Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mmd napisał(a):
Ja znam tylko jedną ciotkę-artystkę:)

A serio to Isadora ma bazarek usługowy.

\No włąsnie jutro wznawiam. Miałam dzisiaj ale .... zaspałam, a chce wstawić swoje prace.

Posted

oooooooooo ciocia Isadorka :) potrzebujemy - dyplom - podziękowania - coś fajnego do podpisania przez Aniołki Luckiego :) Ja zapłacę za to dzieło :)

Posted

Wunia napisał(a):
oooooooooo ciocia Isadorka :) potrzebujemy - dyplom - podziękowania - coś fajnego do podpisania przez Aniołki Luckiego :) Ja zapłacę za to dzieło :)

Nie ma problemu.
Czy można dostac zdjęcia w oryginale, jak nie wezmę te z forum ale jakoś będzie gorsza. Jakieś sugestie, życzenia? W kwestii kolorystycznej, merytorycznej?

Posted

ok, ok ... do cioci mmd o zdjęcia trzeba wniosek złożyć :cool3:, merytorycznie od tekstów to ciocia majqa jest the best :cool3:, a ja kolorkami się zajmę :razz: Sugestie pewnie napłyną, jak się cioteńki na wątku znajdą :)

Posted

majqa napisał(a):
I poznania (aż drżę) kosztów z pobytu w lecznicy.

damy radę ... nie chcę zapeszyć, ale Lucky ma fanklub poza dogo :oops: mój TZ pracuje nad tym ...

Posted

Zdjęcia trzeba wybrać. Wyślę, jak będzie jakiś pomysł, które.
Wunia, Ty kolorki zostaw Isadorze... a w ogóle to na stu wątkach jesteś - jeża masz, nie powiem gdzie :evil_lol:

Posted

mmd napisał(a):
Zdjęcia trzeba wybrać. Wyślę, jak będzie jakiś pomysł, które.
Wunia, Ty kolorki zostaw Isadorze... a w ogóle to na stu wątkach jesteś - jeża masz, nie powiem gdzie :evil_lol:

moja droga, ja w życiu z jeżami nic nie tego, ale cosik na temat jeży to Ty wiesz lepiej :evil_lol::evil_lol: a kto mieszkał z jeżyną? :cool3:

Posted

Mój jeż to tymczas był
A Wunia chyba ma te drugie stwory... na DS :evil_lol:
Dobra, nic więcej nie mówię, za blisko mieszka i jutro po mnie:grab:

Posted

majqa napisał(a):
I poznania (aż drżę) kosztów z pobytu w lecznicy.

Majqa, koszty leczenia tak, jak powiedziałam pokrywa fundacja. Być może jutro już wyliczę ile kosztował pobyt Lakusia w lecznicy + koszty wizyty na Bemowie i podam Wam kwotę uzbieraną na allegro. Koszty leczenia w Białymstoku również my pokrywamy.

Posted

marysia55 napisał(a):
własną "pierwsią" będziemy Cie bronić :-)

nic jej nie zrobię :( spokojniutko ;) póki co to jesteśmy jak naczynia połączone, jak jednej lepiej, to drugiej gorzej i w ten sposób zawsze jedna działa :multi:

Posted

Allegro mogłoby pójść od nowa...
Tylko tekst trzeba nowy i foty; jak FNiZ wystawi to mogę ulżyć Izie i coś sklecić, najwyżej do redakcji oddam.

Posted

Tak się ciesze, że psiulek już bezpieczny i w dobrych rękach. najbardziej mnie cieszy, że są postępy w jego leczeniu.
Masa ludzi się zaangażowała w pomoc dla nieg , a ta zadowolona mordeczka na fotach jest największym i najpiękniejszym podziękowaniem. Taką fotkę bym wysłała Panu Januszowi z podziękowaniem.
Mnie się tez morda cieszy, choć wiem, że jeszcze mu brakuje DS

Posted

mmd napisał(a):
Allegro mogłoby pójść od nowa...
Tylko tekst trzeba nowy i foty; jak FNiZ wystawi to mogę ulżyć Izie i coś sklecić, najwyżej do redakcji oddam.

Bardzo dobry pomysł.

Posted

Uwaga - stworzyłam "dzieło". Poproszę o (konstruktywną) krytykę.

O, trochę sobie przywłaszczyłam z poprzedniego, tylko jeszcze kwota

[FONT=Arial]Lucky z Rawy Mazowieckiej

Ten pies niedawno nie miał nic poza betonową rurą, w której próbował chronić się przed mrozem, śniegiem i deszczem. Ktoś się go pozbył, a on czekał przy ruchliwej trasie, aż zdarzył się wypadek. Lucky doznał urazu kręgosłupa, tylne łapki odmówiły posłuszeństwa.

[/FONT] [FONT=Arial]Ktoś go wreszcie wypatrzył, podniósł alarm na forum internetowym, że pies w tym stanie będzie skazany na śmierć, powolną śmierć – z głodu, wyziębienia, urazów..., później znaleźli się ludzie, którzy ruszyli z Warszawy i Łodzi w niedzielę 7 lutego z pomocą...
I tak Lucky znalazł się w jednej z łódzkich lecznic – rentgen wykazał zwichnięcie kręgosłupa w odcinku piersiowym (między 11 a 12 kręgiem), nie było na szczęście przerwania rdzenia kręgowego. W dniu 12 lutego Lucky pojechał do Warszawy na konsultację u dr wet., obecnie jest zabezpieczony gorsetem stabilizującym i musi w nim pozostać parę tygodni. W klinice przebywał do 21 lutego, teraz zamieszkał we wspaniałym domu tymczasowym, jest pod stałą opieką weterynaryjną.[/FONT]

Zaczyna chodzić i macha ogonkiem do wszystkich!!!

Poproszono fundację o pomoc ale ona sama, choć bardzo by tego chciała, nie jest kieszenią bez dna. Tę kieszeń, przeznaczoną na zwierzęta w potrzebie, napełniają darczyńcy.

Dotychczasowy koszt ratowania Luckiego to ...........................

Lucky ma ok. 4 lat, jest przemiłym, uroczym psiakiem. Nie ma w nim agresji.
Po odzyskaniu zdrowia będzie szukał stałego domu.

Osoby zainteresowane losem Luckiego proszone są o kontakt, dzwoniąc na numer

0- 604-172-408 lub pisząc na adres mailowy jola@niechcianeizapomniane.org

Artykuł o Luckim przeczytać można tutaj:
http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/313390,ocalili-psa-z-kraksy,id,t.html?kategoria=660

Posted

Ten tekst miałby być do allegro, tak? Cegiełkowego?

Jeśli chodzi o ogłoszenia, wysłałam nad ranem maila Pani Ani z prośbą o uzupełnienie dodatkowych info, wynikających z Jej obserwacji psiaka. Jak to pozbieram zrobię Luckiemu tekst pod kątem szukania domku, ucelowany na konkretnego odbiorcę.