Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny jest Lakuś, bez pancerza :multi: i niestety bez kurczaka :-(. Buziaki dla Ciebie piesku. Cieszę się, że domek jest i do tego tak blisko. Codziennie gotowana wołowinka :crazyeye::crazyeye:. Może i mnie i moim 4 konikom podeślecie takie sąsiadki :evil_lol:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Z kurczakiem:diabloti:
Ty nie na bieżąco jesteś i nie znasz wszystkich Lakusiowych przestępstw:evil_lol::evil_lol:

edit: malutkich przestępstw;)

Jak się ktoś poza mną stęsknił, to dostałam do wrzucenia:

Posted

cioteczko, jakie wszystkie..były tylko dwa:lol: pączki i troszkę kurczaka:evil_lol:...ale każdy by się skusił na taki zapach:cool3:,Ty pewnie też.
U Lakusia nic nowego,zdrowieje pomalutku...robimy krótkie spacerki poza podwórko,ciekawy obcych zapachów,ciągle nos przy ziemi.
mmd wstawi dziś nowe zdjęcia:lol:
Pozdrawiamy wszystkich.

Posted

Wunia napisał(a):
Demi, ale właśnie nie wiem w czym problem ... a właściwie wiem :D
Czyj jest Lucky?
Fundacji, która milczy ... czy niczyj (to nie ma co podpisywać) :D
Oto jest pytanie :D

ja tam problemu nie widze, nie macie żadnej umowy???
Skoro Fandacja sie nie odzywa, to przecież nie bedziemy na nią czekać jak na zbawienie, prawda?! bo to przecież chodzi o dobro psa.
Trzeba podpisać umowe teraz jakąkolwiek, jak Fundacja sie obudzi to sie umowe przepisze i po problemie:)
A pies już mógł by być na swoim, szczęśliwy i w ogóle.
Wiec nie wiem po co to lanie wody :roll:

Posted

Szczęśliwy to on jest.
Wycofałam się z wszelkiego pośrednictwa w tej sprawie, niech zainteresowani uzgadniają szczegóły, a domek poczuł się skołowany i nie wiem, co dalej. Ania prosiła o czas.
Ale jestem dobrej myśli, jeśli chodzi o królewicza, bo jest w dobrych rękach - kradnie sobie pączki, kurczaczki, też bym chciała taki tymczasik:)

A tu mamy takie coś ;) :

[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][COLOR=red][FONT=Verdana]PODZIĘKOWANIE![/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Chciałbym podziękować WSZYSTKIM zaangażowanym w akcję pomocy dla Luckiego za przesyłkę (formatu A-4), która dotarła do mnie…. (osoby zainteresowane wiedzą o co chodzi). Naprawdę… do głębi mnie Państwo wzruszyliście. To była wielka przyjemność z Państwem współpracować. Serdecznie dziękuję![/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=red][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][COLOR=blue][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Verdana][FONT=Verdana]Janusz Orzechowski[/FONT] [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

Ale zamieszanie u Lakusia się zrobiło. Ale na pewno wszystko się dobrze skończy, czasem nerwy i jakieś niedogadanie powoduje zupełnie niepotrzebne nieporozumienia. Jestem pewna, że Lucky trafi do tego domku, myślę że to jest idealna sytuacja dla niego ponieważ nadal będzie "pod okiem" pani Ani, a te dwie starsze panie widać że pokochały psiaka. A skoro on juz nie powinien hasać i skakać to domek bez zwierząt i dzieci, ze spokojnymi kochajacymi właścicielkami jest chyba najlepszym wyjściem. No i Lakus nie będzie siedział sam w domku, zawsze ktoś z nim bedzie :) Nie pozostaje nic innego jak życzyć tym kochanym paniom 100 lat w zdrowiu :)

Posted

To, że Lakuś byłby pod moim okiem na pewno dobre by było dla mnie,ale czy dla niego?
Mieszkalibyśmy obok siebie.
Lakuś sąsiadki zauroczył bardzo...on je zna dobrze , podchodzi,przekupstwem pozwoli się pogłaskać,ale serduszkiem oddany tylko dla mnie,nawet jak syn wyprowadza,to patrzy na mnie, czemu nie ja.
Lakuś nie mógłby jeszcze iść do nowego domku...nie oddałabym...chodzi dość ładnie,ale czasami się zachwieje,ogólnie słabiutki,dopiero tydzień bez gipsu.
Chciałabym aby nabrał więcej sił.
Jajeczko Świąteczne na pewno zje z nami:lol:

Posted

Ja przed Dobranoc jeszcze zaglądam, a tu pani Ania :D:D
Ale uciekam, bo padam już na klawiaturkę ...
Buziaczki dla Pani Ani i ślicznoty ;)

Posted

Wczoraj Lucky miał szczepienie.Ma już swoją książeczkę....P.doktor powiedziała,że Lakuś to panikarz:roll:.Pierwszy zastrzyk w miarę ok,ale przy drugim było trochę zachodu.
Bardzo się przywiązał do mnie,nie chce z nikim innym iść na spacer:placz:
Nie wiem co to będzie.

