mowimy ze ten dom odpada, tylko kto zrobi wizyte przedadopcyjna?

Posted

mariolka napisał(a):
z tego co mi wiadomo. dom jest zainteresowany. Kto sprawdzi warunki??
Poza tym jak już to dopiero za miesiąc moga wziac. ja ani siekowa nie jestesmy za "rezerwacja" psów.
Dalej dokladnie nie wiadomo co z dziadkiem, dalej jest w lecznicy.
Nie mowimy ze ten dom odpada, tylko kto zrobi wizyte przedadopcyjna?

nie mozna sie jakos skontaktowac w hamburgu z podobna instytucją?
do marca juz tylko dwa tygodnie
są naprawde chętni

Posted

Nadal jest w lecznicy ale dziś ma być wiadomo więcej na temat jego zdrowia.
Wolontariuszka znalazła głoszenie o zaginięciu takiego psa, więc dziś będziemy tam dzwonić. Oby to był dobry człowiek i niech wyjaśni czemu ten pies jest tak bardzo chudy... Trzymajcie kciuki.