Posted

WiosnaA napisał(a):
Wczoraj Lucky miał szczepienie.Ma już swoją książeczkę....P.doktor powiedziała,że Lakuś to panikarz:roll:.Pierwszy zastrzyk w miarę ok,ale przy drugim było trochę zachodu.
Bardzo się przywiązał do mnie,nie chce z nikim innym iść na spacer:placz:
Nie wiem co to będzie.

Droga Pani Aniu, dobrze bedzie.On Pania bardzo kocha a kogo ma kochac jek nie Pania:)
Wiadomo,ze im dluzej bedzie u Panstwa tym bardziej bedzie sie przyzwyczjal szczegolnie ,ze czuje Wasza milosc.
Ma poczucie bezpieczenstwa.
Dziekujemy Pani Aniu i Pani Rodzinie za wszystko co robicie dla Luckiego:)
Milej swiatecznej niedzieli:)
Palmę Ci daję:

-aby prawdziwy świat
był pełen miłości;

- aby szczęście przychodziło
i długo, długo gościło;

- aby zdrowie dopisywało
oraz spotkania umożliwiało;

- aby ciepłe słowo
pomagało odważnie
uzupełniać radości brak;

- aby zachować wartość,
czy wielkość w postawie.

இڿڰۣ

"Największe źródło szczęścia -
prawdziwi przyjaciele..."
/S. Rick/

Posted

Ładnie napisane, Ellig:) Ja tak nie umiem.

Lakuś się zmienia:-o Dawniej przecież dawał sobie robić wszystko i nie marudził, coraz pewniej się czuje. Może powinien wychodzić z kimś innym, żeby się przyzwyczajać, że inni nie zabiorą i do domu też umieją trafić?;)

Posted

Nigdy wcześniej nie miałam psa po przejściach,ale wydaje mi się że Lakuś jest bardzo wrażliwym pieskiem i mocno zawiódł się na ludziach.Dla mnie zaufał bardzo,pozwala na wszystko,słucha i szybko łapie co od niego wymagam(tak, już wymagam).Nie znał komend,ale w mig pojął leżeć,siad, łapa,na miejsce...stara się być bardzo grzeczny,właściwie jest grzeczny(tylko to jedzenie-chęć zdobycia).
Poprzez to unieruchomienie nie było wcześniej możliwości wychodzenia poza podwórko i kontakt z innymi ludźmi był ograniczony.W domu lub na spacerze ze mną czuje się pewnie,wesoły,natomiast z kimś innym(osoby wcześniej mu znane) już nie,spięty,boi się,zapiera,staje wryty i próbuje szarpać co nie jest wskazane przy jego kręgosłupie(w dodatku świeżo po gorsecie).
Małymi kroczkami ,delikatnie,powoli pracujemy nad spacerkami z innymi osobami,aby się przekonał,że też może być fajnie i nic złego się nie stanie.Nie wiem co on myśli w tej główce,chciałby do człowieka(a może raczej do przysmaku) ale się cofa.
Tak też było z wetką,przedtem obolały,unieruchomiony znosił zabiegi,dotyk bez protestu(czasami przekupiony smakołykami),ostatnio już potrzebna była moja stanowczość (próbował uciekać,fikać).
Może dopiero teraz zaczynam go poznawać lepiej,jak zaczyna być zdrowym pieskiem.
Przedtem pilnował drzwi do domu,a teraz także mnie.
Czuję,że potrzeba będzie cierpliwości i czasu...będziemy się starać.

Tak śmiesznie przechyla,wykręca główkę na bok,jak się przytula do mnie prosząc o głaski....rozczulający widok.
Lakuś pozdrawia wszystkich cieplutko.

Posted

Psy po przejściach sa specyficzne :) Ale dobrze,że wymagasz od Lakusia. Mnie było zal moich przygarnietych psiurków i są teraz ..... rozpuszczone jak dziadowskie bicze :) Nic z jedzenia nie może leżeć w ich zasięgu:)

Posted

Też to przeszłam;) Też rozpuściłam swojego znajdę, ale nie żałuję. Żałuję, że go już nie ma koło mnie i nie mogę dalej rozpuszczać:(
Lakuś jest bardzo nieufny, ale tak go życie ukształtowało.
Pamiętasz, Aniu, jak nie chciał wysiadać z samochodu u Ciebie? Nie chciał też wejść do domu, a teraz się przekonał i to jak! Wiele czasu upłynie zanim przekona się, że tak będzie już zawsze, że nie spotka już nikogo złego.

Posted

Zapomniałam napisać,u Lakusia mocno sypie się łupież i wetka powiedziała żeby wykąpać go(za kilka dni,jeszcze nie teraz) w nizoralu.Na razie tylko szczotkować.
Ile mam kupić tych saszetek,żeby całego wykąpać,bo nie wiem?

Posted

Tak ze dwie i rozcieńcz i wsmaruj mu pod futerko. Wcześniej można wyszorować innym. Najgorsze będzie, że trzeba stać w tym 5 minut. Już to widzę...